Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΠΟΕΣΥ: Να μπει τέλος στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας
ΠΟΕΣΥ: Να μπει τέλος στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

ΠΟΕΣΥ: Να μπει τέλος στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Η περιπέτεια της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, εις βάρος της οποίας επιχειρήθηκε χθες βίαιη και απάνθρωπη έξωση από το σπίτι της, παρουσία αστυνομικών δυνάμεων σαν να ήταν εγκληματίας, αναδεικνύει με τον πιο επώδυνο τρόπο, το μεγάλο πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες Έλληνες πολίτες που βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με διαρκώς διογκούμενα , και κατασχέσεις.

Το πρόβλημα της υπερχρέωσης είναι, δυστυχώς εξίσου σοβαρό και στον πολύπαθο Κλάδο των δημοσιογράφων, οι οποίοι έχουν χτυπηθεί όπως όλοι ποικιλοτρόπως από την και τις μνημονιακές πολιτικές, που μείωσαν το εισόδημά τους, οδήγησαν πολλά ΜΜΕ σε κλείσιμο και τελικώς άφησαν πίσω τους εκατοντάδες δημοσιογράφους, ανέργους ή στην καλύτερη περίπτωση υποαπασχολούμε και υποαμαοιβόμε.

Η ΠΟΕΣΥ επισημαίνει για μία ακόμα φορά το φλέγον αυτό θέμα και ζητά από την Κυβέρνηση να λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο για την αντιμετώπιση του προβλήματος και την ανακούφιση των οφειλετών, καθώς πρόκειται για ένα ζήτημα μείζονος κοινωνικής σημασίας, το οποίο δεν μπορεί να αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

Η διασφάλιση ενός αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης όλων των πολιτών αποτελούν στοιχεία πολιτισμού και Δημοκρατίας για μία ευνομούμενη πολιτεία και χαιρετίζει τη δυναμική της κοινωνικής αλληλεγγύης υπέρ της συναδέλφου και υπογραμμίζει τη σημασία της για να μην είναι κανείς μόνος.

 

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη

Η τ. Υφυπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη, με αφορμή τη βίαιη έξωση από το σπίτι της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, δήλωσε: «Οι αποτρόπαιες εικόνες βίαιης έξωσης της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού για μόλις 15.000 ευρώ σε πιστωτικές κάρτες, μας προκαλούν θλίψη και ταυτόχρονα θυμό. Σκηνές βίας και τρόμου εκτυλίχθηκαν μπροστά στα έντρομα μάτια της συνταξιούχου δημοσιογράφου, παιδιών και άλλων ενοίκων της οικοδομής: έσπασαν την πόρτα του διαμερίσματος, χειροδίκησαν σε βάρος της γυναίκας, της μιλούσαν άσχημα, προκλήθηκε αναστάτωση στην πολυκατοικία…Θλίψη…

Και δυστυχώς δεν είναι το μόνο περιστατικό. Την χρονιά που διανύουμε προγραμματίστηκαν πάνω από 44.000 πλειστηριασμοί (και πρώτης κατοικίας), ενώ ήδη έχουν ολοκληρωθεί τριπλάσιοι σε σχέση με πέρυσι. Την στιγμή που εισπρακτικές εταιρείες θησαυρίζουν αγοράζοντας «κοψοχρονιά» τα κόκκινα δάνεια ανήμπορων πολιτών και επαγγελματιών, τα της ελληνικής κοινωνίας αυξάνονται σε τράπεζες, και ενώ εικόνες βίαιης έξωσης πολιτών από τα σπίτια τους με αστυνομικούς να σπάζουν τις πόρτες των σπιτιών τους, ασφαλώς και δεν είναι η λύση του προβλήματος, αλλά αποτελούν ενέργειες αδιαφορίας προς τους πολίτες που πλήττονται οικονομικά αλλά και αναλγησίας. Είναι κατάντια.

Η ταπείνωση, η απανθρωπιά, ο εξευτελισμός σε όλο του το μεγαλείο… Θλίψη….Κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση