Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς-Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς-Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς-Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που ισχύει για αύριο Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021, ο  Δείκτης Κατηγορίας Κινδύνου 4 (ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΣ) ισχύει  για τα νησιά των Β. Σποράδων της ΠΕ Μαγνησίας & Σποράδων.

Για τον λόγο αυτό αποφασίζεται η προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε και περιοχές ειδικής προστασίας των νησιών των Β. Σποράδων της ΠΕ Μαγνησίας & Σποράδων για αύριο Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021, που ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι στο βαθμό 4 και θεωρείται ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΣ σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γ.Γ.Π.Π.

Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα οχήματα και το προσωπικό των κρατικών υπηρεσιών και των Ο.Τ.Α που εποπτεύουν την απαγόρευση κυκλοφορίας ή ασχολούνται με τη συντήρηση-καθαρισμό ή λοιπές εργασίες των παραπάνω αναφερόμενων περιοχών καθώς και τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων που αποδεδειγμένα και μετά από σχετική συνεννόηση με την πυροσβεστική υπηρεσία, εκτελούν χρέη επιτήρησης δασικών οικοσυστημάτων κατά την αντιπυρική περίοδο.

Επιπλέον απαιτείται μεγάλη προσοχή σε τοπικό επίπεδο των αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων , προς αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια οφειλόμενη σε εργασίες στην ύπαιθρο

Το γενικό μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε εθνικούς δρυμούς, και «ευπαθείς περιοχές», σε κάθε περίπτωση, αποσκοπεί στην του φυσικού και δασικού περιβάλλοντος, αλλά και της ίδιας της ανθρώπινης ζωής.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση