Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Πράσινο φως από τον ESM για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ.
Πράσινο φως από τον ESM για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ.

Πράσινο φως από τον ESM για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ.

Το τελικό πράσινο φως έδωσε σήμερα το απόγευμα το διοικητικό συμβούλιο του  Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. Στην δήλωση του Eurogroup που αναμένεται να ανακοινωθεί με την λήξη της συνεδρίασης, θα αναφέρεται ότι οι όροι για να έχουν πρόσβαση οι ελληνικές στα 10 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έχουν ικανοποιηθεί.

Συνεπώς, γύρω στα 6 δισ. που χρειάζονται οι δύο συστημικές Εθνική Τράπεζα και Πειραιώς είναι πλέον διαθέσιμα.

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις δήλωσε ότι o ESM «δίνει το πράσινο φως για τα 2 δισ. Η σκληρή δουλειά αποδίδει καρπούς. Σημαντικό να προχωρήσουμε».

Επίσης, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ESM ο γενικός διευθυντής του Μηχανισμού, Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε: «Η σημερινή απόφαση για την εκταμίευση των 2 δισ.αντανακλά τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης στο πρόγραμμα, καθώς προχώρησε στην υλοποίηση ενός εκτεταμένου καταλόγου βασικών μεταρρυθμίσεων. Αυτές περιλαμβάνουν μεταρρυθμίσεις – κλειδιά του χρηματοπιστωτικού τομέα που είναι σημαντικές για την υποστήριξη της εν εξελίξει διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Αν η δέσμευση στην εφαρμογή του προγράμματος παραμείνει ισχυρή, είμαι πεπεισμένος ότι οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες του ελληνικού λαού θα επιτρέψουν να γίνει ορατή η πρόοδος προς την κατεύθυνση μιας υγιούς ανάκαμψης».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δικάζονται δύο Βολιώτες για ανάρτηση πανό για τον Παγασητικό #ΠαγασητικόςΚόλπος - https://t.co/KFMhXw6NnG -

  • Σύσκεψη με εκπροσώπους εργατικών σωματείων της Μαγνησίας #εργατικάΣωματεία #Μαγνησία - https://t.co/gQGPtduseg -

  • Στη Νίκη Βόλου η Χριστίνα Κοράνα #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/8N5ALu6U82 -

"Αλιεύοντας" την είδηση