Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Πολιτική αντιπαράθεση για το Συμβούλιο Αρχηγών
Πολιτική αντιπαράθεση για το Συμβούλιο Αρχηγών

Πολιτική αντιπαράθεση για το Συμβούλιο Αρχηγών

Πολιτική ντιπαράθεση, με επίκεντρο την Προεδρία της Δημοκρατίας, προκαλεί η αποκάλυψη της Καθημερινής ότι ο κ. Προκόπης προσανατολίζεται να μην συγκαλέσει το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών αλλά να πραγματοποιήσει κύκλο επαφών με τους ηγέτες των κομμάτων πριν τον ορισμό υπηρεσιακής ς υπό την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Βασιλική Θάνου.

Η διαχείριση αυτή εκ μέρους της Προεδρίας κρίνεται έως και επιβεβλημένη δεδομένου ότι οι κ.κ. Αλέξης ς και Πάνος Καμμένος έχουν, ουσιαστικά, διαμηνύσει την πρόθεσή τους να μην συμμετέχουν, καθιστώντας τη σύγκληση του Συμβουλίου κενή περιεχομένου.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης υποστήριξε, αμέσως μετά τη νέα συνάντηση που είχε το απόγευμα της Τρίτης με τον κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, πως το απαιτεί να γίνει η σύσκεψη των αρχηγών.

Προσέθεσε, δε, ότι «αν κάποιοι δε θέλουν να έρθουν, η θέση να μείνει κενή». «Προτείνω να συγκληθεί η σύσκεψη των αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ανεξάρτητα του εάν κάποιοι δεν έρθουν, τουλάχιστον να συζητήσουμε το θέμα της υπηρεσιακής ς» προσέθεσε ο κ. Μεϊμαράκης, την ίδια στιγμή που ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας χαρακτήριζε ως απαράδεκτη τη διεξαγωγή εκλογών πριν τις 27 Σεπτεμβρίου.

Την σύγκληση της διάσκεψης πολιτικών αρχηγών ζήτησε με επιστολή της από τον Πρόεδρο της Δημοκρατιας και η κ. Φώφη Γεννηματά. «Υπάρχει ένα όριο στη θεσμική και πολιτική ακαταστασία και το όριο αυτό το θέτει το ίδιο το με πολύ συγκεκριμένες διατάξεις», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του .

«Οι τελικές αποφάσεις για την σύγκληση ή όχι συμβουλίου πολιτικών αρχηγών εναπόκεινται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» διαμηνύει το Μέγαρο Μαξίμου, αναφορικά με την πολιτική αντιπαράθεση που έχει πυροδοτηθεί για το ζήτημα. Πάντως, στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, κ. Αλέξη , διαμηνύουν ότι για την κυβερνητική ηγεσία δεν έχει νόημα η σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών και ότι θα είχε νόημα μόνον εάν υπήρχε όντως περιθώριο σχηματισμού άλλης κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, κάτι που δεν προκύπτει.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης αναμένει, το μεσημέρι της Πέμπτης, την επιστροφή της διερευνητικής εντολής από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, προκειμένου να δρομολογήσει τα επόμενα βήματα.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση