Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Πότε θα φτάσουν οι αστροναύτες στον Διαστημικό Σταθμό
Πότε θα φτάσουν οι αστροναύτες στον Διαστημικό Σταθμό

Πότε θα φτάσουν οι αστροναύτες στον Διαστημικό Σταθμό

Εκτοξεύτηκε η ιστορική πρώτη επανδρωμένη αποστολή της στο διάστημα

Το πλήρωμα του Crew Dragon, ύστερα από την επιτυχή εκτόξευση του διαστημοπλοίου της SpaceX το Σάββατο, ταξιδεύει με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Οι Αμερικανοί αστροναύτες Μπομπ Μπένκεν και Νταγκ Χάρλεϊ εκτοξεύθηκαν από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα, της πρώτης ιδιωτικής εταιρείας στην οποία εμπιστεύθηκε η μία τόσο πολύτιμη αποστολή.

Σύμφωνα με τους New York Times, αναμένεται να φτάσουν νωρίς το απόγευμα της ς (ώρα Ελλάδος).

Συγκεκριμένα, το διαστημόπλοιο αναμένεται να προσεγγίσει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στις 10:29 (σε ώρα ), μετά από περίπου 19 ώρες ταξιδιού.

Ο ΔΣΣ βρίσκεται σε τροχιά σε ύψος 250 μιλίων πάνω από τη Γη με ταχύτητα πάνω από 17.000 μιλίων την ώρα

Υπενθυμίζουμε ότι είναι η πρώτη φορά από το 2011που η εκτόξευση επανδρωμένης διαστημικής αποστολής πραγματοποιείται από το αμερικανικό έδαφος και η δείχνει απευθείας όλο το εγχείρημα.

Μέσα σε εκκωφαντικό θόρυβο που έφθασε χιλιόμετρα μακριά στις της Φλόριντα, o πύραυλος Falcon 9 της εταιρείας SpaceX του Elon Musk απογειώθηκε στις 15.22 τοπική ώρα (22.22 ώρα Ελλάδος) και τα πρώτα λεπτά της πτήσης εκτυλίχθηκαν χωρίς προβλήματα, σύμφωνα με την απευθείας αναμετάδοση της αποστολής της NASA.

Ο πρώτος όροφος του πυραύλου αποκολλήθηκε, όπως ήταν προγραμματισμένο, έπειτα από πτήση δύο λεπτών, καθώς ο πύραυλος πετούσε με ταχύτητα 4.000χλμ/ώρα, ενώ ο δεύτερος όροφος εξακολουθούσε να προωθεί την κάψουλα Crew Dragon προς τον προορισμό της, τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Εκτοξεύτηκε η ιστορική πρώτη επανδρωμένη αποστολή της SpaceX στο διάστημα

Επιτυχώς – μετά από την πρώτη την περασμένη Τετάρτη, που αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών – εκτοξεύτηκε το βράδυ του Σαββάτου η ιστορική, πρώτη επανδρωμένη αποστολή στο Διάστημα από αμερικανικό έδαφος, της SpaceX, της διαστημικής εταιρίας του επιχειρηματία Έλον Μασκ.

Η αποστολή με κωδική ονομασία “Demo-2” εκτοξεύτηκε από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της Φλόριντα, ενώ η όλη διαδικασία μεταδιδόταν ζωντανά τόσο από την NASA όσο και τα της SpaceX.

Ενσωματωμένο βίντεο
Η πτήση είναι η πρώτη που εκτοξεύεται από τις με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, μετά την παύση του προγράμματος των διαστημικών λεωφορείων της NASA το 2011.

Είναι, επίσης, η πρώτη φορά που ο αμερικανικός διαστημικός οργανισμός χρησιμοποιεί μια ιδιωτική εταιρεία για να μεταφέρει πλήρωμά του στο διάστημα.

Ο πύραυλος Demo-2 είναι προγραμματισμένο να οδηγήσει τους αστροναύτες Μπομπ Μπένκεν και Νταγκ Χέρλι ( της τελευταίας αποστολής του διαστημικού λεωφορείου το 2011) στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΔΔΣ).

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
Η αποστολή αναμένεται επίσης να επιβεβαιώσει την ικανότητα της κάψουλας Dragon και του πυραύλου Falcon 9 της εταιρείας SpaceX, να αναλάβουν σε μόνιμη βάση τον ανεφοδιασμό σε αστροναύτες και υλικά του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση