Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Ποδηλατοδρομία ζωής από την Βασιλική Καλούτσα
Ποδηλατοδρομία ζωής από την  Βασιλική Καλούτσα

Ποδηλατοδρομία ζωής από την Βασιλική Καλούτσα

Ξεκίνησε σήμερα το πρωί την ποδηλατοδρομία – Αθήνα η Βολιώτισσα εικαστικός Βασιλική Καλούτσα, συνοδευόμενη από ευχές Βολιωτών, προκειμένου να μεταφέρει το μήνυμα ότι η θέληση για ζωή μπορεί να νικήσει ακόμη και τον καρκίνο.

Η ίδια είπε ότι η παρουσία ποδηλατών και ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στο , της δίνουν αγάπη, , εμψύχωση και τόνισε ότι τα συναισθήματα είναι ανάμικτα και νιώθει ότι πρέπει να τα καταφέρει, πρώτα για τον εαυτό της και μετά γι' αυτούς τους ανθρώπους που πιστεύουν σ' αυτό που επιχειρεί.

Στη Βασιλική Καλούτσα μια γυναίκα χάρισε ένα λουλούδι, ενώ η ποδηλάτισα είπε: “εγώ έκανα πάρα πολλές προσπάθειες με την ψυχή μου και το σώμα μου να νικήσω αυτή την ασθένεια, τη στιγμή που δεν υπήρχαν και πολύ καλές προοπτικές και τα κατάφερα και θέλω μ' αυτό τη διαδρομή που κάνω με το ποδήλατο, να εμψυχώσω όλες τις γυναίκες και όλους τους καρκινοπαθείς και να τους περάσω ένα μήνυμα αγάπης και σεβασμού για τον εαυτό τους και ένα μήνυμα αλλαγών στη ζωή τους».

Η ίδια παραδέχτηκε ότι πρόκειται για δύσκολη προσπάθεια, γιατί δεν είναι επαγγελματίας αθλήτρια και εκτίμησε ότι με την ψυχή της θα τα καταφέρει, ενώ τόνισε ότι έχει και τη όλων των υπόλοιπων ανθρώπων, την αγάπη και τη συμπαράσταση.

Ο σύζυγος και συν της Βασιλικής Καλούτσα Φάνης Παναγιωτόπουλος, ιδιωτικός υπάλληλος, μουσικός και μέλος του Ποδηλατικού Ομίλου τόνισε ότι όταν έχεις ένα όνειρο και το μοιράζεσαι με τους υπόλοιπους, τότε γίνεται πραγματικότητα, είτε έχει να κάνει με ένα αποτέλεσμα που θες να φέρεις ή με την κοινωνία ή γενικότερα μ' αυτό που λείπει στη χώρα μας η αισιοδοξία και το μήνυμα της ς και να μην το βάλουμε κάτω.

Τη Βασιλική Καλούτσα και τον Φάνη Παναγιωτόπουλο, συνοδεύει ο εθελοντής Απόστολος Γκίκας που θα οδηγεί το αυτοκίνητο συνοδείας.

Η Αναστασία Λόλα μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Καρκινοπαθών αναφέρθηκε στην περίπτωση της Βασιλικής Καλούτσα και τόνισε ότι η προσπάθειά της έχει και φιλανθρωπικό σκοπό, καθώς από σήμερα μέχρι και την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, που θα διαρκέσει η ποδηλατοδρομία μπορούν όσοι επιθυμούν μπορούν να ενισχύουν οικονομικά τον Σύλλογο με αποστολή sms με τη λέξη ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ στο 19059.

Η κα. Λόλα είπε ότι η Βασιλική με την προσπάθειά της αυτή θέλει να δώσει ένα μήνυμα στους καρκινοπαθείς ότι όταν ο χτυπήσει την πόρτα τους, να μην φοβηθούν γιατί δεν είναι μόνοι τους, να μην κλειστούν στα σπίτια τους, να μην κρύψουν την ασθένειά τους γιατί δεν είναι μεταδοτική, να ζητήσουν τη συνδρομή των γιατρών και να πάνε στον Σύλλογο για να ζητήσουν τη βοήθειά τους, διότι τα μέλη έχουν περάσει από αυτό το στάδιο και έχουν την αγάπη για τον συνάνθρωπό τους.

Το μέλος του Δ.Σ. είπε ότι ο Σύλλογος από το 2012 έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στο Βόλο και με τη βοήθεια όλων, τις συνδρομές των μελών και τη γενναία ενίσχυση του επίτιμου προέδρου κ. Χαρ. Τσιμά, παρέδωσε στο Νοσοκομείο ένα πλήρως εξοπλισμένη μονάδα Χημειοθεραπείας, με δύο εξαίρετους γιατρούς, ώστε οι καρκινοπαθείς να κάνουν τις θεραπείες στον τόπο τους και να μη μετακινούνται σε άλλες περιοχές.

«Επόμενος στόχος του Συλλόγου Καρκινοπαθών είναι η δημιουργία μονάδας ακτινοβολιών και κέντρου μαστού, κάτι που απαιτεί τη βοήθεια όλων των Βολιωτών» είπε.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση