Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » «Πόρτα» στους κτηνοτρόφους των Καναλίων από την ΕΒΟΛ;
«Πόρτα» στους κτηνοτρόφους των Καναλίων από την ΕΒΟΛ;

«Πόρτα» στους κτηνοτρόφους των Καναλίων από την ΕΒΟΛ;

Ανάστατοι είναι οι κτηνοτρόφοι των Καναλίων και της γύρω περιοχής, μετά την της γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ να σταματήσει από το να προμηθεύεται το γάλα που παράγουν, επικαλούμενη πλεονασματικό απόθεμα τυριού, καθώς και ότι μετά από καταγγελία αναγκάστηκε να κλείσει το παράρτημα (τυροκομείο) στην περιοχή.

Στους κτηνοτρόφους-μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Βόλου, στον οποίο υπάγεται η ΕΒΟΛ, έγινε γνωστό εγγράφως ότι η γαλακτοβιομηχανία δεν θα μπορέσει από το 2016 να δέχεται το γάλα που παράγουν κι αυτό τους προκαλεί αγανάκτηση , κάνοντας λόγο για αναίτιο αποκλεισμό, από τη στιγμή που επί σειρά ετών τροφοδοτούσαν το ΕΟΒΛ με την γαλακτοπαραγωγή τους.

Επίσης θεωρούν ότι οι λόγοι που επικαλείται η διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας δεν είναι πειστικοί , ενώ μάταια ανέμεναν την προηγούμενη εβδομάδα να γίνει συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών ώστε να βρεθεί λύση.

« Σε μια εποχή που ο αγροκτηνοτροφικός κόσμος πλήττεται από την πολιτική της κυβέρνησης και τα μνημόνια και οι κτηνοτρόφοι αγωνίζονται για να τα βγάλουν πέρα κάτω από αντίξοες συνθήκες, το ΕΒΟΛ αντί να απορροφήσει την τοπική παραγωγή την αποκλείει» τόνισαν χαρακτηριστικά οι κτηνοτρόφοι.

Οι ίδιοι δεν προτίθενται θα μείνουν με «σταυρωμένα τα χέρια», δεδομένου ότι δεν είναι απλώς πωλητές, αλλά συνεταιριστές- μέλη του Αγροτικού Συλλόγου, ενώ σε περίπτωση δεν καταστεί εφικτό να βρεθεί λύση θα στραφούν σε άλλες γαλακτοβιομηχανίες, προκειμένου να πουλήσουν την παραγωγή τους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση