Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Πολυτελή αγωνιστικά αυτοκίνητα και αντίκες στην παραλία του Βόλου
Πολυτελή αγωνιστικά αυτοκίνητα και αντίκες  στην παραλία του Βόλου

Πολυτελή αγωνιστικά αυτοκίνητα και αντίκες στην παραλία του Βόλου

Την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017, στο πλαίσιο του Rally Gumball 3000

Το διεθνούς φήμης event αυτοκινήτων με την επωνυμία Rally Gumball 3000 ενέταξε την πόλη του Βόλου στο πρόγραμμά του για το ετήσιο event του 2017. Εκατόν τριάντα πολυτελή που ξεκίνησαν από τη Ρίγα της Λετονίας με προορισμό το νησί της Μυκόνου, θα σταθμεύσουν στην πόλη του Βόλου την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017 από τις 3.00 μ.μ. έως τις 6.00 μ.μ. στο τμήμα μεταξύ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας – Αγίου Κωνσταντίνου, παράλληλα με το .

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει μεγάλης αξίας, τα οποία θα είναι σταθμευμένα επί της παραλίας, καθώς οι οδηγοί και τα πληρώματα θα κάνουν ένα μικρό διάλειμμα ανάπαυσης στην πόλη του Βόλου, ενώ αντίστοιχες στάσεις πραγματοποιήθηκαν σε όπως η Βουδαπέστη και το Ντουμπρόβνικ.

Το κομβόι αποτελείται από πανάκριβες μάρκες αυτοκινήτων όπως Ferrari, Mazerrati, Lotus, Lamborgini, Porse, Jaguar κ.ά.

Κατά τη διαδρομή των οχημάτων από τη Ρίγα προς τη , επελέγησαν από τους διοργανωτές για τις διανυκτερεύσεις και τις μικρές ανάπαυλες πρωτεύουσες ευρωπαϊκών χωρών αλλά και με ελκυστικά χαρακτηριστικά, οι οποίες προβάλλονται τουριστικά μέσω των ρεπορτάζ και των ανταποκρίσεων που μεταδίδονται από τους δημοσιογράφους που συνοδεύουν την αποστολή.

Το Rally Gumball 3000 αποτελεί ένα διεθνές ετήσιο γεγονός του κόσμου του αυτοκινήτου και αφορά διαδρομή 3.000 χιλιομέτρων από οχήματα τα οποία χαρακτηρίζονται από μεγάλη αξία τεχνολογική ή ιστορική.

Οι συμμετέχοντες βιώνουν μία μοναδική εμπειρία κατά τη διαδρομή και συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός θεατών – θαυμαστών των πολυτελών αυτοκινήτων στις πόλεις σταθμούς κατά την πορεία προς τον τελικό προορισμό.

Η εν λόγω διοργάνωση αποτελεί θεσμό εδώ και 19 χρόνια, ενώ το 2018 όπου θα γιορταστεί η επέτειος των 20 ετών από την πρώτη πορεία, η διαδρομή του ταξιδιού θα ξεκινήσει από το και θα καταλήξει στο Τόκιο.

Το event έχει και φιλανθρωπική διάσταση, καθώς σε ετήσια βάση επιλέγεται από τους διοργανωτές φορέας φιλανθρωπικού σκοπού, στον οποίο κατευθύνεται μέρος των εσόδων της δράσης.

Από το σύνολο των οχημάτων που συμμετέχουν στη φετινή διαδρομή, περίπου 100 θα επισκεφθούν το Βόλο, τα οποία θα φτάσουν σε ομάδες των 20 οχημάτων, σταδιακά κατά τη διάρκεια της Πέμπτης 6 Ιουλίου 2017, ενώ υπολογίζεται ότι η είσοδος του συνόλου των αυτοκινήτων στην περιοχή της παραλίας θα έχει ολοκληρωθεί στις 3.00 μ.μ. και η αποχώρησή τους θα ξεκινήσει στις 6.00 το απόγευμα, με προορισμό την Αθήνα και τελικό σταθμό τη .

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει και να φωτογραφήσει τα οχήματα από το του Αγίου Κωνσταντίνου, καθώς αυτά θα είναι σταθμευμένα επί της παραλίας.

Η φωτογράφηση επιτρέπεται, απαγορεύεται όμως η άμεση επαφή του κοινού με τα οχήματα, καθώς η μεγάλη τους αξία επιβάλλει αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επιδοτούμενα προγράμματα για ίδρυση νέων επιχειρήσεων ή ενίσχυση υφιστάμενων - https://t.co/oOUD3s6Bix -

  • Δύο σύγχρονα γήπεδα ποδοσφαίρου 5X5 στον Δήμο Ζαγοράς - Μουρεσίου - https://t.co/GxFjCDEFKk -

  • Δεκαπέντε θετικά κρούσματα στα rapid-test σε Βόλο και Αλμυρό - https://t.co/e30cjGeR8N -

"Αλιεύοντας" την είδηση