Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Πραγματικότητα το όνειρο 33 ετών της κοινωνίας Αλοννήσου
Πραγματικότητα το όνειρο 33 ετών της κοινωνίας Αλοννήσου

Πραγματικότητα το όνειρο 33 ετών της κοινωνίας Αλοννήσου

«Δίνουμε διέξοδο στ διέξοδα, αφουγκραζόμαστε τη φωνή των τοπικών κοινωνιών και ικανοποιούμε τα δίκαια θέλω τους», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας στις τελετές εγκαινίων δύο σημαντικών έργων για την Αλόννησο: του νέου αλιευτικού καταφυγίου στον όρμο Βότση και του σύγχρονων προδιαγραφών γηπέδου ποδοσφαίρου στη θέση «Κοπρισιές».

«Με το νέο αλιευτικό καταφύγιο τα σκάφη σας, το βιός σας δεν θα κρέμεται πλέον στην «παρούμα», (το σχοινί που έδιναν τα σκάφη για να μην τα πάρει ο καιρός) τόνισε ο Κ. υπό τα θερμά χειροκροτήματα των ψαράδων και πολλών κατοίκων της Αλοννήσου καθώς το συγκεκριμένο έργο αποτελεί βασικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας για 33 χρόνια.

Ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι τα αλιευτικά σκάφη της Αλοννήσου είναι πια προστατευμένα και από τις πλέον αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Οι αλιείς πλέον αποκτούν ένα σύγχρονο και ασφαλές λιμάνι για να προστατέψουν τις περιουσίες τους. Το αλιευτικό καταφύγιο αποτελεί προστιθέμενη αξία για τον οικισμό της Βότσης προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής αλλά και σημείο αναφοράς».

ΗΟ

«Ο αθλητισμός δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια», επισήμανε ο Κώστας Αγοραστός στα εγκαίνια του σύγχρονων προδιαγραφών γηπέδου ποδοσφαίρου.

«Κάνουμε πράξη την ισόρροπη ανάπτυξη, υλοποιούμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τα νησιά μας με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής για τους κατοίκους και τους 12 μήνες του χρόνου καθώς και την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης και διαβεβαίωσε:«Οικοδομούμε τη νέα Θεσσαλία με έργα πνοής, έργα ζωτικής σημασίας για τις τοπικές κοινωνίες. Στεκόμαστε αποφασιστικά στο πλευρό όλων των Θεσσαλών και απαντάμε με πράξεις στις ανάγκες του σήμερα και τις προ του αύριο».

«Η άψογη συνεργασία με την περιφέρεια Θεσσαλίας σε μια περίοδο κρίσης έχει ως αποτέλεσμα την κατασκευή αναγκαίων και χρήσιμων έργων για τους κατοίκους της Αλοννήσου αλλά και της Θεσσαλίας γενικότερα», τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Πέτρος Βαφίνης και πρόσθεσε:
«Το γήπεδο ποδοσφαίρου μαζί με το ταρτάν δίνουν την δυνατότητα στην της Αλοννήσου να αθλείται σε ένα σύγχρονο γήπεδο.

Το έργο αυτό ήταν αίτημα πολλών δεκαετιών και σήμερα έχουμε την χαρά να το παραδώσουμε στην της Αλοννήσου και όχι μόνο. Ένα ακόμη χρήσιμο έργο περιφέρειας Θεσσαλίας και Δήμου Αλοννήσου.

Θέλω να επισημάνω για άλλη μια φορά την άψογη συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τη συνδρομή προσωπικά του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού .

ΤΑ ΕΡΑ

Το αλιευτικό καταφύγιο με προϋπολογισμό 3.860.000 ευρώ χρηματοδοτήθηκε από πιστώσεις του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλιείας και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Αντικείμενο του έργου ήταν η επέκταση των υπαρχόντων προσήνεμου κατά 30 μ. και υπήνεμου μώλου κατά 54,50 μ.

Στο εσωτερικό του λιμένα κατασκευάστηκε νέο κρηπίδωμα για τη διαμόρφωση χερσαίας ζώνης και ράμπα ανέλκυσης και καθέλκυσης σκαφών.

Το αλιευτικό καταφύγιο εξοπλίστηκε με φανούς ναυσιπλοΐας, ενώ παράλληλα δημιουργήθηκαν σύγχρονες λιμενικές εγκαταστάσεις, οι οποίες είναι εναρμονισμένες με το περιβάλλον.

Το νέο γήπεδο περιλαμβάνει συνθετικό χλοοτάπητα και τάπητα στίβου σε συνδυασμό με τα αναγκαία τεχνικά έργα αποχέτευσης όμβριων υδάτων. Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 405 χιλιάδες ευρώ.

alonissos3alonissos2alonissos4alonissos5alonissos

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση