Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » “Πόλεμος” μεταξύ δημοτικής αρχής Βόλου-Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας
“Πόλεμος” μεταξύ δημοτικής αρχής Βόλου-Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας

“Πόλεμος” μεταξύ δημοτικής αρχής Βόλου-Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας

Για το πάρκο στο Πανθεσσαλικό

Τη δημοτική αρχή Βόλου κατήγγειλε σε σημερινή η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία ς, κάνοντας λόγο για καταστροφή δημοτικής περιουσίας στο πάρκο απέναντι από το Πανθεσσαλικό Στάδιο, ενώ ο δήμαρχος Αχ. Μπέος αντέδρασε λέγοντας ότι θα προσφύγει στον Εισαγγελέα.

Ειδικότερα, τα μέλη της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλία ς Γιάννης Γερόπουλος και Κώστας Βολιώτης τόνισαν: « την περασμένη Πέμπτη 4 Ιουνίου, παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, στην περιοχή του Πανθεσσαλικού Σταδίου βόλου, η Δημοτική Αρχή γιόρτασε την ημέρα αυτή καταστρέφοντας όχι μόνο δέντρα και θάμνους, αλλά και υποδομές φωτισμού και αυτόματου ποτίσματος.
Η ενέργεια αυτή δεν δικαιολογείται από την ανάγκη φιλοξενίας του παζαριού , αλλά ενδεχόμενα υποκρύπτει άλλες σκοπιμότητες.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία καταγγέλλει όχι μόνο την καταστροφή πρασίνου ,αλλά και την καταστροφή δημόσιας περιουσίας, και σημειώνει: « Η πράξη αυτή του Δήμου Βόλου γεννάει πολλά ερωτηματικά , που εμπεριέχουν οσμές σκανδάλου:

-Ποια ανάγκη και σκοπιμότητα επέβαλε την καταστροφή δέντρων, θάμνων, ποτιστικών και υποδομών ποτίσματος στο Πανθεσσαλικό και τι εμπόδιζαν αυτά για την πραγματοποίηση του παζαριού;

-Γιατί ο αντιδήμαρχος κ. Καντόλας δήλωσε την ίδια μέρα ψευδώς ότι «τα φωτιστικά και τα ποτιστικά τα είχαν ξηλώσει Ρομά», δήλωση που δεν διαψεύστηκε.

Τα μέλη της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας αποκάλυψαν δίνοντας και σχετική φωτό ότι τα φωτιστικά βρέθηκαν στον ΧΥΤΑ Βόλου, όπου , όπως υπογράμμισαν, προφανώς δεν τα τοποθέτησαν Ρομά.

Επίσης τόνισαν:

«-Γιατί επικεφαλής του συνεργείου ήταν ο κ. Καντόλας, που δεν είναι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος;

-Γιατί ξηλώθηκαν τα φωτιστικά που υπήρχαν για να τοποθετηθούν άλλα με ανάθεση για ποσό 7.995 ευρώ, όπως σύμφωνα με τοπική δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια;

-Για τις παραπάνω καταστροφικές ενέργειες της δημοτικής αρχής ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες και λήφθηκαν οι προβλεπόμενες αποφάσεις;

-Γιατί ο δήμαρχος Βόλου κ. Μπέος δήλωσε ψευδώς ότι δεν κόπηκαν δέντρα , αλλά μόνο «μερικές πικροδάφνες και «, ενώ δεν έδωσε επαρκείς εξηγήσεις για το ξήλωμα των φωτιστικών, ευθυγραμμιζόμενος ουσιαστικά με τον κ. Καντόλα;

-Γιατί καταστράφηκαν και τα κράσπεδα κατά τις που έγιναν;

DSCN5356

-Τέλος, όταν ο Δήμος Βόλου αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα , είναι σωστό να καταστρέφεται η δημοτική περιουσία;»

Καταλήγοντας η Περιβαλλοντική πρωτοβουλία Μαγνησίας καλεί τη δημοτική αρχή Βόλου αντί να καταστρέφει το πράσινο, να τηρήσει τη δέσμευσή της για φύτευση χιλιάδων δέντρων που έχει ανάγκη ο Βόλος με τη μεγάλη ατμοσφαιρική ρύπανση.

Απάντηση δημάρχου Βόλου

Απαντώντας ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος δήλωσε: «Μέχρι και τις πιο γραφικές φιγούρες, που δηλώνουν οικολόγοι, επιστράτευσε το τοπικό σύστημα της διαπλοκής, που σε συνεργασία με τα γνωστά δημοσιογραφικά σκουπίδια, συνεχίζουν τη λυσσαλέα συκοφαντική επίθεση κατά της Δημοτικής Αρχής του Αχιλλέα Μπέου.

Η ιστορία με τα φωτιστικά, στο Πανθεσσαλικό, και της περί δήθεν αρπαχτής, ξεπερνά κάθε όριο ανοχής απέναντι ακόμη και σε γραφικούς, τύπου Λημνιού και Βολιώτη και είναι βέβαιο ότι θα παρέμβει Εισαγγελέας, αφού εμείς θα προσφύγουμε σε αυτόν.

Βλέπετε όντως αναρτήθηκε στη Διαύγεια απόφαση του Δήμου Βόλου (ΑΔΑ: 7189Ω96-23Γ) αλλά αυτή αφορά εργασίες παροχής ρεύματος και φυσικά ουδεμία σχέση έχει με προμήθεια φωτιστικών και «αρπαχτές», όπως συκοφαντικά υποστηρίχθηκε και μάλιστα σε συνέντευξη Τύπου!!!.

Φαίνεται πως δεν είναι υπερβολικό, με δεδομένη την κακοήθεια και τη μισαλλοδοξία ορισμένων, να επαναλάβουμε ότι εμείς θα κριθούμε συνολικά από τους πολίτες για το μας και όχι από τύπους όπως οι αυτοχαρακτηριζόμενοι σαν οικολόγοι
Οικολόγοι ή οικολογούντες, που μέχρι τον περασμένο χρόνο ο Δήμος «προίκιζε» με δυο χιλιάρικα ετησίως για να δημοσιεύουν τις «ανησυχίες» τους και μέχρι πριν κάποια χρόνια η υπουργός της Δ, Φάνη Πάλλη Πετραλιά τους ενίσχυε με δεκάδες χιλιάδες ευρώ, από ευρωπαϊκά προγράμματα, χωρίς ποτέ να δούμε μια κοινωνική λογοδοσία για το πώς και που διατέθηκαν τα χρήματα αυτά.

Αν όντως έχουν ανησυχία για το δημόσιο χρήμα, ας μας ενημερώσουν για τα πεπραγμένα τους. Τα δικά μας είναι ανηρτημένα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και ο καθένας που γνωρίζει ανάγνωση μπορεί να ενημερωθεί.

Σε κάθε περίπτωση εμείς δεν θα απολογηθούμε σε όλους αυτούς που οδήγησαν την πόλη μας σε αυτό το χάλι, που νυχθημερόν παλεύουμε να διορθώσουμε.»

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση