Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Πολωνία και χώρες Βαλτικής σπεύδουν στο πλευρό της Ουκρανίας φοβούμενες ρωσική επίθεση
Πολωνία και χώρες Βαλτικής σπεύδουν στο πλευρό της Ουκρανίας φοβούμενες ρωσική επίθεση

Πολωνία και χώρες Βαλτικής σπεύδουν στο πλευρό της Ουκρανίας φοβούμενες ρωσική επίθεση

Ο Πολωνός πρωθ Ματέους Μοραβιέτ ζήτησε σήμερα από τους Ευρωπαίους ηγέτες να τηρήσουν μια σκληρή, ενιαία στάση απέναντι στη σία, εν μέσω φόβων ότι η προετοιμάζει στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελέν, είχε νωρίτερα συνομιλίες με τον Πολωνό ομόλογό του, Αντρέι Ντούντα, με την Βαρσοβία να διαμηνύει ότι το μπορεί να υπολογίζει στην στήριξή της σε περίπτωση ρωσικής επίθεσης.

«Η υποστηρίζει απόλυτα την Ουκρανία στις φιλοδυτικές της φιλοδοξίες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πολωνός πρωθ Μοραβιέτσκι. «Απέναντι στις ρωσικές απειλές, η ευρωπαϊκή ενότητα και αλληλεγγύη είναι το βασικό για την Ουκρανία. Η σία πρέπει να γνωρίζει ότι αντιμετωπίζει ένα ενιαίο μέτωπο χωρίς εξαιρέσεις», συνέχισε.

Χώρες της Δύσης έχουν εκφράσει την ανησυχία πως η σχεδιάζει μια νέα στρατιωτική επίθεση στην Ουκρανία, αν και η ίδια η ρωσική ηγεσία επισήμως το αρνείται. 

Παράλληλα σήμερα, Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία ανακοίνωσαν πως θα στείλουν στην Ουκρανία αμερικανικούς αντιαρματικούς και αντιαεροπορικούς πυραύλους.

«Η Εσθονία, η Λετονία, η Λιθουανία και οι Σύμμαχοί τους εργάζονται χωρίς καθυστέρηση από κοινού για να παραδώσουν τη βοήθεια ασφαλείας στην Ουκρανία» αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τα υπουργεία Άμυνας των τριών χωρών της Βαλτικής.

Πιο συγκεκριμένα, η Εσθονία πρόκειται να στείλει στην Ουκρανία αντιαρματικούς πυραύλους Javelin και οι άλλες δύο χώρες, Λετονία και Λιθουανία, αντιαεροπορικούς πυραύλους Stinger.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος Ζελένσκι σε συνέντευξη που παραχώρησε στην αμερικανική εφημερίδα Washington Post είπε ότι η Ρωσία ίσως επιχειρήσει να καταλάβει τη βιομηχανική πόλη του Χαρκόβου. 

Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία. Το Χάρκοβο είναι η δεύτερη σε μέγεθος πόλη της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας και απέχει 42 χιλιόμετρα από τα σύνορα.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση