Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ποινή 300€ σε 47χρονη που χτύπησε με το αυτοκίνητο της γειτόνισσα
Ποινή 300€ σε 47χρονη που χτύπησε με το αυτοκίνητο της γειτόνισσα

Ποινή 300€ σε 47χρονη που χτύπησε με το αυτοκίνητο της γειτόνισσα

Μειώθηκε κατά 700 ευρώ η πρωτόδικη ποινή που είχε επιβάλλει το Πταισματοδικείο σε 49χρονη σήμερα Βολιώτισσα, καθώς χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο την καταδίκασε σε ποινή 300€ για όλως ελαφρά , αναγνωρίζοντας της το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων.

Η γυναίκα στις 20 Σεπτεμβρίου του 2017 κατηγορούνταν πως κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης κατοίκων της οδού Μαβίλη στο Βόλο, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την κεραία κινητής τηλεφωνίας που είχε εγκαταστήσει στην ταράτσα της, χτύπησε με το της μια 63χρονη σήμερα γειτόνισσα της.

Η 63χρονη μαζί με την 27χρονη κόρη της είχε καταθέσει εναντίον της υποστηρίζοντας ότι την παρέσυρε με αποτέλεσμα να πέσει στο και να τραυματιστεί ελαφρά στο γόνατο.

Στον αντίποδα η 47χρονη τότε οδηγός είχε και αυτή με τη σειρά της καταθέσει εναντίον των δύο γυναικών λέγοντας ότι την απείλησαν και προκάλεσαν στο αυτοκίνητό της.

Η συνήγορος της κατηγορούμενης χθες στο Δικαστήριο ανέφερε πως συχνά πυκνά έξω από το σπίτι της συγκεντρώνονταν αρκετοί περίοικοι αλλά και ακτιβιστές διαμαρτυρόμενοι για την ύπαρξη της κεραίας και εκείνη την ημέρα υπήρχαν 60 άτομα που προσπαθούσαν να επιβάλλουν την άποψη τους.

Πρόσθεσε πως μάλιστα την είχαν χτυπήσει και προπηλακίσει, χωρίς όμως η ίδια να έχει πρόθεση να παρασύρει με το της την 63χρονη, αλλά να αποχωρήσει, με τους συγκεντρωμένους να έχουν περικυκλώσει το όχημα.

Ισχυρίστηκε πως η κατηγορούμενη εκείνη τη στιγμή δέχθηκε επίθεση από το θύμα, ενώ στο χώρο βρισκόταν και διάφοροι ακτιβιστές που σε αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο χαρακτήριζαν την ταράτσα του σπιτιού της “δημόσια τουαλέτα”.

Μάλιστα την ημέρα του επεισοδίου βρίσκονταν για δύο ώρες έξω από την οικία της διαδηλώνοντας, με την ίδια να επιχειρεί να βγει έξω με το αυτοκίνητο ευρισκόμενη σε κατάσταση αγανάκτησης, χωρίς όμως να έχει την πρόθεση να χτυπήσει την 63χρονη.

Από την πλευρά του ο συνήγορος πολιτικής αγωγής ανέφερε πως η 47χρονη κόρναρε, μάρσαρε, με τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν ότι θέλει να τους πατήσει. Μάλιστα το θύμα και η κόρη της γονάτισαν μπροστά στη μάσκα του αυτοκινήτου της, χωρίς όμως η δράστιδα να πτοηθεί θέλοντας να τις χτυπήσει.

Μάλιστα ζήτησε μετά την εκδίκαση της υπόθεσης στο Πταισματοδικείο να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση, με την προϋπόθεση η 47χρονη να ζητήσει συγγνώμη από τις δύο γυναίκες, κάτι που αρνήθηκε να πράξει, μια συμπεριφορά που όπως είπε δεν συνάδει με την καλή γειτονία.

ικαστήριο τελικά την έκρινε ένοχη μετά από την εισαγγελική πρόταση καταδικάζοντας την σε ποινή 300€, από τα 1.000€ που της είχαν επιβληθεί πρωτόδικα, αναγνωρίζοντας της το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση