Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Πρόεδρος Ορφανοτροφείου: Να αγοράσει ακίνητα του Ιδρύματος ο Δήμος
Πρόεδρος Ορφανοτροφείου: Να αγοράσει ακίνητα του Ιδρύματος ο Δήμος

Πρόεδρος Ορφανοτροφείου: Να αγοράσει ακίνητα του Ιδρύματος ο Δήμος

Ελάχιστοι οι φορείς που ενημερώθηκν γι την κατάσταση

Μετρημένοι στα δάκτυλα ήταν οι φορείς που ανταποκρίθηκαν στην κλήση του προέδρου του Ορφανοτροφείου Βόλου Αγγ. Αγραφιώτη σήμερα το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ορφανοτροφείου, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση του Ιδρύματος.

Στο πλαίσιο της ς που παρείχε ο κ. Αγραφιώτης, έγινε γνωστό πως τα χρέη του ιδρύματος ανέρχονται στο ποσό των 327.000 ευρώ. Ποσό το οποίο αναλύεται ως εξής: 135.000 προς το Δημόσιο, περίπου 110.000 προς τα ασφαλιστικά ταμεία, 60.000 ευρώ προς τους εργαζόμενους και 19.400 ευρώ προς προμηθευτές.

Ο κ. Αγραφιώτης εξήγησε πως η οφειλή των 327.000 ευρώ, δεν δημιουργήθηκε από τον Μάρτιο και μετά, όταν δηλαδή ανέλαβε ο ίδιος την προεδρία του Ιδρύματος και προσθεσε ότι μία λύση για να βγει το Ορφανοτροφείο από το οικονομικό αδιέξοδο είναι να πουλήσει ακίνητα, αφού πολλά από αυτά δεν εισφέρουν έσοδα στο ίδρυμα, αλλά το επιβαρύνουν με , δυσχεραίνοντας την οικονομική κατάσταση.

Ο ίδιος κατήγγειλε τη στάση του αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας Τάσου Μπατζιάκας ο οποίος τον κάλεσε να παραιτηθεί εάν δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα του Ορφανοτροφείου λέγοντας ότι ο κ. Μπατζιάκας ζει σε άλλον πλανήτη και παρότι εκπροσωπεί την εποπτεύουσα αρχή, δεν γνωρίζει το Ίδρυμα, ενώ κάλεσε τη Δημοτική Αρχή προκειμένου να βοηθήσει το ίδρυμα να εξοφλήσει κάποιες από τις οφειλές του, αγοράζοντας ο Δήμος κάποια από τα ακίνητά του.

«Πρόσφατα μάθαμε για την αγορά οικοπέδου στο Σωρό από το . Το Ίδρυμα έχει κάποια ακίνητα που μπορούν να πωληθούν. Προτείνουμε να τα αγοράσει ο Δήμος για να στεγάσει εκεί κοινωνικές δομές και με τα αυτά να μπορέσει να συνεχίσει τη λειτουργία του το Ορφανοτροφείο. Το Ίδρυμα αυτή τη στιγμή έχει στην κατοχή του 52 ακίνητα, εκ των οποίων τα έξι μπορούν να αγοραστούν από τον Δήμο», αν΄'εφερε χαρακτηριστικα ο προεδρος μτου Ορφανοτορφείου.

Παρόντες στην πρωινή ενημερωτική συνάντηση ήταν οι δημοτικοί συμβούλοι της αντιπολίτευσης Κ.αρς, Ι.ς, Φ.Κοκκινάκη, Ν.Στόικος και Γ.Λαϊνας.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, εξελίξεις αναμένοται την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε θα κατατεθούν οι παραιτήσεις των δύο μελών που διορίζονται στο Δ.Σ. του ιδρύματος από την δημοτκή αρχή δηλαδή της κας Χαριτάκη και του κ. Κάλλη, που σημαίνει ότι το ίδρυμα θα οδηγηθεί σε .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση