Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πολιτική αντιπαράθεση για το Συμβούλιο Αρχηγών
Πολιτική αντιπαράθεση για το Συμβούλιο Αρχηγών

Πολιτική αντιπαράθεση για το Συμβούλιο Αρχηγών

αντιπαράθεση, με επίκεντρο την Προεδρία της Δημοκρατίας, προκαλεί η αποκάλυψη της Καθημερινής ότι ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος προσανατολίζεται να μην συγκαλέσει το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών αλλά να πραγματοποιήσει κύκλο επαφών με τους ηγέτες των κομμάτων πριν τον ορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης υπό την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Βασιλική Θάνου.

Η διαχείριση αυτή εκ μέρους της Προεδρίας κρίνεται έως και επιβεβλημένη δεδομένου ότι οι κ.κ. Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος έχουν, ουσιαστικά, διαμηνύσει την πρόθεσή τους να μην συμμετέχουν, καθιστώντας τη σύγκληση του Συμβουλίου κενή περιεχομένου.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης υποστήριξε, αμέσως μετά τη νέα συνάντηση που είχε το απόγευμα της Τρίτης με τον κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, πως το απαιτεί να γίνει η σύσκεψη των αρχηγών.

Προσέθεσε, δε, ότι «αν κάποιοι δε θέλουν να έρθουν, η θέση να μείνει κενή». «Προτείνω να συγκληθεί η σύσκεψη των αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ανεξάρτητα του εάν κάποιοι δεν έρθουν, τουλάχιστον να συζητήσουμε το θέμα της υπηρεσιακής κυβέρνησης» προσέθεσε ο κ. Μεϊμαράκης, την ίδια στιγμή που ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας χαρακτήριζε ως απαράδεκτη τη διεξαγωγή εκλογών πριν τις 27 Σεπτεμβρίου.

Την σύγκληση της διάσκεψης πολιτικών αρχηγών ζήτησε με επιστολή της από τον Πρόεδρο της Δημοκρατιας και η κ. . «Υπάρχει ένα όριο στη θεσμική και ακαταστασία και το όριο αυτό το θέτει το ίδιο το με πολύ συγκεκριμένες διατάξεις», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του .

«Οι τελικές αποφάσεις για την σύγκληση ή όχι συμβουλίου πολιτικών αρχηγών εναπόκεινται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» διαμηνύει το Μέγαρο , αναφορικά με την πολιτική αντιπαράθεση που έχει πυροδοτηθεί για το ζήτημα. Πάντως, στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, κ. Αλέξη Τσίπρα, διαμηνύουν ότι για την κυβερνητική ηγεσία δεν έχει νόημα η σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών και ότι θα είχε νόημα μόνον εάν υπήρχε όντως περιθώριο σχηματισμού άλλης κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, κάτι που δεν προκύπτει.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος αναμένει, το μεσημέρι της Πέμπτης, την επιστροφή της διερευνητικής εντολής από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, προκειμένου να δρομολογήσει τα επόμενα βήματα.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κυκλικούς κόμβους στον Αλμυρό κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας #κυκλικοίκόμβοι - https://t.co/3Bp6uwk602 -

  • Aλλαγή παραγωγικού μοντέλου της χώρας #ΚυριάκοςΠιερρακάκης - https://t.co/QNwoEuiJwU -

  • «Παγώνουν» τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία #ΒόρειαΜακεδονία - https://t.co/7jiJzsb68O -

"Αλιεύοντας" την είδηση