Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Ποιοι εργαζόμενοι θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τεστ κορωναϊού
Ποιοι εργαζόμενοι θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τεστ κορωναϊού

Ποιοι εργαζόμενοι θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τεστ κορωναϊού

Τους εργαζόμενους οι οποίοι θα πρέπει να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τεστ κορωναϊού, πριν από την προσέλευσή τους στον εργασιακό χώρο, ορίζει διάταξη σε που κατατέθηκε στη Βουλή.

Η διάταξη αφορά στους εργαζόμενους σε κλάδους οι οποίοι αναμένεται να ανοίξουν το προσεχές διάστημα και συγκεκριμένα στο , στην , στον τουρισμό, στη , στις μεταφορές (χερσαίες, ακτοπλοϊκές και αερομεταφορές), στις εκπαιδευτικές μονάδες (εκπαιδευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό), όπως και οι δικαστικοί λειτουργοί και δικαστικοί υπάλληλοι.

Αναλυτικά το σχετικό του πολυνομοσχεδίου το οποίο βρίσκεται προς συζήτηση στη Βουλή αναφέρει:

  1. Εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται κίνδυνος δημόσιας υγείας από τη διάδοση του κορωναϊού -19, η έλλειψη του οποίου διαπιστώνεται με απόφαση του Υπουργού Υγείας, δύναται να ορίζεται, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, με κοινή απόφαση τoυ Υπουργών Υγείας και του κατά περίπτωση συναρμόδιου Υπουργού, ως προϋπόθεση προσέλευσης στον τόπο παροχής εργασίας ή άσκησης του λειτουργήματος των εν γένει απασχολουμένων, η προηγούμενη διαπίστωση, μετά από διαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορωναϊό – 19, ότι ο απασχολούμενος δεν νοσεί. Η υποχρέωση αυτή μπορεί να επιβληθεί σε εργαζόμενους που απασχολούνται ιδίως στους κλάδους του λιανεμπορίου, του επισιτισμού, του τουρισμού, της μεταποίησης και των μεταφορών (χερσαίων, ακτοπλοϊκών και αερομεταφορών) και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές μονάδες ως εκπαιδευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό, καθώς και σε δικαστικούς λειτουργούς και δικαστικούς υπαλλήλους.
  2. Οι εργοδότες ή οι, κατά περίπτωση, νόμιμοι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων ή οι διοικητικοί προϊστάμενοι των φορέων, καθώς και οι απασχολούμενοι, ευθύνονται για την τήρηση της υποχρέωσης της παρ. 1.
  3. Με την ίδια απόφαση, καθορίζονται η διαδικασία και οι φορείς διενέργειας του ελέγχου, η δυνατότητα υποβολής σε αυτοέλεγχο, η συχνότητα υποβολής σε διαγνωστικό έλεγχο, ο τρόπος διάθεσης των διαγνωστικών δοκιμασιών, ο τρόπος βεβαίωσης της υποβολής σε έλεγχο και των αποτελεσμάτων του, ο τρόπος και η διαδικασία αναγγελίας των αποτελεσμάτων,.

Ορίζονται επίσης και οι διοικητικές που μπορούν να επιβληθούν, αλλά και τα όργανα επιβολής των κυρώσεων καθώς και κάθε θέμα σχετικό με την εφαρμογή του παρόντος.

Δείτε ολόκληρη τη λίστα στο MoneyReview

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 73χρονης από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/AvNQLnFkfM -

  • Συνελήφθη αλλοδαπός για #παραεμπόριο #παραεμπόριο - https://t.co/bo8i4LndC4 -

  • Νέα γέφυρα στον Ξηριά κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5dHeOA4ehL -

"Αλιεύοντας" την είδηση