Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Πρόεδρος ΕΒΟΛ: Άσχημες καταστάσεις για το συνεταιριστικό κίνημα στην Ελλάδα
Πρόεδρος ΕΒΟΛ: Άσχημες καταστάσεις για το συνεταιριστικό κίνημα στην Ελλάδα

Πρόεδρος ΕΒΟΛ: Άσχημες καταστάσεις για το συνεταιριστικό κίνημα στην Ελλάδα

Άσχημες καταστάσεις έρχονται για το συνεταιριστικό κίνημα στην Ελλάδα εκτίμησε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου Νικήτας Πρίντζος, στο περιθώριο της σημερινής συνάντησης με – μέλη της Επιτροπής Τροφίμων και Γεωργίας του Γερμανικού Κοινοβουλίου, οι οποίοι επισκέφθηκαν το εργοστάσιο κτος της , στο πλαίσιο ανταλλαγής απόψεων  σε ζητήματα αγροτικής ανάπτυξης.

Ο πρόεδρος του Α.Σ. Βόλου και του ΕΒΟΛ  είπε ότι κάτι άσχημο εξελίσσεται για το συνεταιριστικό κίνημα και τις επόμενες μέρες εκτίμησε ότι θα κάνει ανακοινώσεις για κάτι τραγικό για τον τόπο , για το συνεταιριστικό κίνημα και για τον αγροτικό κόσμο, ενώ προέβλεψε ότι τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο.

Ο κ.Πρίντζος εξέφρασε την άποψη ότι η φετινή χρονιά είναι η χειρότερη των τελευταίων δέκα ετών για τους αγρότες, επισημαίνοντας ότι το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει ελπίδα και δεν διαφαίνεται κάτι που να μας κάνει αισιόδοξους.

Όσον αφορά στις που σχεδιάζονται, δήλωσε πως ό,τι και να γίνει, αφενός μεν δικαιολογείται, αφετέρου όμως, ο ίδιος δεν αναμένει να βγει τίποτε θετικό και είναι απαισιόδοξος.

Σχετικά με την επίσκεψη των Γερμανών βουλευτών τέλος, ο κ. Πρίντζος είπε ότι θα τους ενημερώσει για την αγροτική συνεταιριστική μας οργάνωση, καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στην περιοχή μας.
Η επικεφαλής της γερμανικής αντιπροσωπείας, Καρίν Μπίντερ δήλωσε πως η πολιτική κατάσταση στη χώρα μας έχει τον αντίκτυπό της και στον αγροτικό τομέα. «Κι εμείς στη Γερμανία έχουμε προβλήματα επειδή έχει αλλάξει η ποσόστωση στο . Αυτό οδήγησε σε πτώση των τιμών στον τομέα αυτό, γεγονός πολύ αρνητικό για τους γεωργούς μας», τόνισε η γερμανίδα ς, προσθέτοντας πως, πιθανότατα, τα προβλήματα διαμορφώνονται κατ' αντίστοιχο τρόπο και στην Ελλάδα.

Αναφερόμενη στο συνεταιριστικό κίνημα επισήμανε ότι οι εμπειρίες από τους συνεταιρισμούς στη Γερμανία είναι πολύ καλές.

Στο πλαίσιο  των συζητήσεων και των επαφών που είχαν, κατά την επίσκεψή τους στην Ελλάδα, διαπίστωσαν ότι η έννοια του συνεταιρισμού είναι λίγο διαφορετική από αυτή που γνωρίζουν στη Γερμανία. «Είμαστε απόλυτα της άποψης ότι ειδικά για τους μικρούς γεωργούς έχει πολύ μεγάλη σημασία, η δυνατότητα να μπορούν να συνεργάζονται μέσω των συνεταιρισμών», δήλωσε η Γερμανίδα ς, συμπληρώνοντας πως με τον τρόπο αυτό, ισχυροποιούν τη θέση τους έναντι των μεγάλων μονάδων και μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί.

Τέλος, για το ελληνικό χρέος η κα. Μπίντερ διευκρίνισε ότι ανήκει σε κόμμα της ς της Γερμανικής ς και εκπροσωπεί συγκεκριμένα, το κόμμα της γερμανικής αριστεράς και πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρχει οικονομική υποστήριξη στην Ελλάδα για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της, για να μπορέσει πραγματικά να λειτουργήσει η Ευρωπαϊκή εσωτερική .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση