Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Πυρκαγιά στα ορεινά του Αλμυρού
Πυρκαγιά στα ορεινά του Αλμυρού

Πυρκαγιά στα ορεινά του Αλμυρού

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για φωτιά που ξέσπασε στις 16.45 το απόγευμα στα ορεινά του Αλμυρού και καίει έκταση με πουρνάρια σε δύσβατη περιοχή.

Για το λόγο αυτό ζητήθηκε βοήθεια από αέρος και γίνονται ρίψεις με δύο αεροσκάψη τύπου Canadair, ενώ στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος δύο πεζοπόρα τμήματα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλμυρού δέχτηκε τηλεφώνημα για πυρκαγιά από άγνωστη αιτία, στην περιοχή Προφήτης Ηλίας, μεταξύ Νεράιδας και Ανάβρας και επί τόπου πήγαν τέσσερα υδροφόρα οχήματα από τον Αλμυρό, δύο πεζοπόρα τμήματα 16 ατόμων από τη Β’ ΒΙ.ΠΕ., ενώ το έργο συντονίζει ο περιφερειάρχης των πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας αχιπύραρχος Νίκος Μιχαλάκης, με τον υποδιοικητή της Π.Υ. Βόλου Άγγελο Κυρίτση.

Η φωτιά ξεκίνησε από δύσβατο σημείο και εξακολουθεί να καίει εκτάσεις με πουρνάρια, όχι σε ιδιαίτερα μεγάλη έκταση, ενώ θετικό είναι το γεγονός ότι δεν φυσούν δυνατοί άνεμοι που θα μπορούσαν να τη θεριέψουν.

Στο σημείο, ευτυχώς, δεν βρίσκονται ποιμνιοστάσια ή σπίτια, ενώ οι υποψίες των πυροσβεστών στρέφονται σε βοσκούς που βάζουν φωτιές, για να μετατρέψουν δασώδεις εκτάσεις σε βοσκοτόπια.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού - https://t.co/zRiVyzDgYu -

  • Καλίν: Πότε και πώς θα διεξαχθούν οι διερευνητικές - https://t.co/FagvNzLRZm -

  • Κορωνοϊός: Η επιτυχία των μέτρων θα «κρίνει» το lockdown - https://t.co/uPe1WiLMqI -

"Αλιεύοντας" την είδηση