Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Προαναγγελία ρήξης με τους διαφωνούντες
Προαναγγελία ρήξης με τους διαφωνούντες

Προαναγγελία ρήξης με τους διαφωνούντες

«Το γεγονός ότι δεν εκφράστηκε ουσιαστική και τεκμηριωμένη αντίρρηση περί της αληθινής ισχύος του εκβιασμού, καθιστά την 32 βουλευτών της Κ.Ο. να μη μοιραστούν την ευθύνη, τόσο με εμένα προσωπικά όσο και με τους υπόλοιπους 110 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ως μια που έρχεται σε σύγκρουση με τις αρχές της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης, και σε μια κρίσιμη ώρα δημιουργεί ένα ανοιχτό τραύμα στο εσωτερικό μας», διεμήνυσε ο σε κυβερνητικά στελέχη, σε σύσκεψη στο την Πέμπτη.

Όπως αναφέρουν κύκλοι του , ο Πρωθυπουργός κατά τη σύσκεψη αναφέρθηκε και στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ όπου, όπως εκτιμά, οι εναλλακτικές προτάσεις που θα μπορούσαν να κατατεθούν στη Σύνοδο Κορυφής δεν έδιναν διέξοδο στο «εκβιαστικό δίλημμα» με το οποίο τέθηκε αντιμέτωπη η κυβέρνηση.

«Κατόπιν τούτων ζήτησα από την Κ.Ο. και τον κάθε ξεχωριστά να τοποθετηθούν στο ερώτημα αν ο εκβιασμός είναι αληθινός ή πλαστός. Και ζήτησα να αποφασίσουμε μαζί, αν είναι πλαστός, όλοι να ψηφίσουμε “όχι”. Αν, όμως, αποφανθούμε ότι είναι αληθινός, όλοι μαζί να μοιραστούμε την ευθύνη» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υποστήριξε ακόμη  ότι «προσωπικά, δεν δύναμαι να επιτρέψω σε κανένα, μετά τα όσα πέρασα έξι μήνες, να θεωρεί ότι έχει ισχυρότερο δίλημμα συνείδησης έναντι των κοινών μας αρχών, αξιών, θέσεων και ιδεολογικών αναφορών».

Καταλήγοντας, ο πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί ότι ενδέχεται να προσφύγει στις μετά την επίτευξη της συμφωνίας, κάνοντας λόγο για «έωλη τη στήριξη της πρώτης στην του τόπου κυβέρνησης της αριστεράς».

 

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση