Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Πρόεδρος Α.Π.: Ακατάλληλες οι υποδομές του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου
Πρόεδρος Α.Π.: Ακατάλληλες οι υποδομές του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου

Πρόεδρος Α.Π.: Ακατάλληλες οι υποδομές του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου

Προβληματισμένος με την κατάσταση του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου εμφανίστηκε ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πέππας, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στο Βόλο πραγματοποιώντας επίσκεψη στο Πρωτοδικείο.

Υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει από τη πλευρά του στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης σχετικά με το κτιριακό πρόβλημα, υπογραμμίζοντας ότι η υποδομή των δικαστηρίων δεν ανταποκρίνεται στις συνθήκες ενός σύγχρονου Μεγάρου.

Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα καταβληθούν προσπάθειες απ’ όλους τους παράγοντες για να δοθεί μια λύση στο πρόβλημα.

Μιλώντας για τον σκοπό της παρουσίας του στο Βόλο ανέφερε ότι θέλησε να γνωρίσει από κοντά τους δικαστικούς λειτουργούς και τους δικηγόρους, όπως εκφράζονται, μέσω του Δικηγορικού Συλλόγου τους, αλλά και να δει τις συνθήκες απονομής της Δικαιοσύνης.

“Αυτός είναι ο σκοπός της επίσκεψης και πιστεύω ότι μας φέρνει πιο κοντά, ώστε να δούμε τα προβλήματα και να βοηθήσουμε στον βαθμό που μπορούμε” τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η καρδιά της Δικαιοσύνης χτυπάει, οπουδήποτε οι δικηγόροι υπερασπίζονται τα δίκαια των πολιτών και οι απονέμουν δίκαιο.

Σε ερώτηση σχετικά με τα κενά δικαστών που υπάρχουν στο Πρωτοδικείο Βόλου, ο κ. Πέππας είπε ότι λαμβάνεται μέριμνα ώστε να καλύπτονται όλα τα κενά με αποσπάσεις, με προαγωγές ή με τοποθετήσεις.
Αναφορικά με την ταχύτητα απονομής της Δικαιοσύνης, τόνισε ότι είναι ένα μόνιμο πρόβλημα, μια μόνιμη αγωνία και λαμβάνονται μέτρα, σε συνεργασία με την Πολιτεία.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Χρήστος Στρατηγόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επίσκεψη του κ. Πέππα, λέγοντας ότι για πρώτη φορά από το 1974 εν ενεργεία Πρόεδρος του Αρείου Πάγου επισκέπτεται το Δ.Σ.Β.

Εκτίμησε ότι η αυτή η επίσκεψη ήταν εξαιρετικά χρήσιμη, καθώς ο κ. Πέππας είδε από κοντά τις τραγικές συνθήκες απονομής της Δικαιοσύνης στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου σχηματίζοντας ιδία άποψη.

Ο κ. Στρατηγόπουλος εξέφρασε την ελπίδα ότι μετά από αυτή τη βιωματική εμπειρία του, θα είναι αρωγός στις προσπάθειες της διοίκησης του Πρωτοδικείου, των δικηγόρων, των δικαστικών υπαλλήλων, αλλά και όλων των φορέων της πόλης, για να δοθεί μια λύση σ’ αυτό το πολύχρονο και σύνθετο θέμα που λέγεται Δικαστικό Μέγαρο Βόλου.

Επισήμανε ότι οι δικηγόροι έθεσαν στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, τα ζητήματα που σχετίζονται με τα κενά στις οργανικές θέσεις και τους τρόπους αντιμετώπισης.

Πρόσθεσε ότι έχουν δρομολογηθεί και από την πλευρά του Αρείου Πάγου οι διαδικασίες που θα οδηγήσουν σε μια ικανοποιητική λύση σύντομα, ώστε να μην εμφανιστούν ζητήματα κενών.

Ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου επισκέφθηκε στις 10 το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο, περιηγήθηκε στους χώρους του και συναντήθηκε τόσο με τους δικαστές και εισαγγελείς του Πρωτοδικείου Βόλου, με τα μέλη του προεδρείου του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, όσο και με δικαστικούς υπαλλήλους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση