Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΑΛΜΥΡΟΣ / Πραγματογνώμονες για αυτοψία του τραγικού δυστυχήματος στο λούνα πάρκ Αλμυρού
Πραγματογνώμονες για αυτοψία του τραγικού δυστυχήματος στο λούνα πάρκ Αλμυρού

Πραγματογνώμονες για αυτοψία του τραγικού δυστυχήματος στο λούνα πάρκ Αλμυρού

Πραγματογνώμονες  ορίστηκαν  για αυτοψία του τραγικού δυστυχήματος  της 14χρονης στο λούνα πάρκ Αλμυρού.

Την  αυτοψία  θα πραγματοποιήσουν οι δυο μηχανολόγοι πραγματογνώμονες που διορίστηκαν σήμερα από το Α.Τ. Αλμυρού.

Τα ονόματά τους γνωστοποιήθηκαν στην οικογένεια του άτυχου  κοριτσιού που έχασε τη ζωή του μετά τις βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη όταν εκσφενδονίστηκε από το κάθισμα του μηχανικού ψυχαγωγικού παιχνιδιού «χαλί», που είχε τοποθετεί στο λούνα πάρκ , καθώς και στην 73χρονη επιχειρηματία- ιδιοκτήτρια των μηχανημάτων παιχνιδιών, προκειμένου στη συνέχεια -και εφόσον το επιθυμούν- οι δυο πλευρές να ορίσουν δικούς τους τεχνικούς συμβούλους, ώστε από κοινού να γίνει τελικά η αυτοψία σε χρόνο που θα ορίζουν από κοινού.

Εν τω μεταξύ, ο αλλοδαπός χειριστής του μηχανήματος- παιχνιδιού, παρά το γεγονός ότι δεν ασκήθηκε ποτέ ποινή δίωξη σε βάρος του και παρά το γεγονός ότι διαθέτει άδεια παραμονής και άδεια εργασίας, ακόμα δεν έχει εμφανιστεί ώστε να καταθέσει πώς έγινε το τραγικό περιστατικό.

Η  πολιτεία απαιτείται να επανεξετάσει  τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας τέτοιων παιχνιδιών, αφού μέχρι τώρα προκύπτουν τεράστια κενά στη νομοθεσία.

Οι Δήμοι ουσιαστικά ελέγχουν δημόσια έγγραφα και μάλιστα διοικητικού και οικονομικού χαρακτήρα, τα οποία κατατίθενται μαζί με την σχετική αίτηση του ενδιαφερόμενου στην διοικητική και οικονομική υπηρεσία, μετά από σχετική δημοπρασία.

Εν προκειμένου ο φάκελος που κατατέθηκε στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου Αλμυρού, έχει όλα τα προβλεπόμενα έγγραφα (φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, άδεια άσκησης επαγγέλματος, ποινικό μητρώο καθαρό, βεβαίωση διπλωματούχου μηχανικού για την τοποθέτηση και διπλωματούχου μηχανολόγου για την μηχανολογική εγκατάσταση των μηχανημάτων), οπότε και δόθηκε η σχετική άδεια προσωρινής εγκατάστασης του λούνα πάρκ.

Αναπάντητα ωστόσο εξακολουθούν να παραμένουν τα ερωτήματα ποιος ελέγχει την καταλληλότητα των μηχανημάτων, ποιος ελέγχει τον τρόπο λειτουργίας κατά τη διάρκεια χρήσης των μηχανημάτων, ποιος τους όρους ασφαλείας κ.ά.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παρεκκλήσιο του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης θα ανεγερθεί στην Ν. Ιωνία Μαγνησίας - https://t.co/uQ4ko3ztLO -

  • Μυστηριώδεις παρενέργειες της COVID-19 στον εγκέφαλο - https://t.co/BD9Va6s8Rx -

  • - https://t.co/iGfnaC2SYq -

"Αλιεύοντας" την είδηση