Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Πώς σκηνοθέτησαν τη ληστεία στην Καβάλα
Πώς σκηνοθέτησαν τη ληστεία στην Καβάλα

Πώς σκηνοθέτησαν τη ληστεία στην Καβάλα

Σε φρεάτια και θαμμένα στο έδαφος βρέθηκαν τα

Λεπτομέρειες για την υπόθεση ληστείας με σκηνοθετημένη απαγωγή εις βάρος εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας στην Καβάλα, έδωσε στη η αστυνομία.

Οπως ανέφερε ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Ανατολικής ς και Θράκης, υποστράτηγος Νικόλαος Μενεξίδης, από την πρώτη στιγμή των ερευνών είχαν τεθεί δύο στόχοι. Πρώτος στόχος ήταν η ταυτο και η των δραστών που εμπλέκονται στην συγκεκριμένη υπόθεση και δεύτερος ο εντοπισμός του ιδιαίτερα μεγάλου χρηματικού ποσού που είχε αφαιρεθεί, οι οποίοι και επιτεύχθηκαν από την επίμονη και ενδελεχή αστυνομική έρευνα.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, για την υπόθεση έχουν συλληφθεί τρεις Ελληνες ηλικίας 41, 44 και 64 ετών. Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, στις 26-1-2019, ο 44χρονος δράστης κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας την ληστεία 4,2 εκατομμυρίων περίπου, από τις εγκαταστάσεις του υποκαταστήματος επιχείρησης παροχής υπηρεσιών ασφάλειας στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας, στο οποίο ήταν διευθυντής.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι το βράδυ της 25ης Δεκεμβρίου, κατά την είσοδό του στην οικία του, τον ακινητοποίησαν με την απειλή πιστολιού δύο άτομα, τα οποία βρίσκονταν ήδη στο εσωτερικό του σπιτιού και φορούσαν λαστιχένιες προσώπου.

Ακολούθως, τον περιήγαγαν σε καθεστώς ομηρίας μέσα στο σπίτι του, δένοντας του τα χέρια, ενώ παράλληλα αφαίρεσαν από την κατοχή του τις ηλεκτρονικές συσκευές και το πορτοφόλι του.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, κατά την παραμονή τους στο σπίτι, οι προφασίστηκαν ότι έχουν απαγάγει την ανήλικη κόρη του 44χρονου και τον απείλησαν ότι θα την βλάψουν, καταφέρνοντας με αυτόν τον τρόπο να του αποσπάσουν τους κωδικούς εισόδου για τις εγκαταστάσεις του υποκαταστήματος της επιχείρησης παροχής υπηρεσιών ασφάλειας.

Στη συνέχεια, όπως ισχυρίστηκε ο 44χρονος, τις πρώτες πρωινές ώρες της 26ης Ιανουαρίου, τον εξανάγκασαν να τους μεταφέρει με το όχημα του στις παραπάνω εγκαταστάσεις, να παρακάμψει όλα τα συστήματα ασφαλείας και να εισέλθουν στο χώρο του χρηματοκιβωτίου, όπου φυλασσόταν το ιδιαίτερα μεγάλο χρηματικό ποσό.

Τέλος, οι δύο αφού διέρρηξαν το , αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 4,2 εκατομμυρίων ευρώ περίπου και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση με το παραπάνω όχημα, αφήνοντας τον 44χρονο δεμένο σε καρέκλα στο γραφείου του.

Μετά την καταγγελία του περιστατικού, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν ενδελεχή έρευνα, κατά τη διάρκεια της οποίας συνέλεξαν και αξιολόγησαν όλα τα στοιχεία που προέκυπταν, αξιοποιώντας ταυτόχρονα όλες τις φυσικές και τεχνικές μεθόδους της έρευνας.

Από την ολοκλήρωση της έρευνας διακριβώθηκε ότι ο 44χρονος διευθυντής, εκμεταλλευόμενος τις γνώσεις του σχετικά με τις διαδικασίες και τα μέτρα ασφάλειας του υποκαταστήματος, καθώς και τη δυνατότητα πρόσβασής του στους χώρους, ενεργώντας από κοινού με τους άλλους δύο δράστες, σχεδίασαν και υλοποίησαν την συγκεκριμένη εγκληματική πράξη.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στις 19 και 20 Δεκεμβρίου στο νομό Καβάλας, διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες, μία επιχείρηση και διάφορους υπαίθριους χώρους, όπου βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα μέσα σε φρεάτια, κούτες, ηχείο, αλλά και θαμμένα στο έδαφος, διάφορα χρηματικά ποσά, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στα 3.395.395 ευρώ.

Επιπλέον ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα περίστροφο και ένα πιστόλι.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στις δικαστικές Αρχές.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση