Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Πορεία μαθητών Λυκείων στους δρόμους με σταθμό το Δημαρχείο Βόλου
Πορεία μαθητών  Λυκείων στους δρόμους με σταθμό το Δημαρχείο Βόλου

Πορεία μαθητών Λυκείων στους δρόμους με σταθμό το Δημαρχείο Βόλου

Μθητική πορεί ών Λυκείων του Βόλου έγινε σήμερα το πρωί με κατάληξη στο , όπου αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον εκτελούντα χρέη δημάρχου Θάνο Θεοδώρου. Οι ές ζητούν να καταργηθούν οι Πανελλήνιες εξετάσεις, να σταματήσει η παραπαιδεία και να γίνουν δεκτά στα τα προσφυγόπουλα.

Οι μαθητές του 6ου Λυκείου Βόλου, που ξεκίνησαν κατάληψη, δεν έλαβαν μέρος στην πορεία, ενώ τη συγκέντρωση και πορεία αποτελούσαν διάφορα Λύκεια του Βόλου όπως 2ο, 3ο, 5ο και 8ο.

Οι μαθητές τόνισαν ότι στις 7 Νοεμβρίου, που θα γίνει Πανελλήνια δράση , ίσως κάνουν καταλήψεις και πορεία.

Ο της Β' Λυκείου Ι. Μπακούλας είπε ότι οι η Παιδεία πρέπει να είναι ανθρώπινη και να αποτελέσει το άναμμα φλόγας και όχι το γέμισμα ενός κουβά, να σταματήσει το επονείδιστο σύστημα των Πανελλαδικών εξετάσεων και η παραπαιδεία γιατί οι γονείς των μαθητών δεν αντέχουν άλλο να πληρώνουν.

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι μαθητές του Βόλου συντονίζονται κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα στο Θόλο του , όπου συζητούν τα προβλήματά τους και αποφασίζουν δράσεις ενημέρωσης στην κοινωνία.

Η Αποστολία Βασιλειάδη είπε ότι οι μαθητές ζητούν ένα πολυπολιτισμικό σχολείο, με πρόσφυγες και μετανάστες στα , διότι κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στην παιδεία και η Παιδεία είναι αυτή που διαμορφώσει μια κοινωνία με γερά θεμέλια.

Ο Απόστολος Τέκος τόνισε ότι η πορεία μέχρι ένα σημείο ήταν απογοητευτική γιατί υπήρχαν αντιπαραθέσεις μεταξύ μαθητών, διότι πολλοί δεν ήθελαν να ακουστούν συνθήματα για τους πρόσφυγες και για τους μετανάστες. Τελικά ακούστηκαν μερικά συνθήματα.

Τέλος, ο Χρήστος Σακούδης ήταν ο μόνος του 8ου Λυκείου Βόλου στην πορεία και είπε ότι είναι δικαίωμα των προσφυγόπουλων να πάνε στο σχολείο και ζήτησε τη στήριξη από το Δήμο Βόλου και την κοινωνία στα αιτήματά τους γιατί μόνοι τους δεν θα μπορέσουν να καταφέρουν τίποτα.

Οι μαθητές του 6ου Λυκείου Βόλου, που ξεκίνησαν κατάληψη, δεν έλαβαν μέρος στην σημερινή πορεία,αλλά είχαν φαντασία όπως αποτυπώνει η φωτό που ακολουθεί.
6o-lykeio

mathites1mathites

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση