Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Ποσό 250 ευρώ παρέδωσαν ανήλικοι κρατούμενοι
Ποσό 250 ευρώ παρέδωσαν ανήλικοι κρατούμενοι

Ποσό 250 ευρώ παρέδωσαν ανήλικοι κρατούμενοι

Tο ποσό των 250 ευρώ βρήκαν σε σεντόνια ανήλικοι κρατούμενοι και τα παρέδωσαν, σύμφωνα με τον “Εσταυρωμένο”, που αποστέλλει κατά τακτά χρονικά διαστήματα σε όλους τους χώρους κράτησης της περιοχής διάφορα αναγκαία είδη.

Ειδικότερα, προ ολίγων ημερών ο “Ε” ετοίμασε και απέστειλε μερικά δέματα σε μια φυλακή της περιοχής, με σκοπό να διανεμηθούν σε ανήλικους κρατουμένους. Τα δέματα περιείχαν: οδοντόπαστες, οδοντόβουρτσες, τηλεκάρτες, τσιγάρα, σαπούνια, σαμπουάν, σλίπ, φανελάκια, κάλτσες, παντελόνια, καλοκαιρινές μπλούζες, πετσέτες, μαξιλαροθήκες και σεντόνια.

Τα σεντόνια ήταν καθαρά, σιδερωμένα και τακτοποιημένα σε καθαρές νάιλον σακούλες. Η υπηρεσία της φυλακής τα διένειμε σ’ έναν θάλαμο της πτέρυγας ανηλίκων. Οκτώ (8) ανήλικα παιδιά, άπορα και εγκαταλελειμμένα πήραν στα χέρια τους καθαρά σεντόνια.

Την ώρα που άνοιγαν το δέμα διεπίστωσαν πως πάνω στα σεντόνια υπήρχαν κάποια ξεχασμένα χαρτονομίσματα αξίας 250,00 €. Μετά από σύσκεψη αποφάσισαν να ειδοποιήσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες της φυλακής, διότι τα χρήματα αυτά δεν τους ανήκαν.

Ίσως κάποιος εθελοντής να τα είχε λησμονήσει την ώρα της συσκευασίας των δεμάτων. Η Κοινωνική Υπηρεσία ειδοποίησε τον Πρόεδρο του “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ” και ένα μέρος των χρημάτων επεστράφη στον Σύλλογο. Τα υπόλοιπα χρήματα προσφέρθηκαν στους 8 άπορους κρατουμένους επιβραβεύοντας την πράξη τους αυτή.

Να σημειωθεί ότι οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες καταθέτουν κάποιο αίτημα και ο Σύλλογος ανταποκρίνεται άμεσα. Οι εθελοντές του “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ”, που διακονούν ανιδιοτελώς στον Σταθμό Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος “ΔΙΑΚΟΝΙΑ”, σπεύδουν να ετοιμάσουν τα δέματα και σ’ ένα μικρό χρονικό διάστημα όλα αυτά τα δώρα βρίσκονται στα χέρια των απόρων κρατουμένων, με την φροντίδα και εποπτεία των Κοινωνικών Λειτουργών.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Άστατος καιρός στη Θεσσαλία - https://t.co/2JQBRoy95c -

  • Ερώτηση Κατερίνας Παπανάτσιου προς τον υπ. Υγείας για τον αριθμό ειδικευμένων ιατρών στο ΓΝ Βόλου… - https://t.co/KSX6IVcUtV -

  • Χωρίς επιβάρυνση η ατμόσφαιρα στον Βόλο - https://t.co/D9NMfDNscG -

"Αλιεύοντας" την είδηση