Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Πολυνομοσχέδιο για την επίτευξη συμφωνίας
Πολυνομοσχέδιο για την επίτευξη συμφωνίας

Πολυνομοσχέδιο για την επίτευξη συμφωνίας

«Η συμφωνία πρέπει να ολοκληρωθεί τις πρώτες ημέρες του Μαΐου, γιατί όχι και στο τέλος Απριλίου» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Γ. Δραγασάκης, υποστηρίζοντας ότι «αυτή είναι η επιδίωξή μας», με την να ετοιμάζει πολυνομοσχέδιο στο πλαίσιο της προσπάθειας να επέλθει συμφωνία.

Θέμα της σύσκεψης της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης ήταν η προετοιμασία νομοσχεδίου για την κωδικοποίηση των μεταρρυθμιστικών προτάσεων που περιέχει η «λίστα Βαρουφάκη» στο πλαίσιο της εξελισσόμενης διαπραγμάτευσης. Τα άρθρα του νομοσχεδίου αφορούν τα δημοσιονομικά ζητήματα, τη φορολογική διοίκηση, τις δημοπρασίες των τηλεοπτικών συχνοτήτων, τη φορολόγηση τηλεοπτικών διαφημίσεων, τη μεταρρύθμιση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, διοικητικές μεταρρυθμίσεις, κλπ.

Στη που ολοκλήρωθηκε το απόγευμα της Δευτέρας εκτός του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη, πήραν μέρος ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης, ο Υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος , ο Αναπληρωτής Υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης  κ. Σπύρος Σαγιάς.

«Κινούμαστε προς μία σταδιακή συμφωνία» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γ. Βαρουφάκης, μετά το πέρας της σύσκεψης της διαπραγματευτικής ομάδας της κυβέρνησης.

Σε ό,τι αφορά στο πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζει η , ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι αύριο θα είναι έτοιμο -σε γενικές γραμμές- και αν ψηφιστεί θα αποτελέσει τη βάση για μία ενδιάμεση συμφωνία και τη μερική της χώρας. Σύμφωνα με τον ίδιο θα βασίζεται στις 18 προτάσεις που παρουσίασε η κυβέρνηση πριν ενάμιση μήνα και δεν θα εμπεριέχει μερικά άλλα μέτρα όπως τον ΦΠΑ, το τουριστικό τέλος, τα «κόκκινα δάνεια» ή την «κακή τράπεζα». Το νομοσχέδιο θα παρουσιαστεί την Πέμπτη στο .

Ωστόσο, θα περιλαμβάνει μέτρα για την φορολογική διοίκηση, την καλύτερη εισπραξιμότητα του ΦΠΑ χωρίς αλλαγές συντελεστών σύμφωνα με τον υπουργό, καθώς αυτή θα είναι η συζήτηση τον Ιούνιο.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι στη φάση αυτή η κυβέρνηση δεν βάζει καν σε συζήτηση εργασιακά και . «Η Πολιτική Ομάδα Διαπραγμάτευσης δεν βάζει θέματα που δεν θα περάσουν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, στα οποία θέλουμε πολιτική νομιμοποίηση».

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στην ασφαλτόστρωση του δρόμου #Λεφόκαστρο-#Κάλαμος προχωρά η δημοτική αρχή Νοτίου Πηλίου - https://t.co/Zgq7IMq72A… -

  • Αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Ξυνόβρυσης #ΤΚΞυνόβρυσης - https://t.co/SCP4MNIFLT -

  • Ποσό 106 εκ. ευρώ από τους #ΚΑΠ στους Δήμους της Μαγνησίας #ΚΑΠ - https://t.co/Z0nlDVcftk -

"Αλιεύοντας" την είδηση