Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Ποινή 12.000€ σε ζευγάρι βιοπαλαιστών Αλβανών για πλαστή άδεια παραμονής
Ποινή 12.000€ σε ζευγάρι βιοπαλαιστών Αλβανών για πλαστή άδεια παραμονής

Ποινή 12.000€ σε ζευγάρι βιοπαλαιστών Αλβανών για πλαστή άδεια παραμονής

Ιδιαίτερα “τσουχτερή” χρηματική ποινή ύψους 6.000€ στον καθένα, επέβαλε χθες το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε ζευγάρι Αλβανών, που διαμένουν στη Σκιάθο, για χρήση πλαστών πιστοποιητικών και υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, ενώ τους τιμώρησε και με φυλάκιση 13 μηνών έκαστος με τριετή αναστολή και έφεση.

Στο εδώλιο του Δικαστηρίου κάθισε ένας 34χρονος και την 32χρονη σύζυγός του, που έχουν ένα παιδί 4 ετών και συνελήφθησαν την περασμένη Τρίτη, αφού έκαναν αίτηση στο Γραφείο Ενημέρωσης Φορολογουμένων Σκιάθου για να εκδώσουν ΑΦΜ, όπου διαπιστώθηκε ότι έχουν πλαστές άδειες διαμονής, με αποτέλεσμα να ενημερωθεί η Αστυνομία προχωρώντας στη σύλληψη τους.

Οι δύο κατηγορούμενοι δικάστηκαν χωριστά, πρώτα η γυναίκα και στη συνέχεια ο άνδρας, ενώ ως μάρτυρες κατέθεσαν ένας αστυνομικός του Α.Τ. Σκιάθου, και μια γυναίκα κάτοικος του νησιού που τους γνωρίζει.

Ο αστυνομικός ανέφερε ότι οι άδειες δεν ήταν γνήσιες, κάτι που προκύπτει από την αλληλογραφία που είχε το γραφείο της Εφορίας με το υπουργείο.

Η γυναίκα μάρτυρας κατέθεσε ότι γνωρίζει το ζευγάρι από τότε που ήρθε από την Αλβανία και εγκαταστάθηκε στη Σκιάθο, το 2006, κάνοντας λόγο για ήσυχους ανθρώπους, οι οποίοι κοιτάζουν τη δουλειά τους και πασχίζουν εδώ και χρόνια να είναι νόμιμοι στην Ελλάδα.

Η 32χρονη γυναίκα στην απολογία της είπε ότι ήρθε παράνομα στη χώρα μας το 2006 με τον σύζυγό της και εγκαταστάθηκαν στη Σκιάθο, όπου ζει η αδελφή της, και όλα αυτά τα χρόνια, έψαχναν να βρουν τρόπο για να είναι νόμιμοι, ωστόσο τελευταία άλλαξε ο νόμος που τους δίνει δικαίωμα μετά από επτά χρόνια παραμονής να δικαιούνται άδεια διαμονής.

Πρόσθεσε ότι το 2014 πήγε στην Αλβανία για να γεννήσει το παιδί της, και επέστρεψε ξανά στη χώρα μας το 2016.

Για την άδεια παραμονής, κατέθεσε ότι έκαναν αίτηση πηγαίνοντας να βρουν κάποιο υπηρεσιακό παράγοντα στον Πειραιά, όπως τους συμβούλεψαν, έκαναν την αίτηση, πλήρωσαν 300 € για παράβολα και μετά από 9 μήνες περίπου τους ενημέρωσαν τηλεφωνικά να πάνε να παραλάβουν τις άδειες διαμονής, που τους έδωσε ένα άτομο στο διάδρομο μιας υπηρεσίας, όπως ανέφερε, χωρίς να γνωρίζει ποιος είναι ο συγκεκριμένος.

Η 32χρονη είπε ακόμη ότι ο άνθρωπος που τους έβγαλε τις άδειες ζήτησε 1500 € συνολικά, για να τις εκδώσει νωρίτερα, όμως δεν του έδωσαν τα παραπάνω χρήματα.

Στη συνέχεια, με τις άδειες διαμονής, η γυναίκα και ο σύζυγός της πήγαν στο Γραφείο Ενημέρωσης Φορολογουμένων, για να εκδώσουν ΑΦΜ, ώστε να μπορούν να ασφαλιστούν η ίδια ο σύζυγος και το παιδί της, αλλά στη συνέχεια τους κάλεσε η Αστυνομία, που τους εξήγησε ότι υπάρχει πρόβλημα με τις άδειες, και τους συνέλαβε.

Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου τους είπε ότι τις συγκεκριμένες άδειες τις πουλάνε στο εμπόριο διάφορα κυκλώματα, και ότι οι ίδιοι βρισκόταν παράνομα στη χώρα μας, για οκτώ χρόνια και χωρίς όμως να τους ελέγξει κάποιος.

Από την πλευρά του ο 34χρονος αλλοδαπός, είπε ότι έβγαλε με την ίδιο τρόπο με τη σύζυγό του την άδεια διαμονής και μετά από αναμονή εννέα μηνών, νόμιζαν ότι οι άδειες ήταν γνήσιες και στη συνέχεια πήγαν στο γραφείο φορολογουμένων για να εκδώσουν ΑΦΜ, ώστε η οικογένεια να είναι ασφαλισμένη.

Ο εισαγγελέας έδρας τόνισε ότι όντως έγινε καταστρατήγηση του νόμου και ζήτησε να ληφθεί υπόψη ότι δικάζεται ένα ζευγάρι που προσπαθεί να ριζώσει κάπου και να επιβιώσει, προσφέροντας υπηρεσίες στην περιποίηση ηλικιωμένου άνδρα η γυναίκα, και σε δουλειές περιστασιακές ο άνδρας.

Πρότεινε δε να κριθούν ένοχοι αλλά να τους αναγνωριστεί το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων και να επιβληθεί χρηματική ποινή 1.500 € στον καθένα, με τον πρόεδρο του Μονομελούς να απορρίπτει την εισαγγελική πρόταση, αλλά και το αίτημα της δικηγόρου του ζευγαριού, για να αναγνώριση περισσότερων ελαφρυντικών, καταδικάζοντας τους σε φυλάκιση 13 μηνών με αναστολή και δικαίωμα έφεσης, όπως και χρηματική ποινή 6000 € στον καθένα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η Γαλλία ενισχύει τη στρατιωτική της παρουσία στη Μεσόγειο - https://t.co/fYISCtqpAv -

  • Βαρύ κλίμα μετά την επικοινωνία Μητσοτάκη-Τσίπρα - https://t.co/YRP4CVIPJP -

  • Κορωνοϊός-Λάρισα: Κατέληξε μια 81χρονη, διασωληνώθηκε 27χρονη γιατρός - https://t.co/1HI6dMvuud -

"Αλιεύοντας" την είδηση