Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Πρόεδρος ΤΕΕ Μαγνησίας: Δεν λειτουργεί όπως πρέπει ο Βιολογικός
Πρόεδρος ΤΕΕ Μαγνησίας: Δεν λειτουργεί όπως πρέπει ο Βιολογικός

Πρόεδρος ΤΕΕ Μαγνησίας: Δεν λειτουργεί όπως πρέπει ο Βιολογικός

Την απορία της για το γεγονός ότι ο εισαγγελέας δεν έχει καλέσει ακόμη το νόμιμο τεχνικό σύμβουλο της Πολιτείας να καταθέσει για την επίθεση σε υπάλληλο της Περιφερειακής Ενότητας που έκανε υποχρεωτικό έλεγχο στο βιολογικό καθαρισμό, εξέφρασε στην ΕΡΤ η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυ Καπούλα.

Μάλιστα  είπε ότι “η αρμόδια αρχή θα έπρεπε να καλέσει όλους τους φορείς που εμπλέκονται να καταθέσουν τις απόψεις τους, ώστε να έχει μία ολοκληρωμένη για το τι έχει συμβεί με το Βιολογικό, τον ένα και πλέον χρόνο που παρουσιάζονται τα προβλήματα στη λειτουργία του. “Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Βιολογικός δεν λειτουργεί όπως πρέπει και γι' αυτό καταγράφονται οι υψηλές τιμές κολοβακτηριδίων και e-coli στις εξόδους του στο ” .

Επιπρόσθετα τόνισε την ανάγκη να βρεθεί σύντομα λύση καθώς ο Παγασητικός Κόλπος μπορεί να αυτοκαθαρίζεται όμως “δεν θα πρέπει να ξεπεράσουμε την αντοχή του και στο πλαίσιο αυτό κατασκευάστηκε ο τριτοβάθμιος βιολογικός καθαρισμός”.

Η κα Καπούλα ανέφερε ότι από το καλοκαίρι του 2015 οι μετρήσεις στον Παγασητικό έδειξαν δυσλειτουργία του βιολογικού. “Οι μετρήσεις που δίνουν μια συνεχούς δυσλειτουργίας έγιναν στις 26/8 και στις 5/9 που είχαμε παραμέτρους εκτός ορίων, ειδικά στο . Πλέον μετά και τις μετρήσεις του Ιανουαρίου , είναι σίγουρο ότι κάτι δεν λειτουργεί σωστά στο εσωτερικό του βιολογικού. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων, μιας μονάδας που διασφαλίζει το θαλάσσιο περιβάλλον. Το θέμα της καθαρότητας του Παγασητικού είναι κρίσιμο για τη δημόσια υγεία και την ” επισήμανε η κ. Καπούλα.

Η ίδια τόνισε ότι η ΔΕΥΑΜΒ δεν έχει δώσει για την πειστικές εξηγήσεις σχετικά με τη λειτουργία του Βιολογικού. “Δεν πρόκειται για τυχαία συμβάντα που μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε και μπορούν να τα διαχειριστούν σε 24 ώρες οι υπηρεσιακοί παράγοντες”, εξήγησε.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση