Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Πότε θα ξεκινήσει η καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ
Πότε θα ξεκινήσει η καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ

Πότε θα ξεκινήσει η καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ

Αυτή την εβδομάδα θα ξεκινήσει η καταβολή για το έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ, δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Οικονομικών Χρήστος .

Παράλληλα, ο κ. ανέφερε πως θα γίνει η καταβολή για το επίδομα των 800 ευρώ σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους που πλήττονται λόγω ιού ενώ μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη θα δοθούν και τα 400 ευρώ στους επιστήμονες άλλα και το έκτακτο Δώρο Πάσχα στους 110.000 γιατρούς και υγειονομικούς.

Επιπλέον, ο Οικονομικών τόνισε πως η υγειονομική κρίση θα προκαλέσει στην ελληνική οικονομία κοντά στο 4% του ΑΕΠ, αλλά η έχει συνολικά 37 δισεκ. ευρώ διαθέσιμα για τη στήριξή της. όπως διευκρίνησε «Το πακέτο μέτρων είμαστε έτοιμοι να το υλοποιήσουμε και το Μάιο και τον Ιούνιο χωρίς να υπάρχουν ταμειακά προβλήματα», ενώ για άλλη μια φορά ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα μείωσης μισθών και συντάξεων.

Τα μέτρα και η επόμενη μέρα

«Τα μέτρα θα καλύψουν κομμάτι της απώλειας του εθνικού πλούτου, ρίχνουμε πολλά στη μάχη σήμερα, άλλα κρατάμε και εφόδια για την επόμενη μέρα της οικονομίας όταν τελειώσει η κρίση. 15,7 δισεκ. ευρώ το μαξιλάρι ασφάλειας, και περίπου 20 δισ. τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους και των φορέων της γενικής ς στις εμπορικές τράπεζες και την . Είναι χρήματα των φορολογουμένων που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε με το βέλτιστο τρόπο… Το πότε θα τα χρησιμοποιήσουμε έχει να κάνει με την της κρίσης» ανέφερε επίσης ο κ. Σταϊκούρας.

Τέλος, επεσήμανε πως «Πρόκειται για μαραθώνιο όχι αγώνα ταχύτητας, να μείνουμε μακριά από μαξιμαλισμούς. Χρειάζεται σχεδιασμός σε βάθος μηνών και ετών. Το πρόγραμμα μείωσης φόρων και εισφορών μετατίθεται αλλά θα εφαρμοστεί σταδιακά μόλις καταφέρουμε να βγούμε από την υγειονομική κρίση».

Πηγή: dikaiologitika.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση