Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Πολυνομοσχέδιο για την επίτευξη συμφωνίας
Πολυνομοσχέδιο για την επίτευξη συμφωνίας

Πολυνομοσχέδιο για την επίτευξη συμφωνίας

«Η συμφωνία πρέπει να ολοκληρωθεί τις πρώτες ημέρες του Μαΐου, γιατί όχι και στο τέλος Απριλίου» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. . Δραγασάκης, υποστηρίζοντας ότι «αυτή είναι η επιδίωξή μας», με την κυβέρνηση να ετοιμάζει πολυνομοσχέδιο στο πλαίσιο της προσπάθειας να επέλθει συμφωνία.

Θέμα της σύσκεψης της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης ήταν η προετοιμασία νομοσχεδίου για την κωδικοποίηση των μεταρρυθμιστικών προτάσεων που περιέχει η «λίστα Βαρουφάκη» στο πλαίσιο της εξελισσόμενης διαπραγμάτευσης. Τα άρθρα του νομοσχεδίου αφορούν τα δημοσιονομικά ζητήματα, τη φορο διοίκηση, τις δημοπρασίες των τηλεοπτικών συχνοτήτων, τη φορολόγηση τηλεοπτικών διαφημίσεων, τη μεταρ του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, διοικητικές μεταρ, κλπ.

Στη σύσκεψη που ολοκλήρωθηκε το απόγευμα της Δευτέρας εκτός του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη, πήραν μέρος ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης, ο Υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος , ο υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς, ο Αναπληρωτής Υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων κ. Ευκλείδης και ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης  κ. Σπύρος Σαγιάς.

«Κινούμαστε προς μία σταδιακή συμφωνία» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γ. Βαρουφάκης, μετά το πέρας της σύσκεψης της διαπραγματευτικής ομάδας της κυβέρνησης.

Σε ό,τι αφορά στο πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση, ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι αύριο θα είναι έτοιμο -σε γενικές γραμμές- και αν ψηφιστεί θα αποτελέσει τη βάση για μία ενδιάμεση συμφωνία και τη μερική χρηματοδότηση της χώρας. Σύμφωνα με τον ίδιο θα βασίζεται στις 18 που παρουσίασε η κυβέρνηση πριν ενάμιση μήνα και δεν θα εμπεριέχει μερικά άλλα μέτρα όπως τον ΦΠΑ, το τουριστικό τέλος, τα «κόκκινα δάνεια» ή την «κακή τράπεζα». Το νομοσχέδιο θα παρουσιαστεί την Πέμπτη στο υπουργικό συμβούλιο.

Ωστόσο, θα περιλαμβάνει μέτρα για την φορο διοίκηση, την καλύτερη εισπραξιμότητα του ΦΠΑ χωρίς αλλαγές συντελεστών σύμφωνα με τον υπουργό, καθώς αυτή θα είναι η συζήτηση τον Ιούνιο.

Από την πλευρά του, ο κ. ανέφερε ότι στη φάση αυτή η κυβέρνηση δεν βάζει καν σε συζήτηση και ασφαλιστικό. «Η Πολιτική Ομάδα Διαπραγμάτευσης δεν βάζει θέματα που δεν θα περάσουν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, στα οποία θέλουμε πολιτική νομιμοποίηση».

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση