Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Πρεμιέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων στα ΕΠΑΛ με απαιτητικά θέματα
Πρεμιέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων στα ΕΠΑΛ με απαιτητικά θέματα

Πρεμιέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων στα ΕΠΑΛ με απαιτητικά θέματα

Ξεκίνησε σήμερα ο φετινός “μαραθώνιος” των Πανελληνίων Εξετάσεων για τους μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων με το μάθημα των Νέων Ελληνικών. Δεν παρατηρήθηκαν προβλήματα και απρόοπτα, με τους καθηγητές να επισημαίνουν ότι τα θέματα ήταν βατά, για όσους είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα, ενώ αρκετοί ήταν οι μαθητές που πήγαν στα δύο εξεταστικά κέντρα έχοντας μαζί το κινητό τους τηλέφωνο, που όμως παρακρατήθηκε στην είσοδο.

Το ποσοστό συμμετοχής των μαθητών ήταν περίπου 79%, στις εξετάσεις και έλα μέρος 282 μαθητές από 10 της , στα δύο εξεταστικά κέντρα, του 2ου ΕΠΑΛ και το 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας.

Ο Λευτέρης ς, υποδιευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας και γραμματέας της εξεταστικής επιτροπής του 2ου Εξεταστικού Κέντρου, επισήμανε ότι οι εξετάσεις ξεκίνησαν χωρίς απρόοπτα, τα θέματα γνωστοποιήθηκαν έγκαιρα, διανεμήθηκαν στους μαθητές στις 9 το πρωί, με διάρκεια εξέτασης τρεις ώρες.

Σύμφωνα με τον κ. , τα θέματα των εξετάσεων ήταν βατά, το θέμα της ς αναφέρονταν στη βοήθεια του σχολείου για τον πολιτισμό και την τέχνη και ήταν εύκολο για τους μαθητές, γιατί τα σχολεία δουλεύουν σ' αυτή τη βάση με διάφορα προγράμματα, αλλά και αντιμετωπίσιμο, ακόμη και με βιωματικό τρόπο.

Όπως είπε οι μαθητές πήγαν στο σχολείο με τα τους τηλέφωνα, παρά τις αντίθετες οδηγίες, με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί να τα παρακρατήσουν, υπογράφοντας για την παράδοσή τους αφού βγουν από την εξεταστική αίθουσα.

Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτης Σαβελίδης, υπογράμμισε ότι οι μαθητές των ΕΠΑΛ στοχεύουν στην κάλυψη ποσοστού 5% των θέσεων σε όλα τα Πανεπιστήμια και στο 10% των Πανεπιστημιακών Σχολών που προήλθαν από τα ΤΕΙ που ενσωματώθηκαν στα Πανεπιστήμια, καθώς και το 20% των θέσεων της ΑΣΠΑΙΤΕ και των ΤΕΙ που δεν πρόλα ακόμη να ενταχθούν στα ΑΕΙ.

Στη Μαγνησία δήλωσαν συμμετοχή στις εξετάσεις 343 μαθητές, στα εξεταστικά κέντρα παρουσιάστηκαν 282 και στις εξετάσεις συμμετείχε ποσοστό 82% και οι εξετάσεις εξελίχθηκαν απόλυτα ομαλά, κάτι που οφείλεται κατά βάση στην προετοιμασία των εκπαιδευτικών, των Λυκειακών Επιτροπών και των μαθητών, είπε.

Για τους μαθητές των ΕΠΑΛ από τα που ταξίδεψαν στο Βόλο για τις εξετάσεις, σημείωσε ότι είναι τρεις τον αριθμό.

Αύριο Παρασκευή είναι η πρεμιέρα των εξετάσεων για τα Γενικά Λύκεια, οι μαθητές των οποίων θα εξεταστούν επίσης στη Νεοελληνική γλώσσα.

Δύσκολα τα θέματα 

Ο απόφοιτος της Γ' Τάξης Νοσηλευτικής του ΕΠΑΛ Νίκος Πλιάτσικας, που ολοκλήρωσε την εξέταση σε μία ώρα και 50 λεπτά, έχει στόχο την εισαγωγή του στα ΤΕΦΑΑ, ανέφερε ότι τα θέματα ήταν λίγο δύσκολα σε σχέση με αυτά που περίμενε, αλλά είχε κάποιες ιδέες για το θέμα.

Όπως σημείωσε, επειδή το θέμα ήταν αν κάποιος νέος ήταν στη Βουλή των Εφήβων και πρότεινε τρόπους για την πρόοδο της τέχνης και του πολιτισμού με το σχολείο, έγραψε ότι ο σχολείο είναι βασικός παράγοντας για την προώθηση και θα μπορούσαν να γίνουν εκδρομές και πρότζεκτ.

Από την πλευρά του ο απόφοιτος Γιώργος Μαστακούλης, υποστήριξε ότι το θέμα ήταν αρκετά δύσκολο, αλλά πιστεύει ότι έγραψε καλά, αν και η χρονιά φέτος ήταν δύσκολη και προσπάθησε να ανταπεξέλθει.

Ο ίδιος τόνισε ότι περίμενε ότι το θέμα θα ήταν δύσκολο και εκτίμησε ότι με καλή προετοιμασία, κάποιος θα μπορούσε να πάει καλύτερα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση