Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Προχωρά η διαδικασία εκπόνησης της μελέτης του ΟΣΕ για τη νέα σιδηροδρομική γραμμή προς Ν. Αγχίαλο και Αλμυρό
Προχωρά η διαδικασία εκπόνησης της μελέτης του ΟΣΕ για τη νέα σιδηροδρομική γραμμή προς Ν. Αγχίαλο και Αλμυρό

Προχωρά η διαδικασία εκπόνησης της μελέτης του ΟΣΕ για τη νέα σιδηροδρομική γραμμή προς Ν. Αγχίαλο και Αλμυρό

Το ενδεχόμενο της επέκτασης της σιδηροδρομικής γραμμής -Βόλος προς τη Νέα Αγχίαλο και τον εξετάζει ο ΟΣΕ, καθώς πρόκειται να προκηρύξει σχετική μελέτη για τη διασύνδεση των δύο βιομηχανικών περιοχών του και της βιομηχανικής περιοχής του Αλμυρού και του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου με το λιμάνι του . Σκοπός είναι να συνδεθούν σιδηροδρομικά οι βιομηχανικές περιοχές της με τις βασικές υποδομές της περιοχής, ενισχύοντας το αναπτυξιακό δυναμικό της τοπικής οικονομίας.

Ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος σχολιάζει σχετικά: «Στο πλαίσιο του σχεδιασμού και της προώθησης αναπτυξιακών υποδομών στον νομό προχωρά και η διαδικασία εκπόνησης της μελέτης του ΟΣΕ για μία νέα , όπως είχε σημειωθεί και σε προγενέστερες τοποθετήσεις. Έτσι, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΣΕ, στις 8 Ιουλίου 2021, αποφάσισε και ενέκρινε την προώθηση της προβλεπόμενης διαδικασίας εκπόνησης σχετικής μελέτης αναφορικά με το ενδεχόμενο χάραξης μίας νέας σιδηροδρομικής γραμμής στη Μαγνησία, με την οποία ενώνονται οι βιομηχανικές περιοχές του νομού με το λιμάνι, το πολιτικό αεροδρόμιο, καθώς και περιοχές που δύναται να αναπτυχθούν νέα επιχειρηματικά πάρκα. Συγκεκριμένα, ο ΟΣΕ πρόκειται, την επόμενη περίοδο, να προκηρύξει τις οριστικές σχετικές μελέτες και τα τεύχη δημοπράτησης για τη διασύνδεση των δύο βιομηχανικών περιοχών του (Α’ και Β΄ ΒΙΠΕ) και της βιομηχανικής περιοχής του Αλμυρού με το λιμάνι του για την εξυπηρέτηση και τη μεταφορά εμπορευμάτων. Η νέα αναμένεται να είναι επέκταση της γραμμής Βόλος – προς τη Νέα Αγχίαλο και τον , μελετώντας τη σύνδεση με τη βιομηχανική περιοχή Αλμυρού και το πολιτικό αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου με τον υφιστάμενο σταθμό Λατομείου της γραμμής Βόλος – . Επιπλέον, το υπό μελέτη περιλαμβάνει και το ενδεχόμενο σύνδεσης της Β’ ΒΙΠΕ με τη γραμμή Βόλος – Λάρισα.

Πρόκειται για μία μελέτη μίας νέας σιδηροδρομικής γραμμής που δύναται να αποτελέσει βασικό συστατικό ενός αναπτυξιακού δικτύου στη Μαγνησία, επεκτείνοντας εντός του νομού το σιδηροδρομικό δίκτυο, ενώνοντας όλες τις βιομηχανικές περιοχές με το δίκτυο και το λιμάνι, συνδέοντας το πολιτικό αεροδρόμιο με τις βιομηχανικές περιοχές και το λιμάνι και διασυνδέοντας περιοχές, αλλά και περιοχές δυνητικής ανάπτυξης επιχειρηματικού πάρκου -όπως στο - με το δίκτυο.

Προς αυτή την κατεύθυνση, συνεχίζεται η συνεργασία που έχει αναπτυχθεί όλη την τελευταία περίοδο με τον ΟΣΕ, αναμένοντας τα αποτελέσματα της μελέτης και της προεργασίας για ένα οραματικό νέο για τη Μαγνησία».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ματαιώνεται λόγω COVID-19 το παζάρι Βελεστίνου  - https://t.co/Kj7qcgeLzS -

  • Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση καλυμμάτων στα δίκτυα ύδατος και ρεύματος στον κυματοθραύστη - https://t.co/VTnlCs8jkX… -

  • Εκπαίδευση τεσσάρων μαθητευόμενων ατόμων των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ στην ΠΕΜΣ #ΕΠΑΣΟΑΕΔ - https://t.co/6Z2P4ViCoS -

"Αλιεύοντας" την είδηση