Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς-Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς-Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς-Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές

Σύμφων με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκγιάς που ισχύει για αύριο Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021, ο  Δείκτης Κατηγορίας Κινδύνου 4 (ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΣ) ισχύει  για τα νησιά των Β. Σποράδων της & Σποράδων.

Για τον λόγο αυτό αποφασίζεται η προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε δάση και περιοχές ειδικής ς των νησιών των Β. Σποράδων της & Σποράδων για αύριο Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021, που ο είναι στο βαθμό 4 και θεωρείται ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΣ σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γ.Γ.Π.Π.

Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα και το προσωπικό των κρατικών υπηρεσιών και των Ο.Τ.Α που εποπτεύουν την απαγόρευση κυκλοφορίας ή ασχολούνται με τη συντήρηση-καθαρισμό ή λοιπές εργασίες των παραπάνω αναφερόμενων περιοχών καθώς και τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων που αποδεδειγμένα και μετά από σχετική συνεννόηση με την πυροσβεστική υπηρεσία, εκτελούν χρέη επιτήρησης δασικών οικοσυστημάτων κατά την αντιπυρική περίοδο.

Επιπλέον απαιτείται μεγάλη προσοχή σε τοπικό επίπεδο των αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων , προς αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από οφειλόμενη σε εργασίες στην ύπαιθρο

Το γενικό μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς περιοχές», σε κάθε περίπτωση, αποσκοπεί στην του φυσικού και δασικού τος, αλλά και της ίδιας της ανθρώπινης ζωής.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση