Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ: Προς αξιοποίηση το Λιμάνι του Βόλου
Πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ: Προς αξιοποίηση το Λιμάνι του Βόλου

Πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ: Προς αξιοποίηση το Λιμάνι του Βόλου

Τον Οργνισμό Λιμένος Βόλου (ΟΛΒ) επισκέφθηκε σήμερ ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Άρης Ξενόφος στο πλαίσιο των τακτικών επαφών και συναντήσεων της διοίκησης του Ταμείου με τα λιμάνια για την στρατηγική ς και αξιοποίησής τους.

Ο κ. Ξενόφος συναντήθηκε- μεταξύ άλλων- με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών, Χρήστο Τριαντόπουλο, την πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, Βιολέττα Μήτρου, τον διευθύνοντα σύμβουλο, Σω Αναγνώστου, τα μέλη του Δ.Σ. και με εκπροσώπους των εργαζομένων, όπου συζήτησαν την πορεία του λιμανιού, τα προβλήματα και τις προκλήσεις που έχουν ανακύψει λόγω των υγειονομικών συνθηκών, καθώς και τις προοπτικές του ΟΛΒ.

Μια συζήτηση για την οποία -όπως σχολίασε ο κ. Ξενόφος -«αποκτά ιδιαίτερο βάρος για δύο λόγους: πρώτον, γιατί το λιμάνι του Βόλου έχει ενταχθεί στην πρώτη ομάδα των πέντε περιφερειακών λιμανιών προς αξιοποίηση και δεύτερον, γιατί η επιτυχής διαχείριση από την πλευρά της Κυβέρνησης της πρόσφατης υγειονομικής κρίσης, επιφέρει σε όλους τους την υποχρέωση να συμβάλλουν έμπρακτα στην ανάταξη της ελληνικής οικονομίας».

Στο πλαίσιο αυτό, ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ ενημερώθηκε για την αύξηση του ενδιαφέροντος και της ζήτησης για ελλιμενισμό σκαφών αναψυχής, κυρίως ιδιωτικής χρήσης, ανοίγοντας νέες προοπτικές για την του yachting στην πόλη του Βόλου.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του ΤΑΙΠΕΔ, το λιμάνι του Βόλου θα είναι στο δεύτερο μέρος του πρώτου κύματος αξιοποίησης των περιφερειακών λιμένων, με τη διαγωνιστική διαδικασία να εκτιμάται ότι θα εκκινήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021.

Λίγο νωρίτερα ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ είχε επαφές με τον δήμαρχο Βόλου Αχ. Μπέο, με τον οποίο συζήτησαν τις προοπτικές της τοπικής οικονομίας και την θετική συνεισφορά που μπορεί να αναπτύξει το λιμάνι του Βόλου σε αυτή.

Στη συνέχεια, ο κ. Ξενόφος θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, όπου θα έχει εντός της ημέρας συνάντηση με τον πρόεδρο του Τεχνολογικού Πάρκου της Θεσσαλονίκης, Νίκο Ευθυμιάδη προκειμένου να συζητήσουν την πρόοδο του σχεδιασμού και την εξέλιξη των εργασιών για τη του τεχνολογικού πάρκου 4ης γενιάς, «Thess INTEC».

Η πρωτοβουλία του κ. Ξενόφου υπογραμμίζει την σημασία που δίδει το Ταμείο στις δραστηριότητες εκείνες που γεφυρώνουν την έρευνα και την τεχνολογία με την βιομηχανία και την επιχειρηματικότητα. Κάτι που γίνεται πράξη με τη μεταβίβαση από το Ταμείο στο ελληνικό δημόσιο του ακινήτου στην περιοχή της Περαίας, έκτασης 760 στρεμμάτων, όπου θα δημιουργηθεί το «Thess INTEC».

Χρ. Τριαντόπουλος: Το λιμάνι του Βόλου μπαίνει στον χάρτη του διεθνούς επενδυτικού ενδιαφέροντος

Ο  Χρήστος Τριαντόπουλος, ς Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, επισκέφτηκε σήμερα, Δευτέρα, τα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Βόλου μαζί με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Άρη Ξενόφο.

Στο πλαίσιο της συνάντησης με τη διοίκηση του ΟΛΒ, συζητήθηκαν τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο οργανισμός, καθώς και η πορεία της αξιοποίησης του λιμανιού, η οποία έχει αποκτήσει μία ιδιαίτερα υποσχόμενη δυναμική.

Μετά από την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο κ. Τριαντόπουλος ανέδειξε τις ενέργειες της κυβέρνησης για τη διευκόλυνση της διαδικασίας αξιοποίησης και αναφέρθηκε στη σημασία του λιμανιού του Βόλου στην τοπική οικονομία, επισημαίνοντας τα εξής: «Σήμερα, επισκεφτήκαμε με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ,  Α. Ξενόφο, τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, όπου είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση με τη διοίκηση του  Οργανισμού, τόσο για τρέχοντα ζητήματα, όσο και για την πορεία της αξιοποίησης του λιμανιού του Βόλου – η οποία και προχωρά.

Συγκεκριμένα, το λιμάνι του Βόλου, όπως έχουμε αναφέρει από την πρώτη στιγμή, μπαίνει -επιτέλους- στον χάρτη του
διεθνούς επενδυτικού ενδιαφέροντος.
»Προς αυτή την κατεύθυνση, το Υπουργείο Οικονομικών, σε στενότατη συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, έχει προχωρήσει και προωθεί μια σειρά από νομοθετικές και κανονιστικές παρεμβάσεις ώστε να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις και συνθήκες εκείνες που θα επιτρέψουν την αξιοποίηση του λιμανιού του Βόλου.

Πλέον, το λιμάνι του Βόλου έχει ενταχθεί στην πρώτη φάση της διαδικασίας αξιοποίησης των περιφερειακών λιμανιών της χώρας από το ΤΑΙΠΕΔ, όπως υπογραμμίστηκε και στη σημερινή μας συνάντηση.

Πρόκειται για μια διαδικασία επένδυσης και αξιοποίησης με σημαντική συνεισφορά στην περιφερειακή ανάπτυξη, αλλά και στην ευρύτερη ευημερία της πόλης του Βόλου και των κατοίκων της Μαγνησίας. Και συνεχίζουμε, με προσήλωση και , προς αυτή την κατεύθυνση.»

"Αλιεύοντας" την είδηση