Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Πορεία στην Αποκεντρωμένη έκαναν οι συνταξιούχοι του Βόλου
Πορεία στην Αποκεντρωμένη έκαναν οι συνταξιούχοι του Βόλου

Πορεία στην Αποκεντρωμένη έκαναν οι συνταξιούχοι του Βόλου

 

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο έκαναν σήμερα το πρωί οι συνταξιούχοι του και στη συνέχεια πορεία προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές που φέρνουν τα νέα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση και τα οποία εκτιμούν  ότι  τους εξοντώνουν. Οι συνταξιούχοι επέδωσαν  , με το οποίο  δδικούν την απόδοση στο ακέραιο στις κύριες, , το ΕΚΑΣ, τα μερίσματα, την επαναφορά των δώρων 13ης και 14ης σύνταξης, τις παροχές στη και ό,τι άλλο μας έχει αφαιρεθεί. Άμεση έκδοση και  καταβολή των συντάξεων που εκκρεμούν, καθώς και όλων των αντιασφαλιστικών, αντιλαϊκών, φορομπηχτικών νόμων, άμεση ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε πλήθος συνταξιούχων, στους οποίους μίλησαν εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών ΙΚΑ και ΟΑΕΕ,  στο πλαίσιο  των τριών μεγάλων συγκεντρώσεων που προγραμματίζονται Πανελλαδικά στα μέσα Ιουνίου.

Ο οργανωτικός της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Παναγιώτης Πάλμος έκανε λόγο για θανατηφόρα για τους συνταξιούχους μέτρα και τόνισε ότι  μετά την ψήφιση του νόμου, η κατάσταση για τους συνταξιούχους είναι πολύ  άσχημη και λόγω της προσωπικής διαφοράς από το και  από τη μείωση του αφορολόγητου και άλλα ζητήματα του φορολογικού.

“Οι συνταξιούχοι πρέπει να οργανωθούν περισσότερο στα σωματεία τους και να αντιδράσουν, ώστε η κυβέρνηση που ψήφισε το νομοσχέδιο ή η οποιαδήποτε κυβέρνηση που δεν το ψήφισε αλλά λέει ότι θα το εφαρμόσει, να μην εφαρμόσει τα μέτρα το 2019 και το 2020.Άλλος τρόπος για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει, εκτός από την οργάνωση στα Σωματεία και τη δράση τους. Ήδη έγιναν ενημερωτικές συγκεντρώσεις σε 45 πόλεις και οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με τρεις μεγάλες συγκεντρώσεις  στις 13 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη, στις 15 Ιουνίου στην Αθήνα και στις 21 Ιουνίου στην », ανέφερε.

Ο ίδιος τόνισε ότι με τα νέα μέτρα από μειώσεις 30-40% που υπήρχαν μέχρι σήμερα, οι αποδοχές τους θα μειωθούν κατά δύο συντάξεις ακόμη κι εκεί που υπήρχε υπόσχεση για 13η και 14η σύνταξη, πέφτυν στην όγδοη και στην ένατη…

Ο οργανωτικός της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Χρήστος Κολοβός , τόνισε ότι τα μέτρα που ψηφίστηκαν είναι πολύ βάρβαρα, ισοπεδώνουν τους πάντες και τα πάντα, εξοντώνουν τους συνταξιούχους.

Επίσης είπε  ότι σχεδόν το σύνολο των κομμάτων της Βουλής, ανεξάρτητα αν ψήφισαν ή όχι τα μέτρα, δηλώνουν ότι θα τα εφαρμόσουν όταν θα έρθουν στην κυβέρνηση.  «Είμαστε θυμωμένοι και ενοχλημένοι, αλλά απογοητευμένοι δεν πρέπει να είμαστε γιατί το επόμενο διάστημα  πρέπει να βγούμε στους δρόμους για να αντιπαλέψουμε τα νέα μέτρα», δήλωσε.

Τέλος ο εκπρόσωπος των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ ανέφερε  ότι το σύνολο των μέτρων σακατεύουν τα νοικοκυριά και τα λαϊκά στρώματα.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση