Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Πράσινο φως από τον ESM για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ.
Πράσινο φως από τον ESM για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ.

Πράσινο φως από τον ESM για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ.

Το τελικό πράσινο έδωσε σήμερα το απόγευμα το διοικητικό συμβούλιο του  Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. Στην δήλωση του Eurogroup που αναμένεται να ανακοινωθεί με την λήξη της συνεδρίασης, θα αναφέρεται ότι οι όροι για να έχουν πρόσβαση οι ελληνικές τράπεζες στα 10 δισ. για την έχουν ικανοποιηθεί.

Συνεπώς, γύρω στα 6 δισ. που χρειάζονται οι δύο και είναι πλέον διαθέσιμα.

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Βάλντις δήλωσε ότι o ESM «δίνει το πράσινο για τα 2 δισ. Η σκληρή δουλειά αποδίδει καρπούς. Σημαντικό να προχωρήσουμε».

Επίσης, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ESM ο γενικός διευθυντής του Μηχανισμού, Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε: «Η σημερινή για την εκταμίευση των 2 δισ.αντανακλά τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης στο πρόγραμμα, καθώς προχώρησε στην υλοποίηση ενός εκτεταμένου καταλόγου βασικών μεταρρυθμίσεων. Αυτές περιλαμβάνουν μεταρρυθμίσεις – κλειδιά του χρηματοπιστωτικού τομέα που είναι σημαντικές για την υποστήριξη της εν εξελίξει διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Αν η δέσμευση στην εφαρμογή του προγράμματος παραμείνει ισχυρή, είμαι πεπεισμένος ότι οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες του ελληνικού λαού θα επιτρέψουν να γίνει ορατή η προς την κατεύθυνση μιας υγιούς ανάκαμψης».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/HKjdqTX0sp… -

  • Θερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/K27VDcMyfX -

  • «Σχεδιάζοντας με τα παιδιά το μέλλον για την ισότητα των φύλων» - https://t.co/0KD8zMzMo9… -

"Αλιεύοντας" την είδηση