Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Πώς θα γίνει η επαναπρόσληψη των 3.900 απολυθέντων του Δημοσίου
Πώς θα γίνει η επαναπρόσληψη των 3.900 απολυθέντων του Δημοσίου

Πώς θα γίνει η επαναπρόσληψη των 3.900 απολυθέντων του Δημοσίου

Αύριο Πέμπτη νμένεται να κατατεθεί στη το του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την επαναπρόσληψη των απολυμένων και διαθέσιμων στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με την εφ «Το Εθνος» το προβλέπει την επαναπρόσληψη 3.900 απολυμένων και δημοσίων υπαλλήλων  που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και την τοποθέτηση 6.000 επιτυχόντων παλιότερων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ σε θέσεις πρώτης ανάγκης μέσω προγράμματος μίνι κινητικότητας.

Ήδη τα υπουργεία έχουν καταθέσει τα αιτήματα για κάλυψη θέσεων πρώτης ανάγκης τα οποία θα εξεταστούν από δικές επιτροπές. Η που θεσμοθετείται με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα προκηρύξει τις θέσεις και οι υποψήφιοι θα πριμοδοτηθούν προκειμένου να τοποθετηθούν άμεσα στις θέσεις αυτές. Διαφορετικά θα πρέπει να αναμένουν μέχρι το τέλος του έτους να επιτρέψουν στις θέσεις στις οποίες εργάζονταν ή είχαν πετύχει σε παλιότερους διαγωνισμούς.

Τα κριτήρια για την επαναπρόσληψη

Σύμφωνα με την ίδια πηγή τα κριτήρια που θα βαθμολογηθούν για την επαναπρόσληψη, θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση και θα περιλαμβάνουν:

  • τα τυπικά προσόντα,
  • το χρόνο υπηρεσίας,
  • την οικογενειακή κατάσταση,
  • την ομοεδρικότητα φορέα προέλευσης, – φορέα υποδοχής- και
  • τη συνυπ φορέα προέλευσης – φορέα υποδοχής στο ίδιο υπουργείο.

Με τη δημοσίευση του νόμου επανασυστήνονται οι κλάδοι εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Τεχνος Εκπαίδευσης που είχαν καταργηθεί, των διοικητικών υπαλλήλων των που απολύθηκαν, καθώς και των σχολικών φυλάκων.

πηγή:iefimerida.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση