Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ποινή 27 μηνών από το ΜΟΕ Λάρισας σε αστυνομικό που ξεγύμνωσε 22χρονο
Ποινή 27 μηνών από το ΜΟΕ Λάρισας σε αστυνομικό που ξεγύμνωσε 22χρονο

Ποινή 27 μηνών από το ΜΟΕ Λάρισας σε αστυνομικό που ξεγύμνωσε 22χρονο

Στα “μαλακά” έριξε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας έναν 35χρονο εν ενεργεία αστυνομικό που υπηρετούσε παλαιότερα στη Μαγνησία, μειώνοντας τη πρωτόδικη ποινή που του είχε επιβάλλει πριν από πέντε χρόνια το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Τρικάλων κατά 33 μήνες, αφού χθες τον τιμώρησε με φυλάκιση 27 μηνών με τριετή αναστολή.

Παράλληλα πρωτόδικα του είχαν αναγνωριστεί δύο ελαφρυντικά, και συγκεκριμένα του προτέρου εντίμου βίου και της ανάρμοστης συμπεριφοράς του παθόντα, ενώ το Δικαστήριο τον είχε κρίνει με επιείκεια εκτιμώντας τη συγκρότηση του χαρακτήρα του, το ήθος του, θεωρώντας ότι ήταν στιγμιαίο λάθος του αστυνομικού.

Ο 35χρονος είχε παραπεμφθεί στο ΜΟΔ Τρικάλων το 2014, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, δηλαδή του βιασμού, της ς, της επικίνδυνης σωματικής ς, της παράνομης κατακράτησης, και τα πλημμελήματα της παράνομης οπλοκατοχής, της οπλοχρησίας, της παράνομης κατοχής κροτίδων, του άσκοπου πυροβολισμού και του άσκοπου πυροβολισμού από αστυνομικό, καθώς ήταν εκείνη την ώρα εκτός υπηρεσίας.

Έτσι του επέβαλλε συνολική ποινή 60 μηνών με τριετή αναστολή, δίνοντας του το δικαίωμα για έφεσης.

Χθες το τον αθώωσε για τον βιασμό, μετέτρεψε την κατηγορία της ς σε παράνομη κατακράτηση σε βαθμό πλημμελήματος, την επικίνδυνη σωματική σε απλή σωματική βλάβη πλημμεληματικού χαρακτήρα, όπως και την έκθεση σε κίνδυνο από κακούργημα τη μετέτρεψε σε πλημμέλημα.

Ακόμα την παράνομη οπλοχρησία, τον άσκοπο πυροβολισμό, και τον άσκοπο πυροβολισμό από αστυνομικό την έκανε μια συνολικά κατηγορία (άσκοπος πυροβολισμός) “παύοντας” τις άλλες δύο, ενώ διατήρησε την κατηγορία της παράνομης κατοχής κροτίδων.

Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου παραδέχθηκε κάποιες από τις πράξεις του, για τις οποίες ζήτησαν συγγνώμη από τον παθόντα, συμπληρώνοντας στους δικαστές πως ο 35χρονος δεν είχε σκοπό να προβεί σε αυτές αλλά εκνευρίστηκε αρκετά από τη στάση και τα λόγια του 22χρονου.

Η υπόθεση ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2013 όταν το 22χρονο , εργαζόταν μαζί με την νεαρή αρραβωνιαστικιά του αστυνομικού, και σύντομα άρχισε να της στέλνει μηνύματα στο κινητό της τηλέφωνο και να της ζητά να βρεθούν.

Ο 35χρονος αντιλήφθηκε ένα από αυτά και ρώτησε την κοπέλα, η οποία παραδέχθηκε πως ο συνάδελφος της την παρενοχλεί.

Τότε τον πήρε τηλέφωνο ζητώντας του τον λόγο και έκλεισαν ραντεβού πρωινές ώρες, για να βρεθούν να μιλήσουν.

Ο 22χρονος πήγε στο ραντεβού, μπαίνοντας στο αυτοκίνητο του αστυνομικού.

Εκεί λογομάχησαν, με τον 22χρονο να λέει κάποια πράγματα που έβγαλαν τον 35χρονο εκτός εαυτού, με αποτέλεσμα να θολώσει και να τον πάει σε περιοχή πίσω από το ΠΕΒ προς τα του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αφού πρώτα καρεψε το κινητό του τηλέφωνο, τον έδεσε με χειροπέδες, τον απείλησε με το υπηρεσιακό πιστόλι κολλώντας το στο κεφάλι του, πυροβόλησε στον αέρα για να τον εκφοβίσει, τον δάγκωσε στη μύτη, ενώ φέρονταν πως τον βίασε κιόλας, αλλά κάτι τέτοιο δεν πρόκυψε από τα στοιχεία, και έτσι αθωώθηκε.

Επιπλέον τον ξεγύμνωσε και τον παράτησε σε ερημική τοποθεσία, με τον 22χρονο να περπατάει περίπου ένα χιλιόμετρο και να βρίσκει ένα μαντρί, όπου ο βοσκός τον είδε μένοντας με το στόμα ανοιχτό, τον περιμάζεψε και στη συνέχεια ειδοποίησαν οι αρχές.

Ο αστυνομικός συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

Σημειώνεται ότι ο 22χρονος έχει υποβάλλει και αγωγή εις βάρος του αστυνομικού, ζητώντας χρηματική ικανο από τον 35χρονο.

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση