Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ποινή “χάδι” σε 35χρονο οπαδό για τα επεισόδια στον αγώνα Ολυμπιακού – Νίκης
Ποινή “χάδι” σε 35χρονο οπαδό για τα επεισόδια στον αγώνα Ολυμπιακού – Νίκης

Ποινή “χάδι” σε 35χρονο οπαδό για τα επεισόδια στον αγώνα Ολυμπιακού – Νίκης

Φθηνά τη γλίτωσε ο 35χρονος οπαδός της Νίκης Βόλου, που συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα και η Αστυνομία τον είχε καταδείξει ως υπαίτιο για διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, και παραβίαση του αθλητικού νόμου περί επεισοδίων.

Ο φέρεται να συμμετείχε στα που έγιναν την Κυριακή στο , μετά τον αγώνα – Νίκης Βόλου, από μερίδα φιλάθλων της Νίκης και αστυνομικών δυνάμεων.

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, καταδίκασε τον 35χρονο, σε φυλάκιση δύο μηνών, με τριετή αναστολή και χρηματικό ποινή 200 €, ενώ του επέβαλε περιορισμό σε κάθε αγώνα έδρας της Νίκης να δίνει το παρών μια ώρα πριν στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του, και να φεύγει μια ώρα μετά τη λήξη του αγώνα.

Ο κατηγορούμενος απουσίασε από το Δικαστήριο, διότι παρακολουθεί απεξάρτησης του και λάμβανε την αγωγή του και εκπροσωπήθηκε από τον συνήγορο υπεράσπισης.

Ως μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, που είπε ότι μετά το τέλος του αγώνα φίλαθλοι της Νίκης με καλυμμένα πρόσωπα πετούσαν κατά των δυνάμεων της Αστυνομίας πέτρες και μεταλλικές σχάρες.

Ο κατηγορούμενος, που στη διάρκεια του αγώνα μέσα στο στάδιο είχε ανεβεί σε διαχωριστικό κάγκελο και διαμαρτυρόταν, μετά το τέλος του αγώνα εθεάθη να πετάει προς τους αστυνομικούς μια σχάρα και έναν μεταλλικό σύρτη, με τον οποίο κλείνουν τα κάγκελα.

Παράλληλα ανέφερε πως τα έλαβαν χώρα στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου μετά τις πεζογέφυρες, συμπληρώνοντας πως δεν υπήρξε κάποιος κίνδυνος για τραυματισμό αστυνομικού, λόγω της μεγάλης απόστασης που είχαν με τους χούλιγκαν.

Όπως είπε ο κατηγορούμενος ήταν γνωστός στις διωκτικές αρχές και την επόμενη ημέρα συνελήφθη στο σπίτι της συντρόφου του.

Ο μηχανικός και υπεύθυνος λειτουργίας του Πανθεσσαλικού που κατέθεσε ως μάρτυρας στη συνέχεια, είπε πως την επόμενη ημέρα των επεισοδίων φτάνοντας στο γήπεδο διαπίστωσε πως είχαν γίνει φθορές στις τουαλέτες, καθώς ήταν σπασμένοι νιπτήρες και λεκάνες, με τη διοίκηση της Νίκης Βόλου να αναλαμβάνει να αποκαταστήσει τις , κάτι που προβλέπεται και από τη σύμβαση που έχει υπογραφεί, μεταξύ των δύο πλευρών.

Φίλος του 35χρονου που ήταν μαζί του στον αγώνα, υποστήριξε πως πήγαν να τον παρακολουθήσουν έχοντας το απαραίτητο εισιτήριο, όταν τελείωσε το ματς του είπε να φύγουν, αλλά ο 35χρονος ανέβηκε στο κιγκλίδωμα και άρχισε να φωνάζει κάνοντας χειρονομίες σε οπαδούς του Ολυμπιακού που βρίσκονταν απέναντι.

Σχετικά με την απουσία του από το Δικαστήριο, είπε πως σήμερα έπρεπε να βρίσκεται στον λόγω προγραμματισμένου ραντεβού, για να πάρει υποκατάστατο φάρμακο.

Ο πατέρας του 35χρονου στην κατάθεση του ανέφερε πως πήγαν μαζί στο γήπεδο, ενώ μετά την λήξη του αγώνα ανέβηκε στα κάγκελα και άρχισε να φωνάζει.

Πρόσθεσε πως ο γιος του δε φορούσε κάποια κουκούλα, ούτε συμμετείχε σε επεισόδια, καθώς βρισκόταν υπό την επίβλεψη του, ώστε να μην προβεί σε παραβατικές ενέργειες.

Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του για την παράβαση του αθλητικού νόμου και την αθώωση του για τις φθορές, γιατί δεν αποδείχθηκε ότι προέβη σε αυτή την πράξη.

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου ζήτησε να του αναγνωριστεί μειωμένος καταλογισμός, μιας και βρίσκεται σε διαδικασία απεξάρτησης από τα , με το Δικαστήριο να το απορρίπτει.

Έτσι τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης δύο μηνών με τριετή αναστολή, χρηματική ποινή 200€, ενώ του απαγορεύτηκε να παρακολουθεί αγώνες της Νίκης Βόλου για διάστημα τριών μηνών και να εμφανίζεται στο Α.Τ. της περιοχής του μία ώρα πριν τον αγώνα, να παραμένει εκεί κατά τη διάρκεια του, αποχωρώντας μια ώρα μετά τη λήξη του.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση