Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς-Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς-Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς-Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που ισχύει για αύριο Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021, ο  Δείκτης Κατηγορίας Κινδύνου 4 (ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΣ) ισχύει  για τα των Β. Σποράδων της ΠΕ & Σποράδων.

Για τον λόγο αυτό αποφασίζεται η προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε και περιοχές ειδικής προστασίας των νησιών των Β. Σποράδων της ΠΕ & Σποράδων για αύριο Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021, που ο είναι στο βαθμό 4 και θεωρείται ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΣ σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γ.Γ.Π.Π.

Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα και το προσωπικό των κρατικών υπηρεσιών και των Ο.Τ. που εποπτεύουν την απαγόρευση κυκλοφορίας ή ασχολούνται με τη -καθαρισμό ή λοιπές εργασίες των παραπάνω αναφερόμενων περιοχών καθώς και τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων που αποδεδειγμένα και μετά από σχετική συνεννόηση με την πυροσβεστική υπηρεσία, εκτελούν επιτήρησης δασικών οικοσυστημάτων κατά την αντιπυρική περίοδο.

Επιπλέον απαιτείται μεγάλη προσοχή σε τοπικό επίπεδο των αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων , προς αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια οφειλόμενη σε εργασίες στην ύπαιθρο

Το γενικό μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε εθνικούς δρυμούς, και «ευπαθείς περιοχές», σε κάθε περίπτωση, αποσκοπεί στην προστασία του φυσικού και δασικού περιβάλλοντος, αλλά και της ίδιας της ανθρώπινης ζωής.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το ετήσιο συνέδριο του Δικτύου Major Cities of Europe #MajorCitiesOfEurope - https://t.co/VwCm7WXiCR -

  • Σκότωσαν την #φώκια "Κωστής" μασκότ της Αλοννήσου #φώκια - https://t.co/gC4Q1WO71W -

  • Mε οξύ έμφραγμα 29χρονος Βολιώτης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας #οξύέμφραγμα - https://t.co/nIx5MNzTqC -

"Αλιεύοντας" την είδηση