Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Πολλοί πολίτες συμμετείχαν στο άτυπο δημοψήφισμα για την καύση σκουπιδιών
Πολλοί πολίτες συμμετείχαν στο άτυπο δημοψήφισμα για την καύση σκουπιδιών

Πολλοί πολίτες συμμετείχαν στο άτυπο δημοψήφισμα για την καύση σκουπιδιών

Αρκετοί ήταν οι ψηφοφόροι στο Βόλο που συμμετείχαν στο άτυπο δημοψήφισμα της επιτροπής πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών, για το αν συμφωνούν ή όχι με την καύση καυσίμων από απορρίμματα.

Στήθηκαν συνολικά 11 κάλπες υπάρχουν έξω από τα εκλογικά κέντρα, όπου και γίνεται από εθελοντές ενημέρωση και για την κάθοδο στην Αθήνα, όπου θα γίνει για το θέμα της καύσης σκουπιδιών έξω από το υπουργείο Υγείας.

Τα εκλογικά κέντρα, όπου υπάρχουν κάλπες για το άτυπο δημοψήφισμα, είναι: 1ο Λύκειο , 1ο Δ.Σ. . Ιωνίας, 13ο Δ.Σ. , 3ο Δ.Σ. Βόλου, 2ο Λύκειο , ΕΠΑΛ Αγριάς, 5ο Γυμνάσιο Βόλου, 9ο Δ.Σ. Βόλου, 23ο Δ.Σ. Βόλου, 1ο Δ.Σ. Διμηνίου, και 8ο Γυμνάσιο Βόλου.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 10 το πρωί, η ψηφοφορία θα διαρκέσει μέχρι τις 3 το μεσημέρι και στη συνέχεια θα ακολουθήσει καταμέτρηση.

Στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στο συγκρότημα των 3ου και 20ου Δ.Σ. Βόλου είχε στηθεί κάλπη, όπου μέχρι τις 11:30 το πρωί είχαν ρίξει την ψήφο τους περισσότεροι από 100 πολίτες, με τους διοργανωτές να περιμένουν ο αριθμός να φτάσει τους 350.

Συντριπτικό ΟΧΙ του Βολιώτικου λαού στο δημοψήφισμα για την καύση σκουπιδιών

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου διοργάνωσε την Κυριακή 26-5-2019 ημέρα Ευρωεκλογών, Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών δημοψήφισμα στον Δήμο Βόλου με βασικό ερώτημα: Συμφωνείτε με την καύση σκουπιδιών στον Βόλο.

To 98,51 % των πολιτών που συμμετείχαν ψήφισαν ΟΧΙ, ενώ μόνο το 1,49 % ψήφισαν ΑΙ. Από τις 10:00 έως τις 15:00 σε 11 εκλογικά κέντρα του Δήμου Βόλου 5.216 πολίτες συμμετείχαν στην ύψιστη δημοκρατική διαδικασία που διοργανώθηκε από τους πολίτες, μιας και η δημοτική αρχή Μπέου είχε απορρίψει ξανά και ξανά ανάλογο αίτημα.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στέλνει ένα σαφές προς την Ελληνική Κυβέρνηση, τον Μελλοντικό Δήμαρχο Βόλου και τον Περιφερειάρχη ς. Οι πολίτες εκφράστηκαν συντριπτικά κατά της καύσης σκουπιδιών είτε από την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ-Lafarge είτε από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία. Ένα αποτέλεσμα το οποίο Πρωθυπουργός, Υπουργός Περιβάλλοντος, Υπουργός Υγείας, Περιφερειάρχης και Δήμαρχος Βόλου δεν πρέπει να αγνοήσουν. Ο βολιώτικος λαός δεν θέλει η πόλη του να γίνει ο αποτεφρωτήρας της ς και της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η καύση απορριμματογενών καυσίμων στην τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ-Lafarge, που βρίσκεται μέσα στον Δήμο Βόλου, και λαμβάνει χώρα από το 2015 πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα. Αυτό είπαν οι Βολιώτες σε δύο μεγαλειώδη συλλαλητήρια και στο παρόν δημοψήφισμα. Απαιτούμε η γνώμη μας να ακουστεί και η δημοκρατία να λειτουργήσει επιτέλους.

Το του δημοψηφίσματος θα διαβιβαστεί στην Ελληνική Κυβέρνηση στις 5 Ιουνίου 2019, όπου οργανώνεται μαζική κάθοδος στην Αθήνα τους πολίτες του Βόλου.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση