Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » «Πόρτα» στους κτηνοτρόφους των Καναλίων από την ΕΒΟΛ;
«Πόρτα» στους κτηνοτρόφους των Καναλίων από την ΕΒΟΛ;

«Πόρτα» στους κτηνοτρόφους των Καναλίων από την ΕΒΟΛ;

Ανάσττοι είνι οι κτηνοτρόφοι των Καναλίων και της γύρω περιοχής, μετά την απόφαση της γαλακτος ΕΒΟΛ να σταματήσει από το 2016 να προμηθεύεται το που παράγουν, επικαλούμενη πλεονασματικό απόθεμα τυριού, καθώς και ότι μετά από καταγγελία αναγκάστηκε να κλείσει το παράρτημα (τυροκομείο) στην περιοχή.

Στους κτηνοτρόφους-μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Βόλου, στον οποίο υπάγεται η ΕΒΟΛ, έγινε γνωστό εγγρά ότι η γαλακτο δεν θα μπορέσει από το 2016 να δέχεται το που παράγουν κι αυτό τους προκαλεί αγανάκτηση , κάνοντας λόγο για αναίτιο αποκλεισμό, από τη στιγμή που επί σειρά ετών τροφοδοτούσαν το ΕΟΒΛ με την γαλακτοπαραγωγή τους.

Επίσης θεωρούν ότι οι λόγοι που επικαλείται η της γαλακτοβιομηχανίας δεν είναι πειστικοί , ενώ μάταια ανέμεναν την προηγούμενη εβδομάδα να γίνει μεταξύ των δύο πλευρών ώστε να βρεθεί λύση.

« Σε μια εποχή που ο αγροκτηνοτροφικός κόσμος πλήττεται από την πολιτική της κυβέρνησης και τα μνημόνια και οι κτηνοτρόφοι αγωνίζονται για να τα βγάλουν πέρα κάτω από αντίξοες συνθήκες, το ΕΒΟΛ αντί να απορροφήσει την τοπική παραγωγή την αποκλείει» τόνισαν χαρακτηριστικά οι κτηνοτρόφοι.

Οι ίδιοι δεν προτίθενται θα μείνουν με «σταυρωμένα τα χέρια», δεδομένου ότι δεν είναι απλώς πωλητές, αλλά συνεταιριστές- μέλη του Αγροτικού Συλλόγου, ενώ σε περίπτωση δεν καταστεί εφικτό να βρεθεί λύση θα στραφούν σε άλλες γαλακτο, προκειμένου να πουλήσουν την παραγωγή τους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση