Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Πρόεδρος Ορφανοτροφείου: Να αγοράσει ακίνητα του Ιδρύματος ο Δήμος
Πρόεδρος Ορφανοτροφείου: Να αγοράσει ακίνητα του Ιδρύματος ο Δήμος

Πρόεδρος Ορφανοτροφείου: Να αγοράσει ακίνητα του Ιδρύματος ο Δήμος

Ελάχιστοι οι φορείς που ενημερώθηκαν για την κατάσταση

Μετρημένοι στα δάκτυλα ήταν οι φορείς που ανταποκρίθηκαν στην κλήση του προέδρου του Αγγ. Αγραφιώτη σήμερα το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ορφανοτροφείου, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση του Ιδρύματος.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης που παρείχε ο κ. Αγραφιώτης, έγινε γνωστό πως τα χρέη του ιδρύματος ανέρχονται στο ποσό των 327.000 ευρώ. Ποσό το οποίο αναλύεται ως εξής: 135.000 προς το Δημόσιο, περίπου 110.000 προς τα ασφαλιστικά ταμεία, 60.000 ευρώ προς τους εργαζόμενους και 19.400 ευρώ προς προμηθευτές.

Ο κ. Αγραφιώτης εξήγησε πως η οφειλή των 327.000 ευρώ, δεν δημιουργήθηκε από τον Μάρτιο και μετά, όταν δηλαδή ανέλαβε ο ίδιος την προεδρία του Ιδρύματος και προσθεσε ότι μία λύση για να βγει το Ορφανοτροφείο από το οικονομικό αδιέξοδο είναι να πουλήσει ακίνητα, αφού πολλά από αυτά δεν εισφέρουν στο ίδρυμα, αλλά το επιβαρύνουν με ΕΝΦΙΑ, δυσχεραίνοντας την οικονομική κατάσταση.

Ο ίδιος κατήγγειλε τη στάση του αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας Τάσου Μπατζιάκας ο οποίος τον κάλεσε να παραιτηθεί εάν δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα του Ορφανοτροφείου λέγοντας ότι ο κ. Μπατζιάκας ζει σε άλλον πλανήτη και παρότι εκπροσωπεί την εποπτεύουσα αρχή, δεν γνωρίζει το Ίδρυμα, ενώ κάλεσε τη Δημοτική Αρχή προκειμένου να βοηθήσει το ίδρυμα να εξοφλήσει κάποιες από τις του, αγοράζοντας ο κάποια από τα ακίνητά του.

«Πρόσφατα μάθαμε για την αγορά οικοπέδου στο Σωρό από το Δήμο Βόλου. Το Ίδρυμα έχει κάποια ακίνητα που μπορούν να πωληθούν. Προτείνουμε να τα αγοράσει ο για να στεγάσει εκεί κοινωνικές δομές και με τα χρήματα αυτά να μπορέσει να συνεχίσει τη λειτουργία του το Ορφανοτροφείο. Το Ίδρυμα αυτή τη στιγμή έχει στην κατοχή του 52 ακίνητα, εκ των οποίων τα έξι μπορούν να αγοραστούν από τον Δήμο», αν΄’εφερε χαρακτηριστικα ο προεδρος μτου Ορφανοτορφείου.

Παρόντες στην πρωινή ενημερωτική ήταν οι δημοτικοί συμβούλοι της αντιπολίτευσης Κ., Ι.Αποστολάκης, Φ.Κοκκινάκη, .Στόικος και Γ.Λαϊνας.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, εξελίξεις αναμένοται την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε θα κατατεθούν οι παραιτήσεις των δύο μελών που διορίζονται στο Δ.Σ. του ιδρύματος από την δημοτκή αρχή δηλαδή της κας Χαριτάκη και του κ. Κάλλη, που σημαίνει ότι το ίδρυμα θα οδηγηθεί σε εκλογές.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνελήφθησαν μη τηρώντας μέτρα προφύλαξης για τον κορωναϊό #κορωναϊός - https://t.co/O4mjZMBaED -

  • Η 11η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας στον Βόλο - https://t.co/af81X7W6PU… -

  • Έχασε τη ζωή του ενώ περπατούσε #νεκρόςάνδρας - https://t.co/4viIiG64Yk -

"Αλιεύοντας" την είδηση