Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Πολλά ερωτηματικά για την απομάκρυνση του εφημέριου του Ι.Ν. Παναγίας Γορίτσας (Τρύπας) π. Γεωργίου Δεληκώστα
Πολλά ερωτηματικά για την απομάκρυνση του εφημέριου του Ι.Ν. Παναγίας Γορίτσας (Τρύπας)  π. Γεωργίου Δεληκώστα

Πολλά ερωτηματικά για την απομάκρυνση του εφημέριου του Ι.Ν. Παναγίας Γορίτσας (Τρύπας) π. Γεωργίου Δεληκώστα

Πολλά ερωτηματικά εγείρονται με την απομάκρυνση του εφημέριου του (Τρύπας)  π. Γεωργίου Δελιηκώστα και για τον τρόπο που η Μητρόπολη επιλέγει έναν άχαρο ρόλο για τη καρατόμισή του.

Οι πιστοί βρίσκονται σε αναβρασμό, από τη Μητρόπολη κανείς δε μλά για την …ταμπακιέρα , παρά την  επίσημη αιτιολογία της  ότι έπρεπε να καλυφθούν κενά ιερέων σε άλλους ναούς,  όπως στην Ευαγγελίστρια της ς, όπου πλέον καλείται να λειτουργεί κάθε Κυριακή.

Η  είδηση της απομάκρυνσης του π. Γεωργίου Δεληκώστα,  σύμφωνα με  ενορίτες, έγινε γιατί ο δεν «συμβάδιζε» με την πρέπουσα εικόνα της ς, ενώ με  την έως τ δράση του, είχε καταφέρει να φέρει κοντά του και στην , πλήθος πιστών.

Ο πέρα από τους «πιστούς φίλους» είχε ωστόσο και κάποιους… πολέμιους της συγκεκριμένης τακτικής, οι οποίοι φαίνεται πως ζητούσαν επιτακτικά, να μπει ένα τέλος .

Ο συγκεκριμένος ιερέας είναι πολυ αγαπητός,  οδηγάει μοτοσικλέτα, είναι  καπνιστής, δεν χρησιμοποιεί τη “ξύλινη γλώσσα” και εφαρμόζει  «ήπιους κανόνες».

Με αφορμή την απομάκρυνσή του στο διαδίκτυο ξεκίνησε ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών με αίτημα: «Παραμονή του π. Γεωργίου Δεληκώστα στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας εις την Τρύπα» ξεκίνησε διαδικτυακά και όπως αναφέρεται στον κόμβο http://www.ipetitions.com/petition/paramonipGDelikosta, «ο π. Γεώργιος Δεληκώστας ,έπειτα από σχεδόν 2 χρόνια σπουδαίου ποιμαντικού και κοινωνικού έργου στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας εις την Τρύπα ,όπως η δημιουργία ράμπας για την πρόσβαση ΑΜΕΑ στον Ναό, καθημερινές Ακολουθίες , σεμινάρια κ.α., αποπέμπεται με απόφαση του Μητροπολίτη Δημητριάδος και τοποθετείται στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας στην Άνω Γατζέα , χιλιόμετρα μακριά από την πόλη του Βόλου, απομακρύνοντας τον από τον κόσμο.

Μία η οποία βασίστηκε σε εκκλησιαστικών παραδοσιακών κύκλων, αδιαφορώντας για το τι επιθυμεί η πλειοψηφία των πιστών και η οποία δείχνει ένα σκληρό πρόσωπο απέναντι στο ποίμνιο μιας εκκλησίας όπου ποιμαίνει ένας Ιερέας που έχει καταφέρει να προσελκύσει ,όσο λίγοι , κόσμο που μέχρι πρότινος απείχε από την εκκλησία, καθώς αφουγκράζεται τις σύγχρονες ανάγκες με άμεση επαφή μαζί του, με σεβασμό και και ακολουθώντας «μη παραδοσιακούς» τρόπους προσέγγισης, προκαλώντας όπως φαίνεται τους συντηρητικούς κύκλους της εκκλησίας.

Με την ηλεκτρονική μας υπογραφή στηρίζουμε το αίτημα για την παραμονή του π. Γεωργίου στον Ναό και την συνέχιση του πολυδιάστατου έργου του»

Τέλος πλείστα είναι τα σχόλια στα Κοινωνικά Δίκτυα υπέρ του π. Γεωργίου και κατά της  τοπικής Εκκλησίας .

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση