Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Πρόεδρος Δ.Σ.Α.: “Η δικαιοσύνη πρέπει να παρέχεται στο όνομα του ελληνικού λαού”
Πρόεδρος Δ.Σ.Α.:  “Η δικαιοσύνη πρέπει να παρέχεται στο όνομα του ελληνικού λαού”

Πρόεδρος Δ.Σ.Α.: “Η δικαιοσύνη πρέπει να παρέχεται στο όνομα του ελληνικού λαού”

Η θ πρέπει ν παρέχεται στο όνομα του ελληνικού λαού,τόνισε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και της Ολομέλειας των Προέδρων Δημ. Βερβεσός, που ήταν κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου και της  Μ.Δ. για τον εορτασμό της μνήμης του Αγ. Διονυσίου Αεροπαγίτη.

Ο κ. Βερβεσός, επεσήμανε ότι “Οι δικηγόροι λειτουργούν πάντα εν ονόματι του ελληνικού λαού, διότι η ελληνική δεν υπάρχει, αν δεν υπάρχει κάποιος να “σηκώσει το γάντι” να πάρει το βάρος και το κόστος να υπερασπιστεί το δίκιο του πολίτη απέναντι στο Σύνταγμα. Το Σύνταγμα και οι Νόμοι είναι γράμμα κενό, αν δεν υπάρχουν δικηγόροι να τους πάρουν στην πλάτη τους και να τους μετουσιώσουν σε πράξη κι αν δεν υπάρχουν δικαστές που να θέλουν να πάρουν το βάρος και να αναδείξουν την θεσμική τους ευθύνη απέναντι στον Νόμο και να είναι άριστοι κι όχι αρεστοί.

Η δικαιοσύνη δεν είναι για να υπηρετεί τους λειτουργούς της ή να είναι ταχεία απέναντι στους οικονομικούς παράγοντες του τόπου και τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα. Η δικαιοσύνη πρέπει να παρέχεται στο όνομα του ελληνικού λαού. Πρέπει να είναι για τους πολλούς κι όχι για τους λίγους. Δυστυχώς η δικαιοσύνη απέδειξε το αντίθετο, όταν το δίκιο της ανάγκης με τις πλειάδες αποφάσεων των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χς επικράτησε του κοινωνικού δικαίου και κράτους δικαίου”.

Σχολιάζοντας τη νέα απόρριψη στο αίτημα άδειας του Δημ. Κουφοντίνα, ο κ. Βερβεσός είπε: “Οι Νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται ανεξαρτήτως του αν αυτός είναι κάποιος που έχει επιδράσει αρνητική ή θετικά στο κοινωνικό γίγνεσθαι” θυμίζοντας δύο υποθέσεις, μία στη Νορβηγία του Μπρέιβικ που μετά από 17 χρόνια κυκλοφορεί ελεύθερος και την υπόθεση του γιατρού της Γαλλίας που μετά από 22 χρόνια είναι επίσης ελεύθερος. “Ή θα πάμε στην ή θα γυρίσουμε στην Ανατολή. Όποιος θέλει να πάει στην Ανατολή καλώς να πάει, αλλά αυτοί που θέλουν να πάνε στην θα πρέπει να την αποδεχτούν  και με τα αρνητικά της και με τα θετικά της. Αλά καρτ Ευρώπη δεν υπάρχει” τόνισε και πρόσθεσε ότι “Η ελληνική δικαιοσύνη δεν υπεράσπισε την ελληνική δημοκρατία, όταν η ίδια αναιρέθηκε από τους συνταγματάρχες του '67”

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Βόλου Χρ. Στρατηγόπουλος ανέφερε: “Γιορτάζουμε και φέτος την μνήμη του Αγ. Διονυσίου Αεροπαγίτη, επισκόπου Αθηνών πολιούχου πρωτεύουσας και προστάτη των νομικών. Είναι μια εκδήλωση που εδώ και πολλά χρόνια συνδιοργανώνουμε με την Ι.Μ.Δ.

Ως διοίκηση θέλουμε να αποτελεί μια εκδήλωση εξωστρέφειας, ένα παράθυρο επις με την που μας ενδιαφέρει και πέραν από συμβολισμό της σημερινής ημέρας προσπαθούμε με τις δυνάμεις σε καθημερινό επίπεδο να είμαστε κοντά στην κοινωνία και  ως πρόσωπα και στην συλλογική μας δράση.

Σήμερα έχουμε κύριο ομιλητή τον κ. Βερβεσό κι είναι ιδιαίτερα τιμητικό που είναι μαζί μας γιατί υπήρχε αντίστοιχη εκδήλωση στην Αθήνα και κατάφερε κι είναι εδώ μαζί μας κι είμαστε χαρούμενοι γι' αυτό”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση