Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Προαναγγελία ρήξης με τους διαφωνούντες
Προαναγγελία ρήξης με τους διαφωνούντες

Προαναγγελία ρήξης με τους διαφωνούντες

«Το γεγονός ότι δεν εκφράστηκε ουσιαστική και τεκμηριωμένη αντίρρηση περί της αληθινής ισχύος του εκβιασμού, καθιστά την επιλογή 32 βουλευτών της Κ.Ο. να μη μοιραστούν την ευθύνη, τόσο με εμένα προσωπικά όσο και με τους υπόλοιπους 110 του ως μια επιλογή που έρχεται σε με τις αρχές της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης, και σε μια κρίσιμη δημιουργεί ένα ανοιχτό τραύμα στο εσωτερικό μας», διεμήνυσε ο Αλέξης σε κυβερνητικά στελέχη, σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου την Πέμπτη.

Όπως αναφέρουν κύκλοι του Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός κατά τη σύσκεψη αναφέρθηκε και στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του όπου, όπως εκτιμά, οι εναλλακτικές προτάσεις που θα μπορούσαν να κατατεθούν στη Σύνοδο Κορυφής δεν έδιναν διέξοδο στο «εκβιαστικό δίλημμα» με το οποίο τέθηκε αντιμέτωπη η κυβέρνηση.

«Κατόπιν τούτων ζήτησα από την Κ.Ο. και τον κάθε βουλευτή ξεχωριστά να τοποθετηθούν στο ερώτημα αν ο εκβιασμός είναι αληθινός ή πλαστός. Και ζήτησα να αποφασίσουμε μαζί, αν είναι πλαστός, όλοι να ψηφίσουμε “όχι”. Αν, όμως, αποφανθούμε ότι είναι αληθινός, όλοι μαζί να μοιραστούμε την ευθύνη» υπογράμμισε ο κ. .

Σύμφωνα με τις ίδιες , υποστήριξε ακόμη  ότι «προσωπικά, δεν δύναμαι να επιτρέψω σε κανένα, μετά τα όσα πέρασα έξι μήνες, να θεωρεί ότι έχει ισχυρότερο δίλημμα συνείδησης έναντι των κοινών μας αρχών, αξιών, θέσεων και ιδεολογικών αναφορών».

Καταλήγοντας, ο άφησε να εννοηθεί ότι ενδέχεται να προσφύγει στις κάλπες μετά την επίτευξη της συμφωνίας, κάνοντας λόγο για «έωλη τη στήριξη της πρώτης στην του τόπου κυβέρνησης της αριστεράς».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση