Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Το ποσό των 96.947 € συγκεντρώθηκε στον Έρανο Αγάπης 2017
Το ποσό των 96.947 €  συγκεντρώθηκε στον  Έρανο Αγάπης 2017

Το ποσό των 96.947 € συγκεντρώθηκε στον Έρανο Αγάπης 2017

Το ποσό των 96.947 € (αυξημένο κατά 15% από πέρυσι)   συγκεντρώθηκε στον φετινό Έρανο της Αγάπης στη , σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη , στην αποψινή    κοπής της τικης πίτας στο ξενοδοχείο “Ξενία”.

Ειδικότερα, από τις ενορίες του Δήμου Βόλου συγκεντρώθηκαν 68.907 €, τις ενορίες Αλμυρού, Αργαλαστής, Αγριάς, Βελεστίνου, Ζαγοράς Κισσού, Λαύκου, Καναλίων, Μηλεών και Ν. Αγχιάλου ποσό 25.040 € και από τις   ποσό 3.000 €.

Από τα που συγκεντρώθηκαν από τον έρανο διατέθηκαν για τα Ενοριακά Φιλόπτωχα Ταμεία 9.500 €, στο Κέντρο Συμπαραστάσεως Οικογένειας 38.000 € και υπό μορφή βοηθημάτων του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου 49.447 €.

Η διαθέτει καθημερινά 1.700 μερίδες φαγητού για άπορους συνανθρώπους και τις οικογένειές τους.

Ο μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού  Ιγνάτιος είπε: «Και αυτή τη χρονιά με τη χάρη του Θεού και με την παρουσία Του κατορθώσαμε να έχουμε τα οφέλη που έχουμε κάθε χρόνο και μάλιστα με κάποια μικρή αύξηση. Έτσι μπορούμε να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες και να συνεχίσουμε το έργο μας που είναι πολύπτυχο και πολύπλευρο και που αφορά όλους τους ανθρώπους που έχουν οποιαδήποτε ανάγκη και που χάρη στη συνεργασία με όλους τους και όσους προσπαθούν σ' αυτό τον τόπο έχουμε κρατήσει τη συνοχή του λαού μας».

Ο  ίδιος ευχήθηκε να περάσει η κρίση, προσθέτοντας ότι όσο υπάρχει η Εκκλησία θα συνεχίσει να προσφέρει και να είναι κοντά στον κάθε άνθρωπο, ενώ τόνισε ότι οι γυναίκες εθελόντριες είναι η περιουσία και ο πλούτος της Εκκλησίας.

Επίσης  ανέφερε  ότι οι γυναίκες που βοηθούν στο έργο της τοπικής Εκκλησίας ξεπερνούν τις 500 και ο χώρος του ξενοδοχείου δεν επαρκεί, οπότε ο ίδιος θα πάει και στις Ενορίες.

Για τα του εράνου εξήγησε ότι όλα  διατίθενται για να καλυφθούν  ανάγκες, καθώς δεν υπάρχει καθόλου ρευστότητα χρημάτων, αλά είπε πως οι ανάγκες αντιμετωπίζονται.

Ο ίδιος  είπε ότι τα πράγματα σταθεροποιούνται και η Εκκλησία έχει την ετοιμότητα να αντιμετωπίσει κάθε πρόβλημα που θα παρουσιαστεί.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση