Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Ποινή 18 μηνών σε 49χρονη που είπε ψέματα ότι της έκλεψαν 13.000€
Ποινή 18 μηνών σε 49χρονη που είπε ψέματα ότι της έκλεψαν 13.000€

Ποινή 18 μηνών σε 49χρονη που είπε ψέματα ότι της έκλεψαν 13.000€

“Καμπάνα” 18 μηνών με τριετή αναστολή, αποστέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για έναν χρόνο και το δικαίωμα άσκησης έφεσης “έριξε” χθες το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, σε 49χρονη που είχε ισχυριστεί πως άγνωστος της έκλεψε 13.000€, χρήματα που προέρχονταν από το ταμείο της κλινικής στην οποία εργάζονταν.

Η γυναίκα βρέθηκε αντιμέτωπη με τις κατηγορίες της ψευδορκίας, και της ψευδούς δήλωσης στην Αρχή ότι τελέστηκε κάποιο κακούργημα, ή πλημμέλημα.

Η συνήγορος της ισχυρίστηκε πως η γυναίκα έπασχε από σύνδρομο που της προκάλεσε κατάθλιψη και άγχος, ενώ πρόσθεσε πως δούλευε 12 χρόνια στην κλινική, χωρίς να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στην εργοδοσία.

Έτσι ζήτησε από το Δικαστήριο να της αναγνωριστεί μειωμένος καταλογισμός, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Μια γυναίκα συνάδελφος της κατηγορούμενης στην κατάθεση της είπε πως το τελευταίο διάστημα είχε παρατηρήσει πως η 49χρονη πάθαινε και έτσι δε μπορούσε να ανταποκριθεί στα νέα της καθήκοντα, αφού από που ήταν αρχικά, προήχθη σε οικονομική διαχειρίστρια.

Ακόμα απέδωσε τη ψεύτικη καταγγελία της, περί κλοπής από άγνωστο δράστη των χρημάτων, στο φόβο της ότι υπέπεσε σε κάποιο λογιστικό λάθος.

Η 49χρονη στην απολογία της στο Δικαστήριο υποστήριξε πως πάσχει από κατάθλιψη και σε συνδυασμό με την αλλαγή πόστου, δεν μπορούσε να φέρει εις πέρας την εργασία που της είχαν αναθέσει.

Εμφανίστηκε μετανιωμένη για την πράξη της, και πρόσθεσε πως επειδή δεν μπορούσε να λέει ψέματα ομολόγησε στους αστυνομικούς στη συνέχεια ότι τελικά δεν έπεσε θύμα ληστείας, χρησιμοποιώντας τα 13.000€ για να καλύψει το στο ταμείο, το οποίο όπως είπε, ίσως και να είναι εικονικό, χωρίς να υφίσταται στην πραγματικότητα.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή της, αλλά και να μην της αναγνωριστεί μειωμένος καταλογισμός, γιατί όπως ανέφερε, σκοπός της είναι να αποφύγει τις ποινικές ευθύνες των ενεργειών της.

Τελικά το Δικαστήριο έκανε δεκτή την εισαγγελική πρόταση, απορρίπτοντας το αίτημα της συνηγόρου της, και την καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή, ένα έτος στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και το δικαίωμα άσκησης έφεσης.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Λαμπρή η πανήγυρις του Αγίου Νικολάου στον Βόλο #ΜητροπολιτικόΙερόςΝαόςΑγίουΝικολάου - https://t.co/QMHmVhv4vW -

  • Ευρωβαρόμετρο: οι Ευρωπαίες και οι Ευρωπαίοι στηρίζουν τις ψηφιακές αρχές #ψηφιακέςαρχές - https://t.co/u6DKwDIOaC -

  • #Alzheimer παρουσιάζει και η καρδιά - https://t.co/Q0OrUI80N3 -

"Αλιεύοντας" την είδηση