Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Πορεία μαθητών για καλύτερο παρόν και μέλλον
Πορεία μαθητών για καλύτερο παρόν και μέλλον

Πορεία μαθητών για καλύτερο παρόν και μέλλον

Αυξήθηκε κατά πέντε ο αριθμός σχολείων που είναι υπό κατάληψη, αφού σήμερα δεν λειτουργούν 12 από επτά που ήταν χθες.

Συγκεκριμένα, υπό κατάληψη τελούν σήμερα το 3ο Γυμνάσιο Βόλου, το 3ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, το Γυμνάσιο Σκιάθου, το Μουσικό Σχολείο Βόλου, το 1ο ΓΕΛ Βόλου, το 2ο ΓΕΛ Βόλου, το 3ο ΓΕΛ Βόλου, το 6ο ΓΕΛ Βόλου, το 7ο ΓΕΛ Βόλου, το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου, το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας και το ΕΠΑΛ Αγριάς.

Στις 11.00 το πρωί πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο από μαθητές και φοιτητές, διεκδικώντας μέτρα για την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι μαθητές με τίτλο “Κλείνουμε τα για να σας ανοίξουμε τα μάτια” –μεταξύ άλλων- τονίζουν: «Από το 23% ΦΠΑ στα φροντιστήρια (που πλέον μας αφορά όλους) και το ξόδεμα μιας περιουσίας για την εισαγωγή μας στην καθώς και το ξόδεμα άλλης μιας για την φοιτητική ζωή μας.

Από την έλλειψη δωρεάν μετακίνησης των παιδιών που μένουν μακριά από τα μέχρι το δικαίωμα για ένα δωρεάν γεύμα στο σχολείο. Από τις υποδομές που είναι ανύπαρκτες στα σχολεία (ειδικά στα ΕΠΑΛ) μέχρι τις ψυχοφθόρες και πανελλήνιες».

Σε άλλο σημείο οι μαθητές επισημαίνουν ότι αγωνίζονται για τους συμμαθητές τους, τους καθηγητές τους, τους γονείς τους, τους εργάτες, τους συνταξιούχους, τους μετανάστες και για κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη τη βοήθειά τους.

Τέλος, απευθυνόμενοι σε όλη την κοινωνία, σημειώνουν: « Συνεχώς ακούμε πως είμαστε το μέλλον αυτής της κοινωνίας, όμως κανείς δεν φαίνεται να φροντίζει και να νοιάζεται γι’ αυτό το μέλλον. Εάν δεν μπορείτε εσείς να βγείτε μπροστά και να κάνετε την αρχή , θα την κάνουμε εμείς οι μαθητές.

Έτσι κι αλλιώς όλα τα παραδείγματα της ιστορίας δείχνουν πως πάντα η νεολαία έφερνε την αλλαγή. Το μόνο που σας ζητάμε είναι η στήριξή σας. Θέλουμε σε αυτόν τον αγώνα που αρχίζει σιγά-σιγά να μας βοηθήσετε, να φανείτε αλληλέγγυοι στα παιδιά σας. Είμαστε ο ανθός της Ελληνικής κοινωνίας και ας επιμείνουν να προσπαθούν να μας ποτίζουν αυτόν τον ανθό με αδικία, απληστία, μίσος και διχασμό.

Έχουμε όλοι την υποχρέωση να παλέψουμε όχι μόνο για τα δικά μας δικαιώματα, αλλά για τα δικαιώματα κάθε ανθρώπου.

Η ζωή μας επηρεάζεται άμεσα από τη ζωή του διπλανού μας. Να παλέψουμε για να κερδίσουμε την ελευθερία μας, την ανεξαρτησία μας, τη ζωή μας…»

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση