Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Πολλά ερωτηματικά για την απομάκρυνση του εφημέριου του Ι.Ν. Παναγίας Γορίτσας (Τρύπας) π. Γεωργίου Δεληκώστα
Πολλά ερωτηματικά για την απομάκρυνση του εφημέριου του Ι.Ν. Παναγίας Γορίτσας (Τρύπας)  π. Γεωργίου Δεληκώστα

Πολλά ερωτηματικά για την απομάκρυνση του εφημέριου του Ι.Ν. Παναγίας Γορίτσας (Τρύπας) π. Γεωργίου Δεληκώστα

Πολλά ερωτηματικά εγείρονται με την απομάκρυνση του εφημέριου του (Τρύπας)  π. Γεωργίου Δελιηκώστα και για τον τρόπο που η Μητρόπολη επιλέγει έναν άχαρο ρόλο για τη καρατόμισή του.

Οι πιστοί βρίσκονται σε αναβρασμό, από τη Μητρόπολη κανείς δε μλά για την …ταμπακιέρα , παρά την  επίσημη αιτιολογία της  ότι έπρεπε να καλυφθούν ιερέων σε άλλους ναούς,  όπως στην Ευαγγελίστρια της Άνω Γατζέας, όπου πλέον καλείται να λειτουργεί κάθε .

Η  είδηση της απομάκρυνσης του π. Γεωργίου Δεληκώστα,  σύμφωνα με  ενορίτες, έγινε γιατί ο ιερέας δεν «συμβάδιζε» με την πρέπουσα εικόνα της εκκλησίας, ενώ με  την έως τώρα δράση του, είχε καταφέρει να φέρει κοντά του και στην εκκλησία, πλήθος πιστών.

Ο ιερέας πέρα από τους «πιστούς φίλους» είχε ωστόσο και κάποιους… πολέμιους της συγκεκριμένης τακτικής, οι οποίοι φαίνεται πως ζητούσαν επιτακτικά, να μπει ένα τέλος .

Ο συγκεκριμένος ιερέας είναι πολυ αγαπητός,  οδηγάει μοτοσικλέτα, είναι  καπνιστής, δεν χρησιμοποιεί τη “ξύλινη γλώσσα” και εφαρμόζει  «ήπιους κανόνες».

Με αφορμή την απομάκρυνσή του στο διαδίκτυο ξεκίνησε ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών με αίτημα: «Παραμονή του π. Γεωργίου Δεληκώστα στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας εις την Τρύπα» ξεκίνησε διαδικτυακά και όπως αναφέρεται στον κόμβο http://www.ipetitions.com/petition/paramonipGDelikosta, «ο π. Γεώργιος Δεληκώστας ,έπειτα από σχεδόν 2 χρόνια σπουδαίου ποιμαντικού και κοινωνικού έργου στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας εις την Τρύπα ,όπως η δημιουργία ράμπας για την ΑΜΕΑ στον Ναό, καθημερινές Ακολουθίες , κ.α., αποπέμπεται με του Μητροπολίτη και τοποθετείται στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας στην Άνω Γατζέα , χιλιόμετρα μακριά από την πόλη του , απομακρύνοντας τον από τον κόσμο.

Μία η οποία βασίστηκε σε πιέσεις εκκλησιαστικών παραδοσιακών κύκλων, αδιαφορώντας για το τι επιθυμεί η πλειοψηφία των πιστών και η οποία δείχνει ένα σκληρό πρόσωπο απέναντι στο ποίμνιο μιας εκκλησίας όπου ποιμαίνει ένας Ιερέας που έχει καταφέρει να προσελκύσει ,όσο λίγοι , κόσμο που μέχρι πρότινος απείχε από την εκκλησία, καθώς αφουγκράζεται τις σύγχρονες ανάγκες με άμεση επαφή μαζί του, με σεβασμό και και ακολουθώντας «μη παραδοσιακούς» τρόπους προσέγγισης, προκαλώντας όπως φαίνεται τους συντηρητικούς κύκλους της εκκλησίας.

Με την ηλεκτρονική μας υπογραφή στηρίζουμε το αίτημα για την παραμονή του π. Γεωργίου στον Ναό και την συνέχιση του πολυδιάστατου έργου του»

Τέλος πλείστα είναι τα σχόλια στα Κοινωνικά Δίκτυα υπέρ του π. Γεωργίου και κατά της  τοπικής Εκκλησίας .

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Θεόδωρος Βερνάρδος #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου - https://t.co/lV4wpoM2MG -

  • Στον Όλυμπο, σε συνθήκες καύσωνα, έτρεξαν οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/4XL00xIQHc -

  • Τριάντα τα θετικά κρούσματα covid-19 στη  Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/3eYYgtmiXo -

"Αλιεύοντας" την είδηση