Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Πριν το τέλος του χρόνου η προκήρυξη για το λιμάνι του Βόλου
Πριν το τέλος του χρόνου η προκήρυξη για το λιμάνι του Βόλου

Πριν το τέλος του χρόνου η προκήρυξη για το λιμάνι του Βόλου

Συνάντηση  βουλευτή Μαγνησίας Αθ. Λιούπη  με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη συναντήθηκε σήμερα ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιος Λιούπης για ζητήματα που αφορούν στο λιμάνι του Βόλου αλλά και στα νησιά των Β. Σποράδων.

Αρχικά, ο κ. Λιούπης αναφέρθηκε στο λιμάνι του Βόλου και ζήτησε από τον υπουργό την επίσπευση της διαδικασίας προκήρυξης του διαγωνισμού για την αξιοποίηση του λιμανιού μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.

Ο υπουργός, σε άμεση επικοινωνία με το ΤΑΙΠΕΔ,  διαβεβαίωσε τον κ. Λιούπη ότι το λιμάνι του Βόλου αποτελεί προτεραιότητα του Ταμείου και θα προχωρήσει άμεσα η προκήρυξη, πριν το τέλος του έτους, δεδομένου ότι υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Στη συνέχεια ο βουλευτής έθεσε τα αιτήματα του Δήμου Σκιάθου για επιδότηση των καυσίμων για το χρονικό διάστημα από Οκτώβριο έως Μάρτιο, προκειμένου να διατηρηθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση των Σποράδων με το λιμάνι του Βόλου και για εξέταση της πιθανότητας ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την ένταξη επιδοτούμενης γραμμής Βόλου – Σποράδων – Λέσβου.

Επίσης, ο κ. Λιούπης ζήτησε από τον κ. Πλακιωτάκη να εγκριθεί το αίτημα του Δήμου Σκιάθου για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Νέαρχος» με σκοπό η μονάδα αφαλάτωσης με τεχνολογία αντίστροφης όσμωσης να εξασφαλίσει άριστο ποιοτικά νερό στους κατοίκους του νησιού. Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει όλα τα αιτήματα και ότι μόλις το πρόγραμμα «Νέαρχος» ενεργοποιηθεί το έργο της αφαλάτωσης θα συμπεριληφθεί στην προκήρυξη.

Ακολούθως ο βουλευτής αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σκόπελος με κυρίαρχο αυτό της σύνδεση των Σποράδων με τα λιμάνια του Βόλου και της Αθήνας μέσω Μαντουδίου. Ο κ. Πλακιωτάκης ενημέρωσε τον κ. Λιούπη ότι το ζήτημα έχει ήδη επιλυθεί για το χρονικό διάστημα μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ επιφυλάχθηκε να γίνει διαβούλευση με την εταιρεία για παράταση του δρομολογίου έως και 15 Οκτωβρίου, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες κατοίκων και επισκεπτών.

Περαιτέρω, ανέφερε στον κ. Πλακιωτάκη τα αιτήματα του Δήμου Σκοπέλου για μείωση των εισιτηρίων των μονίμων κατοίκων κατά 50%, για ανταπόκριση με το αεροδρόμιο της Σκιάθου όλο το χρόνο και για σύνδεση τη θερινή περίοδο με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, γραμμή η οποία λειτουργεί τα τελευταία δύο χρόνια και ενίσχυσε θεαματικά τον τουρισμό των Σποράδων.

Ο κ. Πλακιωτάκης διαβεβαίωσε ότι κύριο μέλημα του Υπουργείου είναι η τόνωση της οικονομίας των νησιών και ότι η συγκεκριμένη σύνδεση θα συνεχιστεί και τα επόμενα έτη.

Στη συνέχεια ο βουλευτής αναφέρθηκε στην υποστελέχωση του Λιμενικού Σταθμού Αλλονήσου, στον οποίο καλύπτονται μόλις επτά θέσεις έναντι 14 οργανικών θέσεων και ζήτησε από τον Υπουργό να ληφθεί μέριμνα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο κ. Πλακιωτάκης υποσχέθηκε ότι σε συνεργασία με τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος θα εξετάσει τις δυνατότητες περαιτέρω στελέχωσης.

Επίσης, ο κ. Λιούπης ενημέρωσε τον υπουργό για τις προτάσεις έργων του ΟΛΒ, που αφορούν στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου Διοίκησης, αντικατάσταση της στέγης του κτηρίου του συνεργείου και αντικατάσταση τμήματος της στέγης του εμπορικού λιμένα και ζήτησε την χρηματοδότησή τους.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι το Υπουργείο κατά το μέρος της αρμοδιότητάς του θα χρηματοδοτήσει τις σχετικές μελέτες και θα συνδράμει στην ένταξη των εν λόγω έργων σε προγράμματα ΕΣΠΑ.

Τέλος, ο κ. Λιούπης ενημέρωσε τον υπουργό και για το αίτημα του ΟΛΒ για χρηματοδότηση επέκτασης του συστήματος ISPS και στον 3ο προβλήτα του λιμανιού του Βόλου και τον ευχαρίστησε για την εποικοδομητική συνάντηση.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση