Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΚΟΣΜΟΣ / Πολωνία και χώρες Βαλτικής σπεύδουν στο πλευρό της Ουκρανίας φοβούμενες ρωσική επίθεση
Πολωνία και χώρες Βαλτικής σπεύδουν στο πλευρό της Ουκρανίας φοβούμενες ρωσική επίθεση

Πολωνία και χώρες Βαλτικής σπεύδουν στο πλευρό της Ουκρανίας φοβούμενες ρωσική επίθεση

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι ζήτησε σήμερα από τους Ευρωπαίους ηγέτες να τηρήσουν μια σκληρή, ενιαία στάση απέναντι στη Ρωσία, εν μέσω φόβων ότι η Μόσχα προετοιμάζει στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, , είχε νωρίτερα συνομιλίες με τον Πολωνό ομόλογό του, Αντρέι Ντούντα, με την Βαρσοβία να διαμηνύει ότι το Κίεβο μπορεί να υπολογίζει στην στήριξή της σε περίπτωση ρωσικής επίθεσης.

«Η Πολωνία υποστηρίζει απόλυτα την Ουκρανία στις φιλοδυτικές της φιλοδοξίες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πολωνός Μοραβιέτσκι. «Απέναντι στις ρωσικές απειλές, η ευρωπαϊκή ενότητα και αλληλεγγύη είναι το βασικό για την Ουκρανία. Η Ρωσία πρέπει να γνωρίζει ότι αντιμετωπίζει ένα ενιαίο μέτωπο χωρίς εξαιρέσεις», συνέχισε.

Χώρες της Δύσης έχουν εκφράσει την ανησυχία πως η Μόσχα σχεδιάζει μια νέα στην Ουκρανία, αν και η ίδια η ρωσική επισήμως το αρνείται. 

Παράλληλα σήμερα, Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία ανακοίνωσαν πως θα στείλουν στην Ουκρανία αμερικανικούς αντιαρματικούς και αντιαεροπορικούς πυραύλους.

«Η Εσθονία, η Λετονία, η Λιθουανία και οι Σύμμαχοί τους εργάζονται χωρίς καθυστέρηση από κοινού για να παραδώσουν τη βοήθεια ασφαλείας στην Ουκρανία» αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τα υπουργεία Άμυνας των τριών χωρών της Βαλτικής.

Πιο συγκεκριμένα, η Εσθονία πρόκειται να στείλει στην Ουκρανία αντιαρματικούς πυραύλους Javelin και οι άλλες δύο χώρες, Λετονία και Λιθουανία, αντιαεροπορικούς πυραύλους Stinger.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος Ζελένσκι σε συνέντευξη που παραχώρησε στην αμερικανική Washington Post είπε ότι η Ρωσία ίσως επιχειρήσει να καταλάβει τη βιομηχανική πόλη του Χαρκόβου. 

Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία. Το Χάρκοβο είναι η δεύτερη σε μέγεθος πόλη της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας και απέχει 42 χιλιόμετρα από τα σύνορα.
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Χρ. Τριαντόπουλος: Διαμόρφωση σύγχρονου πλαισίου για την κοινωνία των πολιτών και σύμπραξη με τους Προσκόπους… - https://t.co/0iOr5O9VRH -

  • Κατερίνα Παπανάτσιου: «Αναγκαία η δρομολόγηση πλοιαρίου για την σύνδεση των νησιών τω Β. Σποράδων προς διευκόλυνση… - https://t.co/Ab8GftKflG -

  • Θρησκευτικές εκδηλώσεις στο #Βελεστίνο #Βελεστίνο - https://t.co/tZxbGq4LpU -

"Αλιεύοντας" την είδηση