Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Πράσινο φως από τον ESM για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ.
Πράσινο φως από τον ESM για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ.

Πράσινο φως από τον ESM για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ.

Το τελικό πράσινο φως έδωσε σήμερα το απόγευμα το διοικητικό συμβούλιο του  Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. Στην δήλωση του Eurogroup που αναμένεται να ανακοινωθεί με την λήξη της ς, θα αναφέρεται ότι οι όροι για να έχουν πρόσβαση οι ελληνικές στα 10 δισ. για την έχουν ικανοποιηθεί.

Συνεπώς, γύρω στα 6 δισ. που χρειάζονται οι δύο Εθνική Τράπεζα και Πειραιώς είναι πλέον διαθέσιμα.

Ο αρόεδρος της Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβς δήλωσε ότι o ESM «δίνει το πράσινο φως για τα 2 δισ. Η σκληρή δουλειά αποδίδει καρπούς. Σημαντικό να προχωρήσουμε».

Επίσης, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ESM ο γενικός διευθυντής του Μηχανισμού, Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε: «Η σημερινή για την εκταμίευση των 2 δισ.αντανακλά τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης στο , καθώς προχώρησε στην υλοποίηση ενός εκτεταμένου καταλόγου βασικών μεταρρυθμίσεων. Αυτές περιλαμβάνουν – κλειδιά του χρηματοπιστωτικού τομέα που είναι σημαντικές για την υποστήριξη της εν εξελίξει διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Αν η δέσμευση στην εφαρμογή του προγράμματος παραμείνει ισχυρή, είμαι πεπεισμένος ότι οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες του ελληνικού λαού θα επιτρέψουν να γίνει ορατή η πρόοδος προς την κατεύθυνση μιας υγιούς ς».

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση