Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Πορεία στο Βόλο κατά της καταστολής, της κρίσης και της διαχείρισης της πανδημίας
Πορεία στο Βόλο κατά της καταστολής, της κρίσης και της διαχείρισης της πανδημίας

Πορεία στο Βόλο κατά της καταστολής, της κρίσης και της διαχείρισης της πανδημίας

Πορεία  κατά της κρατικής καταστολής, της κρίσης και της διαχείρισης της πανδημίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Βόλο, από τον Συντονισμό Συλλογικοτήτων, την πρωτοβουλία φοιτητών – μαθητών, με τη συμμετοχή  και αντεξουσιαστών.
Η πορεία ξεκίνησε  πριν τις 8.00 το βράδυ και κατευθύνθηκε διά μέσω των οδών Αγ. Νικόλαος – Δημητριάδος – Καρτάλη – Ανθ. Γαζή – – Ιάσωνος και στις 9.00 κατέληξε στο Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας όπου διαλύθηκε.
Όπως αναφέρεται- μεταξύ άλλων-  σε ανακοίνωση της πρωτοβουλίας φοιτητών:  ” Βρισκόμαστε ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της επιδημίας covid, μιας επιδημίας που η αντιμετώπιση της αποτέλεσε την καλύτερη αφορμή για μία άνευ προηγουμένου από πλευράς εξουσιαστών σε ελευθερίες, δικαιώματα και κατακτήσεις ολόκληρων αιώνων. ….Είναι πλέον φανερό ότι η διαχείριση της κατάστασης από το κράτος εκτός από προσχηματική είναι και επικίνδυνη. Εκατομμύρια ευρώ δίνονται στην καταστολή την ίδια ώρα που υποχρηματοδοτείται ο τομέας της υγείας, τα νοσοκομεία στενάζουν, υπάρχουν σοβαρές ψεις σε ΜΕΘ , γιατρούς και , δεν πραγματοποιείται σωστή ιχνηλάτηση κρουσμάτων (μιας και αυτό απαιτεί στελεχωμένες δομές) , δεν υπάρχουν πρωτοβάθμια κέντρα υγείας, προωθούνται επιτάξεις με το αζημίωτο στους μεγαλοκλινικάρχες κ.ά. …
Η της ανεργίας σε συνδυασμό με την αναπροσαρμογή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας έχει ως αποτέλεσμα την φτωχοποίηση μεγάλων κοινωνικών στρωμάτων που προς το παρόν καλύπτεται στοιχειωδώς από και ελεημοσύνες….
Έτσι δικαιολογούνται τα εκατοντάδες εκατομμύρια που δαπανιούνται σε εξοπλισμό και στελέχωση της ελ.ας, η δημιουργία πανεπιστημιακής ς, η νομική θωράκιση του συστήματος και γενικά η όξυνση της αστυνομοκρατίας και της κρατική τρομοκρατίας και αυταρχικότητας. …Το πλήθος των περιστατικών αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας αλλά και η συγκάλυψη που απολαμβάνουν από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ δεν αφήνουν πλέον κανένα περιθώριο παρερμηνείας των κρατικών προθέσεων. Ξύλο σε πλατείες, , απαγωγές και βασανισμοί αγωνιστών, χιλιάδες συλλήψεις, τραμπουκισμοί από ένστολα καθάρματα, κατασκευή σκευωριών σε βάρος συντρόφων (περιπτώσεις : Βαγγέλη Σταθόπουλου, Γιώργου Καλαϊτζίδη, Μαρφίν , υπόθεση σύντροφοι/ισσες κ.λπ.), απαγόρευση συναθροίσεων και διαδηλώσεων, ποινικοποίηση συντροφικών και κοινωνικών σχέσεων, περιστολή της συνδικαλιστικής δραστηριότητας και πόσα άλλα, δεν αφήνουν περιθώριο σε κανένα και καμία να πει πως δεν είδα και δεν γνώριζα. Το κράτος έχει συνέχεια και τρομοκρατεί, κυνηγά και παραδειγματίζει οτιδήποτε χαλάει την εικόνα παντοδυναμίας του, βασανίζει, φυλακίζει και διώκει αγωνιστές/ριες ενώ προετοιμάζει τις παρακρατικές του εφεδρείες. Συγκαλύπτει τα κρατικά εγκλήματα (περίπτωση Βασίλη Μάγγου, Άρη Παπαζαχαριουδάκη) και τις άρρωστες πατριαρχικές-εξουσιαστικές ασυδοσίες και παροξυσμούς των στελεχών του (Λυγνάδης, Νίκος Γεωργιαδης, κ.λπ.) ενώ προωθεί τον κοινωνικό κανιβαλισμό σπέρνοντας ρατσιστικό δηλητήριο ανάμεσα στους καταπιεσμέ και πουλώντας εθνικούς κινδύ.

Η παραπάνω συνθήκη δεν αφήνει περιθώρια επανάπαυσης και αναμονής. Αν δεν οργανωθούμε οριζόντια και αντιεραρχικά σε κάθε γειτονιά, σε κάθε εργασιακό χώρο με σωματεία βάσης και σε κάθε έκφανση και τομέα της ζωής μας, τότε τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει. Αν δεν δράσουμε πολύμορφα απέναντι στους γδάρτες των ονείρων μας, δεν θα βρεθεί κανένας άλλος να το κάνει για εμάς. Αυτό το σύστημα μας πνίγει στο ψέμα, το αίμα, το δακρυγόνο την φτώχεια και την βία ας δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την ανατροπή του…..”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση