Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Αντίθετη η δημοτική αρχή στη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στις κατασκηνώσεις Πορταριάς
Αντίθετη η δημοτική αρχή στη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στις κατασκηνώσεις Πορταριάς

Αντίθετη η δημοτική αρχή στη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στις κατασκηνώσεις Πορταριάς

Μετά την αιφνιδιαστική, επιλογή των εγκαταστάσεων των κατασκηνώσεων της Πορταριάς από την Κυβέρνηση για τη δημιουργία και λειτουργία Κέντρου Υποδοχής (καταυλισμού) προσφύγων και μεταναστών και την εύλογη αναστάτωση που έχει προκληθεί στη κοινή γνώμη της πόλης, η Δημοτική Αρχή Βόλου εκφράζει την πλήρη και έντονη αντίθεσή της σε τέτοιες μονομερείς ενέργειες και διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν για να προασπίσει τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα της τοπικής μας κοινωνίας, που προδήλως πλήττονται καθοριστικά από τέτοιες ενέργειες.

Αυτό τονίζεται από τη Δημοτική Αρχή, που σημειώνει πως “δεν είναι διατεθειμένη να δεχθεί τετελεσμένα γεγονότα και να συναινέσει σε ερήμην της αποφάσεις, όταν μάλιστα αυτές είναι καταδικαστικές για μια ολόκληρη περιοχή.

Είχαμε προειδοποιήσει και το επαναλαμβάνουμε ότι καμία απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί γι αυτό το θέμα, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη μας.”

Αντίθετη και η Ένωση Ξενοδόχων

Σε ανακοίνωσή της και η Ένωση Ξενοδόχων τονίζει την αντίθεσή της στην εγκατάσταση μεταναστών στις κατασκηνώσεις Πορταριάς.

Χαρακτιριστικά επισημαίνεται: “Σήμερα πληροφορηθήκαμε από έγκυρες πηγές ότι το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής προτίθεται να μεταφέρει μετανάστες στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων της πρόνοιας ας στη Πορταριά Πηλίου. Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι τέτοιες προοπτικές μόνο καταστροφικές μπορούν να χαρακτηριστούν, σε μια τόσο γνωστή τουριστική περιοχή, όπως η Πορταριά και το Πήλιο.

Σε καμία περίπτωση, δεν μπορούμε να αποδεχτούμε μια τέτοια κίνηση η οποία υποβαθμίζει το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας, ενόψει μάλιστα του «ανοίγματος» της σεζόν μετά από μια μακρά περίοδο τεράστιων προβλημάτων ( κλείσιμο δρόμων από αγρότες κτλ). Μετά από μια μακρά περίοδο αναδουλειάς, Μετά από μια μακρά περίοδο προσπάθειας αποπληρωμής δίκαιων και αδικών-ενφια κλπ φόρων δηλώνουμε ότι δεν αντέχουμε άλλο.

Πιστέψαμε διαβεβαίωσης της κυβέρνησης ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν τουριστικές περιοχές για τη φιλοξενία προσφύγων-μεταναστών Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση προκειμένου να στηρίξει τις τουριστικές περιοχές. Καλούμε τη κυβέρνηση να τηρήσει τις υποσχέσεις της,

Καλούμε τη κυβέρνηση, την υφυπουργό και τους τοπικούς βουλευτές να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι αυτή είναι μια λάθος πληροφόρηση που είχαμε η ένα κακόγουστο αστείο. Περιμένουμε από τη κυβέρνηση και τους βουλευτές μας να μας ενημερώσουν επίσημα ότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει.”

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καθαρισμός της ακτογραμμής Μηλίνας   #ακτογραμμήΜηλίνας - https://t.co/6GwCinwyeO -

  • Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε τμήμα της οδού μεταξύ Kαλών Νερών και Βυζίτσας - https://t.co/14mkwWWz5k… -

  • Δράση ΟΝΝΕΔ Λάρισας, Καρδίτσας και Μαγνησίας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2023 - https://t.co/rZGeGVLRhK… -

"Αλιεύοντας" την είδηση