Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ποσό 4,5 εκατ. ευρώ για την παράκαμψη του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου
Ποσό 4,5 εκατ. ευρώ για την παράκαμψη του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου

Ποσό 4,5 εκατ. ευρώ για την παράκαμψη του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου

Ενεργοποιούνται οι διαδικασίες ολοκλήρωσης των μελετών

 Αγοραστός και Κολυνδρίνη συναντήθηκαν με τον υπουργό Υποδομών Κ. Καραμανλή στην Αθήνα

 

Χρηματοδότηση 4, 5 εκατομμύρια ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών για την παράκαμψη του Χιονοδρομικού Κέντρου εξασφάλισαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και η αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη σε συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Κώστα Καραμανλή στην Αθήνα.

Στη διάρκεια της συζήτησης, παρουσία και του γενικού γραμματέα του Υπουργείου  Γιώργου Καραγιάννη, συζητήθηκε η ολοκλήρωση του Περιφερειακού Βόλου καθώς και η πρόοδος της μελέτης Μπουρμπουλήθρα – Λαρίσης.

Μάλιστα ο κ. Αγοραστός συναντήθηκε και με τον μελετητή, ο οποίος ενημέρωσε ότι η μελέτη βρίσκεται για έγκριση στο Συμβούλιο Τεχνικών Έργων.

Οι κ.κ. Αγοραστός και Κολυνδρίνη ζήτησαν την ολοκλήρωση της Περιφερειακής Οδού Βόλου δεδομένου ότι είναι ευθύνη του Υπουργείου Υποδομών να προχωρήσει το έργο.

Σε αντίθετη περίπτωση  ο κ. Αγοραστός ζήτησε να δοθεί η αρμοδιότητα εκτέλεσης των έργων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας επέμεινε στη δρομολόγηση του έργου της ηλεκτροκίνησης Βόλου – Λάρισας που παρόλες τις διαβεβαιώσεις διαχρονικά, δεν έχει προχωρήσει. «Είναι επιτακτική ανάγκη να ολοκληρωθεί η ηλεκτροκίνηση του θεσσαλικού σιδηρόδρομου» τόνισε χαρακτηριστικά στη διάρκεια της συνάντησης ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας,  ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα των αλλαγών στην νομοθεσία για την ταχύτερη υλοποίηση των έργων (Απαλλοτριώσεις, Νόμος 4412).

«Καταθέσαμε» ανέφερε ο κ. Αγοραστός «μαζί με την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας   ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με συγκεκριμένα έργα για την αναβάθμιση των υποδομών στη Μαγνησία. Στηρίζουμε τις προσπάθειες όλων των δημάρχων για ένταξη έργων στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών».

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση