Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ποινή “χάδι” για 42χρονο από την Αλόννησο
Ποινή “χάδι” για 42χρονο από την Αλόννησο

Ποινή “χάδι” για 42χρονο από την Αλόννησο

Στα “μαλακά έπεσε” ο 42χρονος από την Αλόννησο, ο οποίος από τις συνολικά έξι κατηγορίες με τις οποίες βαρύνονταν, τιμωρήθηκε τελικά για τις τρείς, με το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου να του επιβάλλει ποινή φυλάκισης έξι μηνών και πέντε ημερών, όπως και πρόστιμο 150 ευρώ, με μετατροπή προς πέντε ευρώ την ημέρα.

Ο κατηγορούνταν για και εξύβριση, απλή σωματική βλάβη, οπλοφορία, κατοχή ναρκωτικών, και ενδοοικογενειακή και καταδικάστηκε μόνο για εξύβριση, απειλή και για οπλοφορία.

Ο 42χρονος σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μετά από κατανάλωση αλκοόλ, τηλεφώνησε στην εν διαστάσει σύζυγο του που βρίσκονταν σε φιλικό της σπίτι, να βγει έξω γιατί ήθελε κάτι να της πει.

Κατευθυνόμενος προς το σημείο της συνάντησης, ο άνδρας βρέθηκε τυχαία με έναν γείτονα του, με αποτέλεσμα να του επιτεθεί λεκτικά και με το σουγιά που είχε στα κλειδιά του να του προκαλέσει γρατσουνιά στο χέρι.

Ακούγοντας τον καυγά, η γυναίκα του και μια φίλη της, βγήκαν από το σπίτι, με τον 42χρονο να τις εξυβρίζει, όπως και τον σύντροφο της φίλης της, που επιχείρησε να τον ηρεμήσει.

Κλήθηκαν δύο αστυνομικοί από τον τοπικό σταθμό, οι οποίοι και αυτοί με τη σειρά τους βρέθηκαν στο στόχαστρο του άνδρα, που τους έβρισε και τους απείλησε ότι θα τους “ξηλώσει”.

Οι αστυνομικοί τελικά τον συνέλαβαν και κατέσχεσαν τον σουγιά, και 0,9 γραμμαρία χασίς που βρίσκονταν μέσα στο τσαντάκι του.

Στην απολογία του ο δράστης του περιστατικού απέδωσε τις πράξεις του στο ποτό και ζήτησε συγγνώμη. Υποστήριξε ότι ποτέ δεν έχει κάνει χρήση ναρκωτικών και ότι άλλος του έβαλε την ποσότητα αυτή, μέσα στο τσαντάκι του.

Ο αστυνομικός που κατέθεσε ως μάρτυρας ζήτησε την τιμωρία του, ώστε όπως είπε να μην το ξανακάνει, με τον εισαγγελέα να προτείνει την ενοχή του μόνο για την εξύβριση και την κατά των αστυνομικών οργάνων, όπως και την κατοχή του σουγιά.

Η ποινή που του επιβλήθηκε είχε ανασταλτικό χαρακτήρα, ενώ του δόθηκε και το δικαίωμα της άσκησης έφεσης, για να μην οδηγηθεί στη φυλακή, καθώς στο παρελθόν είχε καταδικαστεί για άλλο αδίκημα.

Μάλιστα ο εισαγγελέας της έδρας του συνέστησε την προσοχή, λέγοντας ότι μέχρι να γίνει η δίκη του σε δεύτερο βαθμό, θα πρέπει να είναι ο καλύτερος πολίτης της Αλοννήσου, αλλιώς θα οδηγηθεί στη φυλακή.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση