Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Πόλο: Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Ελλάδα
Πόλο: Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Ελλάδα

Πόλο: Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Ελλάδα

Το Κουβέιτ μπορεί να διαθέτει πλούσια αποθέματα πετρελαίου αλλά η πόλο των νέων θα επιστρέψει με… χρυσάφι. Το αροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε της Σερβίας με 6-4 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων και διατήρησε τα σκήπτρα του στέλνοντας ευχάριστα μηνύματα για το μέλλον του ελληνικού πόλο.

Η νέα γενιά του πόλο ήταν από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης συγκλονιστική. Δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στους αάλους της και με την άμυνα και την επίθεση έδειξε ότι ταξίδεψε στο Κουβέιτ για να διατηρήσει τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας που κατέκτησε το 2017. Η ολοκλήρωση του πρώτου οκταλέπτου βρήκε τα «α» μας να προηγούνται με 2-0 και χρειάστηκε να ολοκληρωθούν τα πρώτα 15 λεπτά της αναμέτρησης για να βρουν οι Σέρβοι τον… δρόμο για τα δίκτυα (3-1). Κατά τη διάρκεια της τρίτης περιόδου, καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο τέρμα.

Στην αρχή της 4ης περιόδου οι Σέρβοι σκόραραν στον παίκτη παραπάνω αλλά αμέσως μετά ο Γκιουβέτσης αύξησε τη διαφορά (4-2). Οι Σέρβοι με τον Στανόγεβιτς και τον Μπράνκοβιτς μείωσαν σε 4-5. Δύο λεπτά πριν από την ολοκλήρωση του αγώνα ο Κάκαρης σκόραρε στον παραπάνω (6-4). Παρά την προσπάθεια των αντιπάλων μας, τα παιδιά του Τεό Λοράντου διατήρησαν το αποτέλεσμα και στέφθηκαν πρωταθλητές κόσμου.
Προβολή εικόνας στο Twitter

Σερβία: Γκαβρίλοβιτς, Μπράνκοβιτς 1, Μπάρατς, έσιτς, Στανόγεβιτς 1, Μίτροβιτς, Βούτσινιτς, Τσβέτκοβιτς 1, Μαρτίνοβιτς, Σούλτς, Πλεβάντσιτς, Ράντοβιτς 1, Μίσοβιτς
Ελλάς: Δαλμαρας, Καλογερόπουλος, Αλαφραγκής 2, Γκιουβέτσης 2, ικολαΐδης 1, Παπαναστασίου, Κάκαρης, Ρομπόπουλος, Παπαγεωργίου, Δίπλαρος, Χαλυβόπουλος, Γωνιωτάκης, Μητράκης

 

Πηγή: kathimerini.gr
"Αλιεύοντας" την είδηση