Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Πυρκαγιά στα ορεινά του Αλμυρού
Πυρκαγιά στα ορεινά του Αλμυρού

Πυρκαγιά στα ορεινά του Αλμυρού

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για που ξέσπασε στις 16.45 το απόγευμα στα ορεινά του Αλμυρού και καίει έκταση με πουρνάρια σε δύσβατη περιοχή.

Για το λόγο αυτό ζητήθηκε βοήθεια από αέρος και γίνονται ρίψεις με δύο αεροσκάψη τύπου Canadair, ενώ στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος δύο πεζοπόρα .

Η Αλμυρού δέχτηκε για πυρκαγιά από άγνωστη αιτία, στην περιοχή Προφήτης Ηλίας, μεταξύ Νεράιδας και Ανάβρας και επί τόπου πήγαν τέσσερα υδροφόρα οχήματα από τον , δύο πεζοπόρα 16 ατόμων από τη , ενώ το έργο συντονίζει ο των πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας αχιπύραρχος Νίκος Μιχαλάκης, με τον υποδιοικητή της Άγγελο Κυρίτση.

Η ξεκίνησε από δύσβατο σημείο και εξακολουθεί να καίει εκτάσεις με πουρνάρια, όχι σε ιδιαίτερα μεγάλη έκταση, ενώ θετικό είναι το γεγονός ότι δεν φυσούν δυνατοί άνεμοι που θα μπορούσαν να τη θεριέψουν.

Στο σημείο, ευτυχώς, δεν βρίσκονται ποιμνιοστάσια ή σπίτια, ενώ οι υποψίες των πυροσβεστών στρέφονται σε βοσκούς που βάζουν φωτιές, για να μετατρέψουν δασώδεις εκτάσεις σε βοσκοτόπια.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση